Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Sie 2013 15:23 

Mam być w Madrycie w terminie 20-26 stycznia 2014.
Chcę wylecieć z Krakowa lub Rzeszowa. Przed 20 stycznia (czyli 17-18 styczeń) chcę polecieć do jakiegoś innego miasta (które chcę pokazać córce) np. Paryż, Rzym, Londyn itp. i dopiero stamtąd do Madrytu. Może to być ewentualnie odwrotnie tj. wylatuję do Madrytu w podanym terminie i z Madrytu (wtedy skracam pobyt) 25 stycznia przez któreś z tych miast (2 dni max) wracam do Krakowa. Proszę o pomoc w zaplanowaniu multicity. Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 21 Sie 2013 15:51 

Może tak:
ryanair 20.01.201r. Kraków - Madryt 6.30-10.05 za 171,20 zł/osoba z dużym bagażem podręcznym 55cmx40cmx20cm w cenie płacąc kartą debetową
ryanair 23.01.2014r. Madryt - Londyn Stansted 17.20-18.45 (lub ranny) po 31 euro/osoba
ryanair 25.01.2014r. Londyn Stansted - Kraków 17.05-20.30 za 163,20 zł/osoba

Jak na Madryt ceny dobre, poniżej ewentualnie jak kupić:
http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -po-kroku/

http://silesiair.com.pl/jak-zmienic-wal ... w-ryanair/
 PM off  

#3 PostWysłany: 21 Sie 2013 15:51 

napisz jeszcze, czy chcesz lecieć z bagażem podręcznym czy rejestrowanym, czy pasują czy Ci przesiadki (i ew. nocka na lotnisku przesiadkowym) i co sam do tej pory znalazłeś :)

#4 PostWysłany: 21 Sie 2013 15:57 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
a nie lepiej np do innego miasta hiszpanii, np do bcn a potem w pociąg i do madrytu?

#5 PostWysłany: 21 Sie 2013 16:07 

konahu napisał(a):
napisz jeszcze, czy chcesz lecieć z bagażem podręcznym czy rejestrowanym, czy pasują czy Ci przesiadki (i ew. nocka na lotnisku przesiadkowym) i co sam do tej pory znalazłeś :)

Raczej z bagażem podręcznym. Mogą być sensowne przesiadki ale bez nocek na lotnisku (będę z dzieckiem).
Sam znalazłem
18 styczeń easyJet 10:40 KRK – 13:00 CDG 165 zł
20 styczeń easyJet 06:40 CDG – 08:55 MAD 183 zł
27 styczeń Ryanair 10:40 MAD – 14:10 KRK 177 zł (wolałbym zdecydowanie wrócić dzień wcześniej ale nie mogę nic sensownego znaleźć poniżej 400 zł)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Sie 2013 16:10 

Anonymous napisał(a):
Może tak:
ryanair 20.01.201r. Kraków - Madryt 6.30-10.05 za 171,20 zł/osoba z dużym bagażem podręcznym 55cmx40cmx20cm w cenie płacąc kartą debetową
ryanair 23.01.2014r. Madryt - Londyn Stansted 17.20-18.45 (lub ranny) po 31 euro/osoba

OK. Tylko w Madrycie muszę być przynajmniej do 24.01.2014 do wieczora. Przepraszam - nie doprecyzowałem :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Sie 2013 16:16 

namteH napisał(a):
a nie lepiej np do innego miasta hiszpanii, np do bcn a potem w pociąg i do madrytu?

Jest to jakiś pomysł. A ile kosztuje pociąg z Barcelony do Madrytu? Bo podobno nawet 100 Euro?
I w sumie nie widzę sensownych połączeń w tym terminie do Barcelony, ale może źle szukam.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Sie 2013 16:25 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
zawsze z Barcelony masz samolot do Madrytu, ktory jest tanszy (U2, VU, FR, IB) :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Sie 2013 16:33 

TommyBoy napisał(a):
Anonymous napisał(a):
Może tak:

OK. Tylko w Madrycie muszę być przynajmniej do 24.01.2014 do wieczora. Przepraszam - nie doprecyzowałem :)

ryanair z Madrytu do Londyn Stansted lata 2 x dziennie, do Rzym Ciampino 3 x dziennie (stamtąd są dalej bezpośrednie loty do Krakowa tak więc nie pozostaje nic tylko szukać np. za pomocą wyszukiwarki skyscann er)
 PM off  

#10 PostWysłany: 21 Sie 2013 16:36 

Zeus napisał(a):
zawsze z Barcelony masz samolot do Madrytu, ktory jest tanszy (U2, VU, FR, IB) :)

mówimy o lotach z Madrytu do Barcelony, a stamtąd do Polski bo sensu powrotu z barcelony przez Madryt do np. Krakowa nie widzę żadnego (z Krakowa i Rzeszowa ma tylko ryanair do Girony)
 PM off  

#11 PostWysłany: 21 Sie 2013 16:39 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Ale TommyBoy pytal o pociag Barcelona - Madryt, i powiedzialem ze taniej jest samolotem ta trase zrobic

TommyBoy napisał(a):
namteH napisał(a):

Jest to jakiś pomysł. A ile kosztuje pociąg z Barcelony do Madrytu? Bo podobno nawet 100 Euro?
I w sumie nie widzę sensownych połączeń w tym terminie do Barcelony, ale może źle szukam.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 21 Sie 2013 16:51 

Zeus napisał(a):
Ale TommyBoy pytal o pociag Barcelona - Madryt, i powiedzialem ze taniej jest samolotem ta trase zrobic

TommyBoy napisał(a):
namteH napisał(a):

Generalnie przez niezdecydowanie TommyBoy wychodzi w tym temacie mały mętlik, najlepiej będzie jak za pomocą wyszukiwarki sam sklei sobie podróż, zawsze też pomocne może być kliknięcie na "szukaj" (skarbnica wiedzy)
 PM off  

#13 PostWysłany: 21 Sie 2013 17:46 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
TommyBoy napisał(a):
namteH napisał(a):

do madrytu z każdego zakątka kraju dojedziesz za 30-35euro szybkim pociągiem (AVE)
z barcelony jedzie 3 godziny a promocyjne bilety wychodzą chyba na 2 miesiące przed(dlatego teraz ich nie widzisz) i kosztują ok 35euro OW. jest kilkanaście pociągów na tej trasie dziennie więc na pewno coś trafisz.

luknij tutaj:
jak-tanio-podrozowac-po-hiszpanii,155,8890&start=10

#14 PostWysłany: 21 Sie 2013 20:19 

Generalnie przez niezdecydowanie TommyBoy wychodzi w tym temacie mały mętlik, najlepiej będzie jak za pomocą wyszukiwarki sam sklei sobie podróż, zawsze też pomocne może być kliknięcie na "szukaj" (skarbnica wiedzy)[/quote]

Ale to nie jest kwestia mojego niezdecydowania. Zaproponowano mi przelot do Barcelony a potem do Madrytu więc pytałem o dojazd bo nigdy nie byłem w Hiszpanii i nie wiem jak się tam poruszać. Dostałem cenne informacje na temat lotów i pociągów z Barcelony. Dzięki.

Ja mam jedno pewne: być w Madrycie między 20 a 25 stycznia. A dolecieć mogę w najróżniejszych konfiguracjach, przez różne miasta. I dlatego pytam na forum bo na pewno będą ludzie, którzy mają większą wiedzę i potrafią doradzić, że najtaniej jest dolecieć lub wrócić przez np. Mediolan. Dla mnie to jest sprawdzanie dziesiątków kombinacji na Skyscanerze i mnóstwo czasu (już go sporo spędziłem), a ktoś może po prostu takie rzeczy wie i mi doradzi.

Dzięki serdeczne wszystkim za pomoc i posty!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości