Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Sie 2012 17:18 

Witajcie,

wybieram się w połowie wrzesnia na tydzień na Kretę. Juz od kilku dni poszukuje ofert noclegu z wersja HB. Mógłby mi ktoś podpowiedzieć, w jakich serwisach (oprócz doyouspain) powinnam szukać? I jaki region Krety polecacie?

Z góry dziekuję

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#2 PostWysłany: 22 Sie 2012 17:28 

Yaris6808 napisał(a):
Witajcie,

wybieram się w połowie wrzesnia na tydzień na Kretę. Juz od kilku dni poszukuje ofert noclegu z wersja HB. Mógłby mi ktoś podpowiedzieć, w jakich serwisach (oprócz doyouspain) powinnam szukać? I jaki region Krety polecacie?

Z góry dziekuję

Pozdrawiam

sprawdź na:
travelrepublic.co.uk
lowcostholidays.co.uk
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Sie 2012 18:43 

Bardzo dziękuję

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Sie 2012 23:14 

A co Cię interesuje? Wg. mnie zachód wyspy ciekawszy, piękne miasta Chania i Rethymnon, cudowne plaże Balos, Falasarna, Elafonissi, wąwóz Samaria.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Lut 2013 09:19 

niebieski
Ja polecam i sam na czerwiec zarezerwowałem ten hotel http://tnij.org/ug9j który ma bardzo dobre opinie http://tnij.org/ug9r i ceny.
Wprawdzie nie ma HB a jedynie opcja ze śniadaniami lub bez wyżywienia.Dla mnie HB to najgorsza opcja bo musisz wracać do hotelu na odpowiednią godzinę.Każdy apartament posiada aneks kuchenny także jest też opcja przygotowania sobie samemu posiłków o ile komuś ta forma odpowiada.
Przykładowe ceny na czerwiec za 7dni/os:
Image
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Lip 2013 11:13 

hej,

poszukuję noclegu na Krecie (ląduję w Chani więc najlepiej coś niedaleko) od 30.08 do 09.09. Zależy mi na miejscu, które służyć mi będzie jedynie do spania i do zjedzenia samodzielnie zrobionego śniadania (możliwość korzystania z kuchni). Czy moglibyście coś mi polecić? Z góry dziękuję ;-)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Lip 2013 11:16 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Sniadanie w piekarni to nie drogo cy wyjdzie. Ciasto z feta (tyropita) plus kawa to jakies 1.5 euro do 2 :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Lip 2013 11:46 

przydałby się jeszcze jakiś nocleg ;-)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Lip 2013 11:48 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Na Chania, nocleg szuka ciebie a nie ty jego :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Lip 2013 15:55 

rozważam możliwość poszukania noclegu po przylocie ale nie wiem czy nie jest to zbyt odważna decyzja ;-)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 22 Lip 2013 16:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Byłem na Krecie w hotelu Panteon w tym roku na początku czerwca za ok 30€/os z HB. Hotel jest dopiero co odnowiony, basen, parking. Znajduje się w poblizu Retyhmnon. Jedyny minus, że nie można podejść z niego wieczorem na miasto, ale dla osób z autem to dosłownie 5-10min jazdy do Retyhmnon. Hotel ma na stanie bus, który jezdzi 3x dziennie do Retyhmnon, ostatni kurs do hotelu o 21.

Nie zgadzam się, że HB to najgorszy wybór. Myślę, że jeden z lepszych bo masz cały dzień do dyspozycji na zwiedzanie, a powrót ok 21 do hotelu nie uważam, zeby byl za wczesniej po calodniowym zwiedzaniu ;)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 23 Lip 2013 10:40 

seelk,

czy mógłbyś powiedzieć coś więcej o hotelu? znalazłam całkiem dobrą ofertę ale niestety opinie są bardzo negatywne. Moglibyśmy porozmawiać inaczej niż na forum? moje gg 4439138, dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 04 Lip 2014 15:31 

Jakie ładne miasto byłoby dobre na bazę wypadową na wycieczki samochodem ?
Najlepiej klimatyczne z ładną plażą, szukać noclegu w zachodniej części ?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 04 Lip 2014 15:38 

Najładniejsze miasto na Krecie to w/g mnie Chania.
Rethymnon też urokliwy. Czyli ogólnie wszystko na zachód jest dobre na bazę wypadową. Heraklion mi siĕ nie podobał. Starożytne ruiny mnie nie za bardzo ciekawią. A żeby poznać i wschód to trzeba więcej czasu, bo wyspa duża.
 PM off  

#15 PostWysłany: 05 Wrz 2014 17:48 

Loty: 33
Kilometry: 36 038
Krajów: 10 / 4.7%
Polecam odwiedzić miejscowość Chania. Małe, wąskie uliczki robią klimat.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 16 Paź 2014 22:55 

My spaliśmy w małej miejscowości Agia Marina i stamtąd jeździliśmy na wycieczki wypożyczonym autem. Mała miejscowośc, raczej spokojna a wszędzie blisko. Do Chani i Retymonu jechaliśmy autobusem miejskim. Wszędzie indziej samochodem - małe wioski w górach, jezioro, kilka klasztorów, cudowne plaże Elafonisi, ... W sumie na Krecie warto wsiąść w auto i jechać przed siebie .... zachwycające widoki murowane.

#17 PostWysłany: 16 Paź 2014 23:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Całkiem niezłym pomysłem jest noclegowanie w Heraklionie. My tak zrobiliśmy.
Dzieki temu nocowaliśmy w centrum wyspy i mogliśmy z niego pojechać na wschód, zachód i południe Krety.
Jak się ma pokój np. w Chanii to do Vai już człowiek nie pojedzie na jeden dzień bo to kawał drogi.
Byliśmy na Krecie 8 dni. Każdego dnia jeździliśmy samochodem w inne miejsce i na noc wracaliśmy do domu w Heraklionie.
Byliśmy w:
a] oczywiście Heraklion + Knossos :)
b] Ierapetra + wyspa Chrysi + przejazdem w Pachia Ammos
b] Balos + przejazdem w Kissamos
c] Matala
d] Vai + przejazdem w Sitii
e] Elounda + Plaka + Spinalonga
f] Chania + przejazdem w Rethymno + Georgioupoli Beach + jadąc widzieliśmy Białe góry z daleka

Minus tylko taki, że z Heraklionu jest strasznie daleko do Elafonisi i niepojechaliśmy tam.
Ogólnie na Krecie jest wszędzie daleko i się jedzie długo. Za duża jest ta wyspa :)

PS. Chania jest przereklamowana :D
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 18 Paź 2014 10:03 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Nie do końca zgodzę się z kolegą...... Port w Chanii bardzo fajny i urokliwe uliczki w których trzeba się "zgubić".....wystarczy odejść kawałek od portu.
No i być na Krecie na podjechać na Elafonisi.....hmmm....coż.... musicie jechać jeszcze raz :)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 18 Paź 2014 10:14 

niebieski
według mnie w Heraklionie nic nie ma Knossos to kupa kamieni niewartych zobaczenia
Taką wyspę jak Kreta, trzeba dzielić na 2 wyjazdy.
Nie wyobrażam sobie tygodnia na całą wyspę, nie warto brać hoteli skoro kibluje się w aucie...
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 27 Lut 2015 09:54 

Zgadzam się, tydzień na Krecie to mało. My przez tydzień jeździliśmy po zachodniej części a to i tak byo mało.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości