Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Lip 2013 11:42 

Zbanowany
Guangzhou[b][/b] jest trzecim chińskim miastem, które pozwoli, począwszy od 31 sierpnia na 72-godziny wjazd w celach tranzytowych dla obywateli 45 krajów. tak samo jak 72-godziny w Pekinie (użyte do 24 godzin) i Szanghaju (użyte do 48 godzin), w dniu 1 stycznia
http://m.scmp.com/news/china/article/12 ... isa-scheme
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 26 Lip 2013 11:58 

Co to znaczy użyte do 24 godzin ?
Czy myślicie, ze można wlecieć do Pekinu na 3 dni przemieścić się lotniczo do Szanghaju i spędzić tam KOLEJNE dwa dni ?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 26 Lip 2013 12:00 

Loty: 1135
Kilometry: 1 133 873
Krajów: 98 / 45.8%
platynowy
A czy ktoś wie, czy ten pobyt liczy się dokładnie 72 godziny, czy też, jak np. w przypadku 96-godzinnych wiz do Emiratów, które są liczone jako 4 dni i np. przylot o 22-ej de facto oznacza, że 2 godziny z tej pierwszej doby są liczone jako 1 dzień, czyli "uciekają" nam 22 godziny.

#4 PostWysłany: 26 Lip 2013 12:03 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
kibek napisał(a):
Co to znaczy użyte do 24 godzin ?
Czy myślicie, ze można wlecieć do Pekinu na 3 dni przemieścić się lotniczo do Szanghaju i spędzić tam KOLEJNE dwa dni ?

W regulaminie

4. Visitors are not allowed to leave Beijing/Shanghai to other cities during the 72 hours. They can only depart from the Beijing/Shanghai Airport.

Mnie ciekawi to:

Cytuj:
Service Facilities:
Currently, the airports have already optimized the transit formalities with the Customs, the Entry-Exit Inspection & Quarantine Bureau and Frontier Inspection Station. There are service centers for transit passengers in the terminals, offering rest places with drinking water and reading materials if they do not want to leave the airport. For visa-free transit passengers, the airports also provide services for currency exchange, mobile phone rental, car rental, left luggage, as well as local souvenir shops. Tour buses are available from the terminals for the convenience of tourists.

Cos takiego jest w Pekinie?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Lip 2013 12:20 
Awatar użytkownika

HON fly4free
do KANTONU bez wizy na 72h :?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Lip 2013 13:16 

Loty: 1053
Kilometry: 1 634 305
Krajów: 130 / 60.8%
niebieski
kemot napisał(a):

Kanton to właśnie Guangzhou :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Lip 2013 15:31 
Awatar użytkownika

HON fly4free
DMW napisał(a):
kemot napisał(a):

No co Ty nie powiesz... :roll:
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Lip 2013 15:46 

niebieski
kemot napisał(a):
DMW napisał(a):
kemot napisał(a):

No co Ty nie powiesz... :roll:

po co powtarzasz w poście tytuł tematu :?: :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 26 Lip 2013 15:55 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Mam nieodparte wrażenie, że jesteś jedyną osobą na tym forum, która nie zrozumiała przekazu mojego posta, a zatem jak krowie na rowie... napisałem tak dlatego, że jesteśmy Polakami i piszemy na polskojęzycznym forum, a polska nazwa tego miasta to Kanton a nie żadne Guangzhou :roll:
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 26 Lip 2013 16:08 

niebieski
kemot napisał(a):
Mam nieodparte wrażenie, że jesteś jedyną osobą na tym forum, która nie zrozumiała przekazu mojego posta, a zatem jak krowie na rowie... napisałem tak dlatego, że jesteśmy Polakami i piszemy na polskojęzycznym forum, a polska nazwa tego miasta to Kanton a nie żadne Guangzhou :roll:

to trzeba było tak napisać
europejskie (polskie) nazwy chińskich miast często bardzo różnią się od wersji chińskiej
podobnie mało kto zna nazwę Akwizgran, jakoś wszyscy mówią Aachen.
na tym polskojęzycznym forum stale pojawiają się obce nazwy i nikomu to nie przeszkadza i ty też ich nie poprawiasz.
ps. ja jednak sobie z ciebie nie kpię i ty też nie musisz..
pozdr
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości