Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Sie 2013 12:16 

Witam , niecałe 2 godziny temu zrobiłem rezerwację hotelu na Zakynthos dla 2 osób od 24.08.2013 . Kasa zablokowana, przyszedł jeden email z daymi rezerwacji oraz treścią :
Dear Patryk,
Thank you for booking with lowcostholidays.com. We’re really excited about your trip - we hope you are too!
This email contains everything you need to know about your booking – we are pleased to attach your initial documents!
Your balance is not fully paid. Once your balance has been paid in full, you will receive a new email with your holiday vouchers that you are required to print and take on holiday with you.

Czy mieliście do czynienia z tym serwisem ? Kiedy mogę spodziewać się voucheru do wydrukowania ?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 21 Sie 2013 12:23 
Awatar użytkownika

Loty: 217
Kilometry: 450 288
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Voucher dostaniesz jak zapłacisz całość. Narazie pewnie tylko depozyt Ci zablokowalo ;) a bookowales przez lowcostholidays.com przeczytałeś warunki rezerwcji ??

#3 PostWysłany: 21 Sie 2013 12:27 

Zapłaciłęm całość. Tak tak , wiem ,że to oferta skierowana tylko dla rezydentów UK no ale coś mnie podkusiło.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Sie 2013 12:39 
Awatar użytkownika

niebieski
A podałeś angielski adres ?? Jak podałem PL adres chcieli rachunku z uk na moje nazwisko a jak nie 100% cancelation fee :((

Ostatnio edytowany przez bora4, 21 Sie 2013 12:55, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Sie 2013 12:42 

Podałem polski adres. Kasa na koncie zablokowana , nocleg już za 3 dni a tu żadnego potwierdzenia ani nic.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Sie 2013 12:55 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Trochę off-top, ale nie rozumiem, po co ludzie korzystają z lowcostholidays narażając się na ew. problemy, jak często taniej i bez większego problemu mozna wyszukać hotel w niemieckich biurach podróży (np. na stronach tui.com, 5vorflug.de itp).
Dodatkowo w nich najczęściej nic się nie płaci za pobyt dzieci, nawet przy formule All-inclusive.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Sie 2013 12:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Napisz do nich albo zadzwoń .wszystko się wyjaśni.

#8 PostWysłany: 21 Sie 2013 13:06 

niebieski
A moze autor tego watku,zle wpisal adres email podobnie jak zle wybral kategorie gdzie umiescil swoj post?

Zadzwon do nich, nie gryza (a najlepiej do hotelu), tylko postaraj sie zeby twoj akcent byl angielski bo jak wyczuja ze obcokrajowiec to moga anulowac rezerwacje ;-)

#9 PostWysłany: 21 Sie 2013 13:11 

Przepraszam za pomylenie wątku. Adres email podałem dobry , tak jak napisałem dostałem od nich jedną wiadomość.
Screen mojej rezerwacji na ich stronie :
Zdjęcia
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Sie 2013 13:12 

troche nie rozumiem ja na Polski adres bez problemu wszystko dostałem 3 dni temu ... Jak robisz dobrze rezerwację, to nie ma problemu skąd jesteś.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 21 Sie 2013 13:15 

Od razu dostałeś voucher itd ? Mi już mija 2 godziny . Na razie odważyłem się zadzwonić do hotelu , na razie nie słyszeli tam o mojej rezerwacji.
Płaciłem visa electron(debetówka) z mbanku, możliwe że płatność jeszcze do nich nie dotarła ?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 21 Sie 2013 13:22 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
pytales na priv kiedy otrzymalem voucher po rezerwacji
niemal natychmiastowo

pusc email bezposrednio do Twojego hotelu czy juz maja twoja rezerwacje

Tassia Studios
Apartments and Pool Bar
Email: kostas@tassiastudios.gr
Mouzaki Zakynthos (Zante)
Greece
Tel: +30 26950 51415
Tel: +30 26950 53428
Fax: +30 26950 51415
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 21 Sie 2013 13:26 

Tak jak napisałem , dzwoniłem i na razie nie mają mojej rezerwacji.
W mailu min coś takiego jest :
Price Breakdown Total Price
Total hotel price for your party £95
Total price £95
Total paid £0
Total balance £95
Balance due date: 21 Aug '13
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 21 Sie 2013 13:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Na twoim screenie niby widać adnotację: (fully paid).

Wciśnij więc: View/email travel docs i zobacz co się dzieje.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 21 Sie 2013 13:38 

Wciskąjac view otwiera się nowa pusta karta ,a wybierając opcję wysyłki na email wyświetla się ze pomyślnie wysłano ( ale nic nie przychodzi )
Ręce opadają , za 3 dni wylot kasa pobrana a tu nic, tym bardziej że ciężko będzie sobie pozwolić na ewentualny zakup nowego hotelu na innej stronie .
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 21 Sie 2013 13:43 

franek1496 napisał(a):
Wciskąjac view otwiera się nowa pusta karta ,a wybierając opcję wysyłki na email wyświetla się ze pomyślnie wysłano ( ale nic nie przychodzi )
Ręce opadają , za 3 dni wylot kasa pobrana a tu nic, tym bardziej że ciężko będzie sobie pozwolić na ewentualny zakup nowego hotelu na innej stronie .

Sprawdź spam w poczcie. Jeżeli masz obciążoną kartę poczekaj do jutra i zadzwoń do hotelu.
Hotel po 3 godzinach może nie mieć jeszcze tej rezerwacji u siebie.
Na przyszłość jak nie ma kodów promocyjnych warto rezerwować przez hiszpańską wersję tam nie ma opłaty za płatność kartą.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 21 Sie 2013 13:45 

Zbanowany
niebieski
Moim zdaniem kasę masz tylko zablokowaną, a nie rozliczoną i ściągniętą z rachunku i prawdopodobnie ona nie dotarła do Lowcostholidays (o czym świadczy podsumowanie: Total paid £0, Total balance £95). Wygląda po prostu na to, jakbyś nie zapłacił, a bank za parę dni zwolni blokadę i dostaniesz zwrot pieniędzy.

A swoją drogą popieram kolegę sranda, że jeśli kupować hotele w miejscowościach wypoczynkowych, to tylko on-line przez niemieckie biura podróży. Zero problemów i naprawdę dobre ceny, z reguły lepsze niż np. na hotels4u.com
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 21 Sie 2013 14:10 

W tym problem, że mam zapłacone co widać na tym screenie : http://pokazywarka.pl/6i9ql8/ (full paid)
Możliwe jest to ,że nie przyjdzie mi żaden voucher a rezerwacja dojdzie do hotelu ?
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 21 Sie 2013 14:17 

franek1496 napisał(a):
W tym problem, że mam zapłacone co widać na tym screenie : http://pokazywarka.pl/6i9ql8/ (full paid)
Możliwe jest to ,że nie przyjdzie mi żaden voucher a rezerwacja dojdzie do hotelu ?

Kolega flus ma rację, kasa jest nie rozliczona. Sprawdziłem swoje rezerwacje i faktycznie lowcost przysyła voucher dopiero po potwierdzeniu płatności. Nie znam się na bankowości, ale w przypadku debetówki potwierdzenie następuje dopiero w momencie faktycznego obciążenia konta (blokada to jeszcze nie obciążenie).
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 21 Sie 2013 14:47 

Tylko spokojnie. Korzystałem z lovcostholiday wiele razy. Nie masz vouczera bo transakcja nie jest rozliczona. Prawdopodobnie płaciłeś kartą debetową jakiegoś polskiego baku internetowego, który jest nieznany w Anglii tj. nie istnieje od co najmniej 100 lat.
Ja raz miałem przypadek, że po zapłacie z Alior Sync, chcieli abym
przesłał kopię płatności na okoliczność, że wszystko jest OK.
Ponieważ płatność nie została rozliczona automatycznie, prawdopodobnie program komputerowy zidentyfikował ja jako dziwną. Dlatego trzymasz e-maila od firmy. Oczywiście to może trochę potrwać, np. do wieczora.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości