Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 434 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 15 Lip 2013 15:30 

W czerwcu byliśmy w Tigaki z 5 - latką. Plaża zarówno w Tigaki jak i w Marmari świetna dla dzieci. W Tigaki więcej piasku. Zdecydowanie polecamy wypożyczenie rowerów. Koniecznie zabierzcie coś anty komarowego.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#62 PostWysłany: 15 Lip 2013 16:01 

Termy Embros położone kilka kilometrów na wschód od miasta Kos. Dla mnie największa atrakcja wyspy. Choć nie są duże i trzeba się przyzwyczaić do bardzo gorącej wody, to miejsce niesłychanie urokliwe. Można dojechać autobusem lub rowerem z Kos. Już same widoki z parkingu wspaniałe. Do tego ścieżka w dół prowadzi obok pięknych skał jaskiń i wąwozów. Dostęp bezpłatny a w miejscu gdzie gorąca woda przelewa się do zimniejszej wody morskiej można "godzinami" relaksować ciało .

#63 PostWysłany: 15 Lip 2013 18:27 

gregorow napisał(a):
Co do lokalizacji to odpuście sobie tereny Leonidasa i Gaja Garden - niby 800m do plaży, ale idzie się jakieś 15 minut do plaży - zresztą tam są tylko te hotele i nic więcej, łąki i krówki dookoła.

Dla mnie brzmi jak ideał - cisza, spokój i krowy ;) to 15 min spacerku to nic, dziennie dreptam z małym jakieś 3-4 godz hehe
Za Lambi przemawiają lepsze plaże niż w Psalidi (chyba że się mylę?), bliskość miasta i związana z tym dobra komunikacja.
O Kefalos sam pisałeś że sporo kamienistych plaż, a to przy małym odpada - musi mieć gdzie kopać:) A na wycieczkę zawsze można tam wyskoczyć.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 15 Lip 2013 18:31 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Kiedyś pisałem o restauracji w mieście Kos, gdzie bardzo smacznie i dużo zjadłem. Była miła obsługa i specjalnie dla nas na drugi dzień zrobili Musakę (w kwietniu jej nie robili, bo zero turystów).
"Kanadeza" i znajduje się na ulicy Artemisias 31
http://goo.gl/maps/jVFN6

Jak ktoś odwiedzi to mam prośbę - zobaczcie po ile w tej chwili jest zestaw Mix (wszystkiego po trochu - dwie osoby mogłyby się tym najeść). Jak byłem to było to 10 euro.

#65 PostWysłany: 23 Lip 2013 13:06 

Witam,
Pod koniec sierpnia wybieram się na Kos. Mam jeszcze kilka niewiadomych, na które nie mogę znaleźć odpowiedzi. Otóż: chodzi mi o rejs do Bodrum, czy kupując bilet(tam i z powrotem) w porcie mam określone o której wracamy czy po prostu wiem że np ostatni rejs na kos jest o 19 to idę na niego? Czy na wtorkowym bazarze można kupić coś taniej niż w zwykłe dni(ubrania, przyprawy)? Liczę na waszą odpowiedź:) Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 23 Lip 2013 13:51 

Kupując bilet na rejs do Bodrum od razu dostajesz info o godzinie powrotu. No chyba że znajdziesz operatora, który pływa tam kilkakrotnie, ale ja takiego nie spotkałem.
Wtorkowy targ to po prostu większe nasycenie handlowców - możliwe, że są też większe promocje.

#67 PostWysłany: 23 Lip 2013 14:34 

Dzięki gregorow:) Powiedź mi jeszcze ile ma się tego czasu w Turcji tak mniej więcej oraz czy przyprawy kupować w Bodrum czy na Kos(gdzie taniej) i czy nie ma problemów z przywiezieniem ich w bagażu podręcznym w Rayanie?
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 23 Lip 2013 15:38 

Wszystko zależy od tego z jakim przewoźnikiem płyniesz. My zaleźliśmy takiego (właściwie cena zdecydowała - 100 euro za 6 osób ), który wypływał o 10 a wracał z Bodrum o 17. W Bodrum lekko 6 godzin.

Co do przypraw to my nie kupowaliśmy - po Maroku mi się odechciało.... Ale z przewiezieniem raczej nie będzie problemów - chociaż ku mojemu zaskoczeniu po raz pierwszy na lotnisku w KOS była kontrola wagowa - oczywiście miałem 0.58 kg za dużo (woda do kieszeni poszła) więc jak nakupisz tego to uważaj z wagą, bo nie wiem czy tam to norma, że sprawdzają wagę.

#69 PostWysłany: 26 Lip 2013 09:06 

Jeszcze jedno pytanko odnośnie plaż na Kos:) Która plaża będzie ładniejsza tj. piaszczysta i czyściejsza w Lambi czy w Psalidi?
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 26 Lip 2013 09:34 

Obie miejscówki wydają się być podobne, ale jeśli miałbym wybierać to zdecydowanie Lambi

#71 PostWysłany: 26 Lip 2013 09:52 
Awatar użytkownika

Loty: 551
Kilometry: 819 641
Krajów: 72 / 33.6%
niebieski
Oczywiście że w Psalidi jest ładniejsza i szersza, no i czystsza. Mieszkałem w Lámpi (gr. Λάμπη). Mieszkańcy są ze swojej plaży bardzo dumni, ale prawda jest taka, że jest brudna, i sprzątanie nic nie daje. Na plus widok na tureckie Bodrum, no i dodatkowy plus jest taki że jak się komuś nie spodoba plaża, zawsze można wsiąść w autobus nr 2 i dojechać do centrum Kos, przejść przez starówkę, wsiąść w autobus nr 1 do Ágios Fokás (gr. Άγιος Φωκάς) i tam sobie zorganizować wypoczynek. Poza tym jest mało obiektów w Lámpi, gdzie można coś zjeść na obiad, a przy plaży w Psalidi jest dużo hoteli.

Image
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 26 Lip 2013 10:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Załącznik:
100_4408.jpg
100_4408.jpg [ 188.58 KiB | Obejrzany 6411 razy ]

Powyżej zamieszczam rozpis przystanków autobusowych w Lampi (każdy ma swój numer). Na czerwono jest zaznaczona linia autobusowa nr 2, na niebiesko nr 3 (jedzie tylko w jednym kierunku do centrum Kos).

Image
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 26 Lip 2013 10:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Załącznik:
100_4409.jpg
100_4409.jpg [ 218.75 KiB | Obejrzany 6408 razy ]

A tutaj centrum Kos, autobus nr 2 i 3 zatrzymuje się na przystanku nr 24, a autobus nr 1 odjeżdża z przystanku nr 1 (mała pętla autobusowa za portem).

Image
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 07 Sie 2013 22:51 

Zapraszam do mojej relacji z pobytu na Kos.

kos,209,33009
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 29 Sie 2013 20:21 

Bilety kupione, hotel w Lambi oczywiście nam wykupili :lol: więc szukam innego i poproszę o rady.
Zastanawiamy się nad tymi opcjami:
Tingaki:
http://www.hotels4u.com/HotelInfo.aspx? ... SearchRef=
Mastichari:
http://www.hotels4u.com/HotelInfo.aspx? ... otionCode=

Marmari:

Proszę o opinie dotyczące samych hoteli, ale też miejscowości, plaży i komarów:), bo pojedziemy z 1,5 rocznym dzieciakiem i chcemy wspominać ten urlop jak najlepiej:)
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 30 Sie 2013 08:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Podane miasteczka to wichy, więc nie ma co tam robić. Mało restauracji. Komunikacja autobusowa poza szczytem sezonu jest lekko mówiąc uboga, czasem nawet nie przyjeżdża autobus mimo rozkładu (my tak mieliśmy w dniu wyjazdu na lotnisko). Także polecam coś droższego ale w Kos lub Lámpi.

My też byliśmy z rocznym dzieckiem (na Kos właśnie mała skończyła roczek). Także w razie niepogody przynajmniej jest w mieście co robić. A na wiosce tylko siedzenie w pokoju. W Kos w jednym z hoteli jest nawet ogólnodostępny basen. Pamiętajcie że jak na każdej wyspie greckiej deszcz może pojawić się znikąd. Silne wiatry też. Uroki chłodniejszych miesięcy.

Nam zapowiadali ładny tydzień, a później 2 dni lało.

Image
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 30 Sie 2013 08:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja też byłem w Mare Blue i odradzam. Eleni - właścicielka to niezła ściemniara. Wszystko będzie naprawione, za półgodziny, jutro. Miła, ale kilka razy nas okłamała, to był nasz najgorszy wyjazd jak dotąd.

Ponieważ podczas wyjazdu musiałem pracować, to zamiast tego latałem po Kos żeby mieć Internet, bo u niej to tylko pod jej oknem działał, ale jak miała zły dzień to wychodząc do pracy (bo ma swój sklep z pamiątkami) to router wyłączała, i tyle było Internetu.

Pokoje tragedia... dawno nie odnawiane, łazienka jeszcze gorsza. W hotelach z czasów gierka było lepiej. My mieliśmy pokój na 1p, bodaj nr 8 (drugi od końca korytarza).

Jak nie chcecie zmarnować swojego wyjazdu to omijajcie ten obiekt.

Image
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 30 Sie 2013 08:59 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Dziwne, może jej nie przypadliście do gustu ;)
Co do internetu, to leżałem sobie na hamaku i surfowałem (a to pod oknem nie jest).
Ale fakt, pokoje nie były odnawiane. Dla mnie wystarczyły, bo w pokoju spędzałem tylko noc.

#79 PostWysłany: 30 Sie 2013 09:21 

joael napisał(a):
Podane miasteczka to wichy, więc nie ma co tam robić. Mało restauracji. Komunikacja autobusowa poza szczytem sezonu jest lekko mówiąc uboga, czasem nawet nie przyjeżdża autobus mimo rozkładu (my tak mieliśmy w dniu wyjazdu na lotnisko). Także polecam coś droższego ale w Kos lub Lámpi.

My też byliśmy z rocznym dzieckiem (na Kos właśnie mała skończyła roczek). Także w razie niepogody przynajmniej jest w mieście co robić. A na wiosce tylko siedzenie w pokoju. W Kos w jednym z hoteli jest nawet ogólnodostępny basen. Pamiętajcie że jak na każdej wyspie greckiej deszcz może pojawić się znikąd. Silne wiatry też. Uroki chłodniejszych miesięcy.

Nam zapowiadali ładny tydzień, a później 2 dni lało.

Image

Właśnie szukam czegoś raczej poza miastem, chcemy mieć święty spokój i ciszę, a do tego zależy nam na piaszczystej plaży żeby mały miał gdzie pokopać:)
W okolicy Kos Town to są chyba tylko żwirkowe i piaszczysto-żwirkowe plaże nie?
Cena za hotel jakoś też nas nie wiąże - do 500E za AI możemy zapłacić, byle tylko był dobry, bo na zwiedzanie tym razem raczej średnio się nastawiamy (max 2 dni)
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 30 Sie 2013 17:13 
Awatar użytkownika

niebieski
W Lampi są plaże piaszczyste, jest cicho, no i tylko 2 km do cywilizacji jakby była brzydka pogoda. Od strony Lampi jest market "Bi" i "Carrefour" więc jest gdzie zrobić tanie zakupy, na wiochach jest z tym problem, a ceny obiadów wcale nie takie małe.

Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 434 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości