Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 99 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 21 Lip 2011 23:36 
Awatar użytkownika

niebieski
A - i Palmitos, jeśli ma się dzieciaki - absolutny mus. Nasi byli oczarowani, choć rok temu podobne atrakcje mieli w Maladze.
I Zakupy w Vecindarios:) - tu z kolei dorośli mieli raj.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#82 PostWysłany: 23 Lip 2011 15:20 

Loty: 213
Kilometry: 454 035
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
pytanie do bo76 -----------------
czy w Cabrera Medina robiłeś rezerwację przez internet ?( to czy płaciłeś kartą w dniu rezerwacji / czy dopiero na miejscu )
czy pobierali kaucję za paliwo ( jeżeli tak to ile --- i kiedy zwrot był tej kaucji) rozumiem że w cenie jest full ubezpieczenie(lusterka, opony , szyby?)+dodatkowy kierowca/// --------pozdr
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 23 Lip 2011 19:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Rezerwowałam po raz kolejny przez internet. Na miejscu płaciłam należność po raz kolejny kartąkredytową. Nic nie blokują, mam w kolejnym miesiącu rozliczeniowym daną kwotę przeliczoną na złotówki do spłaty. Nie pobierają kaucji. Nie pobierają opłat za paliwo - oddajesz tyle, ile dostałeś w baku, przeważnie jest koło połowy baku lub ciutkę mniej. Pełne ubezpieczenie w cenie. Foteliki, poddupniki, bagażnik na dach, drugi kierowca i zwrot poza godzinami pracy biura w cenie. Tym razem, jak pisałam, obsługiwał nas Cicar i było tak samo, jak w Cabrera Medina.
Dostałam umowę z danymi auta, moimi danymi, danymi drugiego kierowcy i kluczyki. W schowku zawsze jest koperta "na żądanie policji". Astra 4, 2011, 25tyś przebiegu. Przy 14 dniach wynajmu 18euro za dobę.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 23 Lip 2011 19:20 
Awatar użytkownika

niebieski
A - nic nie płąciłam za rezerwację, jest opcja w zarządzaniu rezerwacją "anulowanie rezerwacji", dostępna bezpłatnie do ostatniej chwili.
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 23 Lip 2011 21:15 
Awatar użytkownika

Cabrera Medina/Cicar to jedna i ta sama firma.To tak na marginesie-)

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 24 Lip 2011 12:02 

niebieski
i jakie autko wybierasz w rezerwacji takie dostajesz? np. wybieram astrę i taką dostaję na miejscu .....
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 24 Lip 2011 12:20 
Awatar użytkownika

olo napisał(a):
i jakie autko wybierasz w rezerwacji takie dostajesz? np. wybieram astrę i taką dostaję na miejscu .....

Na 5 wypożyczeń samochodu na wyspach w Cicar, tylko raz mi się zdarzyło że nie dostałem zamówionego samochodu ale w zamian zaproponowali mi o klasę wyższy w tej samej cenie.

Zauważyłem tylko że samochody z większym przebiegiem nie za bardzo mają nabita klimę.Więc bezpiecznie brać nowe modele.

Szkoda tylko ,że klasie średniej są tak słabe silniki.....

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 24 Lip 2011 14:01 

Mam pytanie - może troszkę mniej techniczne - chodzi mi o ceny - dokładniej kosmetyków (do opalania, po opalaniu itp.) czy są jakieś kosmiczne -czy podobnie jak w PL?
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 24 Lip 2011 15:33 

niebieski
jeżeli Cabrera Medina/Cicar to ta sama firma to dlaczego ceny są różne / Cicar-drożej ????
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 24 Lip 2011 15:35 
Awatar użytkownika

olo napisał(a):
jeżeli Cabrera Medina/Cicar to ta sama firma to dlaczego ceny są różne / Cicar-drożej ????

podatki-))

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 24 Lip 2011 18:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja biorę w Cabrera Medina zawsze w promocji Astrę - w cenie grupy a jest astra 5-drzwiowa, klima itp. Ostatnio na Lanzarote dostaliśmy Merivę w zamian, parametry silnika te same - 1,6. Nie miałam przypadku, by auto było stare - zazwczaj mamy przebieg 20-40 000km, z klimą żadnych problemów. Nie wiem, jak Wam, ale nam zawsze wydaje się, że silniki aut są jakoś przyblokowane - 1,6 16zaworowe a kopyto mają słabiutkie;( W sumie na Gran Canarii dużo widzieliśmy kontorli policyjnych/szybkości, więc może i dobrze;)

Ceny kosmetyków - normalne kosmetyki (kąpiel, mysie, włosy itp) zawsze kupuję na miejscu - w dużym markecie w San Fernando (góra Playa del Ingles) ceny, jak w Polsce w Rossmanie. Markowe opalacze - ceny wysokie, Nivea jakieś 12-14 euro, ale wg moich obserwacji u nas też są drogie. Polecam "lokalsowe" wydania - np 7-8 euro za faktor 30 100ml dla dzieci, jakość dobra, moich mega alergików nic nie uczuliło.
Jeśli to samo kupisz na deptaku, nawet w Sparze czy Hiperdino w pobliżu hoteli - zapłacisz 50% więcej.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 31 Lip 2011 18:39 

No i wychodzi na to ze pojawimy sie w 4 osoby na Gran Canarii juz po raz drugi !

25.08 - 01.09 - 380zł/osoba ;-)) Wydaje sie dobra cena jak na kupowanie 3tyg przed wylotem !;-)

Jaki polecacie parking przy lotnisku w Magdeburgu ? Widzialem kilka w google ale jakos wole dopytac ;-) Tak zeby byl blisko - z dojazdem wiadomo ;-)

Czy ktos moze jechał a2 w strone magdeburga ? Jak tam dalej drogi od nowego tomyśla ?

Na Gran Canarii bylem rok temu w marcu i mnie strasznie zachwycila dlatego zebrałem znajomych i lecimy ponownie !;-))

#93 PostWysłany: 31 Lip 2011 20:40 
Awatar użytkownika

niebieski
NonamePL napisał(a):
Jaki polecacie parking przy lotnisku w Magdeburgu ? Widzialem kilka w google ale jakos wole dopytac ;-) Tak zeby byl blisko - z dojazdem wiadomo ;-)

lenistwo sie szerzy..

na tym forum, zeby nie sklamac, przynajmniej kilka razy byla poruszana ta kwestia. Ale ok, niedziela, wakacje, slonko swieci, ptaszki spiewaja, bede mily - search.php?keywords=cochstedt+parking&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj

dodam tylko ze jak podobala ci sie GC to warto wybrac sie na inne wyspy które maja IMO troche wiecej magii - wiecej konkretnych pieknych miejsc (bo GC jest raczej 'ogolnie piekna'). Polecam teneryfe i lanzarote.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 01 Sie 2011 22:56 

Palmitos Park + Aqua Park - na stronie bilety na osobe 47€ - po jednym dniu tu i tu.

Macie może pomysł jak kupic troszke tansze bilety ?;-) Moze na miejscu sa tansze ?;-)

#95 PostWysłany: 01 Sie 2011 23:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Po przylocie wydają na lotnisku ulotki, na których oferowane jest -8euro od osoby na Aquapark - ale nie wiem, jak jest, bo nie korzystałam.
Palomitos - kupowane w recepcji apartamentów - dostawaliśmy 2 euro zniżki od osoby. Wydaje mi się, że to jest równe ze zniżką przez internet.
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 02 Sie 2011 10:24 

mam pytanko odnośnie własnie aquaparku - ktoś może posiada wiedzę, w jakiej cenie jest bilet do aquaparku w Puerto Rico? bo chyba nawet stronki nie posiadają :)
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 05 Sie 2011 22:13 

Fajny aquapark jest w Tauro, które jest blisko Puerto Rico. Ceny chyba od 17Euro z tego co pamiętam.
Ceny do Palmitos Park przy kupnie przez internet są niższe o 15%. Po zapłaceniu bilet należy wydrukować i okazać go w kasie parku wraz z dokumentem tożsamości. Na wydrukowanym bilecie jest kod paskowy który jest sprawdzany przy bramce wstępu. Zdjęcie z delfinem 20Euro - odbiór zdjęcia przy wyjściu z parku (sprawdzone w praktyce przeze mnie)
Jadąc do Palmitos widziałem Aquapark w Maspalomas i uważam, że ten w Tatralandii (Słowacja) jest lepszy.
Zniżka na bilety do Aquaparku w Maspalomas wynosi 8euro ale przy 4 osobach czyli 2 euro od osoby.
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 09 Sie 2011 20:57 

niebieski
imur70---------wrzuciłbyś na forum zdjęcie z delfinem :lol:
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 11 Sie 2011 18:39 

Zaczekam na twoje z orką jak wrócisz z Tenerife :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 99 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Trendiction [Bot] oraz 4 gości