Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 780 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 39  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 18 Lip 2013 10:39 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
przechodzą bilety ryanaira czy trzeba np easyjeta albo wizza?

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#82 PostWysłany: 18 Lip 2013 10:54 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Raz się żyje, kupiłem kolejne 6 grouponów i zarezerwowałem taką trasę na koniec lutego.

Berlin-Lizbona Easy Jet
Lizbona - Madryt Iberia
Madryt - Berlin Easy Jet

Za wszystko jedna osoba 36 Euro a druga 43,5 Euro, ponieważ jeden segment zdażył zdrożeć. Strasznie czasochłonne te rezerwacje, ale warto.

Tylko oczywiście wszystko nie może być różowo, na 6 zrobionych dzisiaj rezerwacji, jedna nie została przez Easy Jeta potwierdzona, edreams w automatycznym mailu niby napisał ze w ciągu 24 godzi będzie potwierdzenie, ale kurde wszystkie inne poszły bez problemu od razu miałem numery potwierdzeń i coś czuje, że czeka mnie przeprawa z edreams i Easy Jetem.

#83 PostWysłany: 18 Lip 2013 11:24 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
04patryk12 napisał(a):
Tylko oczywiście wszystko nie może być różowo, na 6 zrobionych dzisiaj rezerwacji, jedna nie została przez Easy Jeta potwierdzona, edreams w automatycznym mailu niby napisał ze w ciągu 24 godzi będzie potwierdzenie, ale kurde wszystkie inne poszły bez problemu od razu miałem numery potwierdzeń i coś czuje, że czeka mnie przeprawa z edreams i Easy Jetem.

Dodam tylko z moich doświadczeń ze to standardowy mail i u mnie odpisali do 12h ze blad ceny i jak chce moge doplacic roznice wychodzilo 2 razy drozej linie co kupowalem to wizzair ale to bylo przy poprzedniej promocji. Na szczescie kase zwrocili po 4 dniach ale z tego co sie naczytalem o tym portalu to czasem moga byc niezłe jaja.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 18 Lip 2013 11:33 
Awatar użytkownika

niebieski
kkku napisał(a):
04patryk12 napisał(a):

Dodam tylko z moich doświadczeń ze to standardowy mail i u mnie odpisali do 12h ze blad ceny i jak chce moge doplacic roznice wychodzilo 2 razy drozej linie co kupowalem to wizzair ale to bylo przy poprzedniej promocji. Na szczescie kase zwrocili po 4 dniach ale z tego co sie naczytalem o tym portalu to czasem moga byc niezłe jaja.

No to mnie nie pocieszyłeś. Akurat ten bilet był za zero, jedynie koszt Grouponu, ale co mi po tym jak cała podróż wtedy pójdzie sie walic. Tylko póżniej rezerwowałem ten sam segment dla drugiej osoby i nie było juz problemu numer potwierdzenia od razu sie wygenerował. Nawet teraz jak patrze to cena biletu jest taka sama jak była. Cóż jak mnie oleją to będe musiał kupic kolejny Groupon poświecic 12 Euro i zarezerwowac ponownie, ale póki co napisałem maila zobaczymy co odpiszą.

#85 PostWysłany: 18 Lip 2013 12:02 

namteH napisał(a):
przechodzą bilety ryanaira czy trzeba np easyjeta albo wizza?

Żaden z kilku lotów FR, które sprawdzałem w różnych kombinacjach (OW, RT, z Polski, z UK) mi nie przeszedł. Zawsze komunikat "Volo pieno." i nici z transakcji z kodem.
Ktoś ma jakieś inne spostrzeżenia?

Próbowałem też zarezerwować lot z Pragi Easyjetem (OW i RT) i też nie przechodzi. "Volo pieno."

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 18 Lip 2013 12:09 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
Krajów: 2 / 0.9%
04patryk12 napisał(a):
Raz się żyje, kupiłem kolejne 6 grouponów i zarezerwowałem taką trasę na koniec lutego.

Berlin-Lizbona Easy Jet
Lizbona - Madryt Iberia
Madryt - Berlin Easy Jet

Za wszystko jedna osoba 36 Euro a druga 43,5 Euro, ponieważ jeden segment zdażył zdrożeć. Strasznie czasochłonne te rezerwacje, ale warto.

To w końcu do kiedy mozna odbywać loty - wiosna 2014 też wchodzi w rachubę?
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 18 Lip 2013 12:10 
Awatar użytkownika

niebieski
mik111 napisał(a):
04patryk12 napisał(a):

Berlin-Lizbona Easy Jet
Lizbona - Madryt Iberia
Madryt - Berlin Easy Jet

No mi przyjmowało kod elegancko i wszystkie bilety mam oprocz tego 1 z 6 i właśnie stwierdzam, że pewnie będzie lipa bo się wypną i powiedzą że tylko do końca roku loty można było rezerować.

#88 PostWysłany: 18 Lip 2013 12:38 
Awatar użytkownika

niebieski
04patryk12 napisał(a):
mik111 napisał(a):
04patryk12 napisał(a):

Berlin-Lizbona Easy Jet
Lizbona - Madryt Iberia
Madryt - Berlin Easy Jet

No mi przyjmowało kod elegancko i wszystkie bilety mam oprocz tego 1 z 6 i właśnie stwierdzam, że pewnie będzie lipa bo się wypną i powiedzą że tylko do końca roku loty można było rezerować.

Sprobowac mozesz tez zwrocic ten nieudany kod no ale dopiero jak ci edrems odmowi . Oni podobno czasem nie odpisuja na maile ale tu powinni do 24h sie odezwac u mnie przynajmniej tak bylo.

Ostatnio edytowany przez kkku, 18 Lip 2013 12:40, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 18 Lip 2013 12:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale ze mnie idiota, nie pomyślałem najpierw tylko kupiłem kolejny kupon żeby zarezerwowac ponownie ten moj niepotwierdzony lot. No i co się stało....otóż podczas rezerwacji edreams pokazał informacje że juz ta osoba ma potwierdzona rezerwację (tylko gdzie do cholery to potwierdzenie) na ten lot. Chciałem już mieć spokoj i nie czekac łaskawie na odpowiedź makaroniarzy, a zostałem z niewykorzystanym kuponem, który chętnie odsprzedam za 52 zł. Proszę o kontakt na Pw w tej kwestii.

@kkku

Kod jest jak najbardziej udany i wykorzystany został, tylko nie mam potwierdzenia wystawionego przez edreams.

Ostatnio edytowany przez 04patryk12, 18 Lip 2013 12:45, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 18 Lip 2013 12:45 
Awatar użytkownika

niebieski
04patryk12 napisał(a):
Ale ze mnie idiota, nie pomyślałem najpierw tylko kupiłe kolejny kupon żeby zarezerwowac ponownie ten moj niepotwierdzony lot. No i co się stało....otóż podczas rezerwacji edreams pokazał informacje że juz ta osoba ma potwierdzona rezerwację na ten lot. Chciałem już mieć spokoj i nie czekac łaskawie na odpowiedź makaroniarzy, a zostałem z niewykorzystanym kuponem, który chętnie odsprzedam za 52 zł. Proszę o kontakt na Pw w tej kwestii.

@kkku

Kod jest jak najbardziej udany i wykorzystany został, tylko nie mam potwierdzenia wystawionego przez edreams.

u mnie tez tak bylo ze wisiala rezerwacja u nich w systemie a pozniej odpisali ze doplata jesli chce miec bilet wiec sam juz nie wiem.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 18 Lip 2013 12:48 

Dokładnie. Loty nie przechodzą (po włosku) dostajemy piękną informację, że nasza rezerwacja oczekuje na potwierdzenie..:( Później email z informacją o koniecznej dopłacie.

"Your reservation is awaiting confirmation from the airline.

As soon as the airline will give answer, you will receive a second e-mail with the confirmation of the flight. If you do not receive confirmation within 24 hours of your flight, please get in touch with us.

Important: expected to receive e-mail with your reservation number before heading to the airport.
We wish to inform you that the airline Easyjet has received your reservation request.
For technical reasons, Easyjet, your reservation can not be confirmed at this time.

The status of your request: IN PROCESS

Within 24 hours, just confirmed your reservation, you will receive an email from eDreams containing this message and the confirmation of the reservation."

Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 18 Lip 2013 12:51 
Awatar użytkownika

niebieski
maciejwroclaw napisał(a):
Dokładnie. Loty nie przechodzą (po włosku) dostajemy piękną informację, że nasza rezerwacja oczekuje na potwierdzenie..:( Później email z informacją o koniecznej dopłacie.

"Your reservation is awaiting confirmation from the airline.

As soon as the airline will give answer, you will receive a second e-mail with the confirmation of the flight. If you do not receive confirmation within 24 hours of your flight, please get in touch with us.

Important: expected to receive e-mail with your reservation number before heading to the airport.
We wish to inform you that the airline Easyjet has received your reservation request.
For technical reasons, Easyjet, your reservation can not be confirmed at this time.

The status of your request: IN PROCESS

Within 24 hours, just confirmed your reservation, you will receive an email from eDreams containing this message and the confirmation of the reservation."

Dokładnie taką informację dostałem. Tylko kurde wczoraj 6 segmentów rezerwowałem i dzisiaj 6 i tylko z tym jednym mam problem;/ Czekam niecierpliwie co mi napiszą. Jak coś to nich kasują tą rezerwację i mi umożliwią ponowne wykorzystanie kuponu. Napisałem też do Easy Jeta, ale oni na bank mnie odeslą do edreams.

#93 PostWysłany: 18 Lip 2013 12:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Chyba za duzo kuponow poszlo wczoraj i blokli zeby nie bylo kolorowo no ale czas pokaze
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 18 Lip 2013 12:58 

kkku napisał(a):
Chyba za duzo kuponow poszlo wczoraj i blokli zeby nie bylo kolorowo no ale czas pokaze

Nie poinni tego robić - w końcu ustalili limit na 2000 kuponow po 30EUR i 3000 kuponów po 60 EUR.
no ale kto ich tam wie...
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 18 Lip 2013 13:00 
Awatar użytkownika

niebieski
kkku napisał(a):

To chyba nie jest przyczyna, ponieważ jak mi ten jeden lot nie prszeszedł to jeszcze dwa pózniej rezerwowałem i juz problemu nie było. Obawiam sie tylko, że w warunkach kuponu jest napisane o rezerwacjach do końca 2013 a ja rezrwowałem bilety na luty 2014 i stwierdzą żebym spadał bo nie trzymałem sie warunkow, no ale skoro system kod przyjmował to nie woja wina. Dokonałem rezerwacji, wpisałem dane karty, potwierdziałem cenę, wiec moge oczekiwac biletu, tymbardziej, że pozostale rezerwacje były bezproblemowe.

#96 PostWysłany: 18 Lip 2013 13:03 

04patryk12 napisał(a):
kkku napisał(a):

To chyba nie jest przyczyna, ponieważ jak mi ten jeden lot nie prszeszedł to jeszcze dwa pózniej rezerwowałem i juz problemu nie było. Obawiam sie tylko, że w warunkach kuponu jest napisane o rezerwacjach do końca 2013 a ja rezrwowałem bilety na luty 2014 i stwierdzą żebym spadał bo nie trzymałem sie warunkow, no ale skoro system kod przyjmował to nie woja wina. Dokonałem rezerwacji, wpisałem dane karty, potwierdziałem cenę, wiec moge oczekiwac biletu, tymbardziej, że pozostale rezerwacje były bezproblemowe.

Ja rezerwowałem na ten rok, dwa loty dostałem ten komunikat i kicha.
Jak nie to to "Volo pieno." i także nici. Efekt jest taki, że mam dwa loty kupione z czterech, a pozostałe "oczekują" i trzeba słono dopłacić.

Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 18 Lip 2013 13:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Dajcie znac jak odpisza bo sam jestem ciekaw jak sie to skonczy w tej edycji
Powodzenia
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 18 Lip 2013 13:37 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 233 296
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
wow, widze, ze ja mialem farta. 12 kuponow i trasa KTW-DTM-FAO-FNC-OPO-BVA-KRK dla dwoch osob zlozona:)
Wszystkie loty potwierdzone
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 18 Lip 2013 13:52 
Awatar użytkownika

niebieski
bonifacy napisał(a):
wow, widze, ze ja mialem farta. 12 kuponow i trasa KTW-DTM-FAO-FNC-OPO-BVA-KRK dla dwoch osob zlozona:)

Zazdroszcze u mnie wczoraj bułgaria złozona. Dzisiaj miała być Portugalia i Hiszpania i byłoby pieknie oprócz tego jednego odcinka, ale póki co jeszcze jestem dobre myśli :)

#100 PostWysłany: 18 Lip 2013 14:13 

bonifacy napisał(a):

Rewelacja!
U mnie niestety trzeci kupon już zablokowany przez edreams -- "rezerwacja oczekuje", czyli słona dopłata. Dwa odcinki wcześniej się udało zarezerwować.

Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 780 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 39  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Rockriderr oraz 0 gości