Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 85 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 27 Cze 2013 10:59 

Moim zdaniem nie masz racji. Bo nawet jak zmienią godzinę odlotu o 5min, to możesz nie zaakceptować zmiany i zrezygnować z biletu. Tak samo przy zmianie lotniska proszą o akceptację zmiany. Oczywiście odszkodowanie nie przysługuje, ale zwrot pieniędzy jeśli nie akceptujemy zmian - tak.

#42 PostWysłany: 27 Cze 2013 11:04 

macias1 napisał(a):
karoldz napisał(a):
macias1 napisał(a):
tylko wyjaśnij mi za co dostałeś ten zwrot w czerwcu i długo po ogłoszeniu czego, bo obawiam się, że się nie rozumiemy. :D

Nie pamiętam dat ale kupiłem bilet Wmi-burgas na koniec czerwca, w między czasie zmienili lotnisko, zadzwoniłem do wizz i powiedziałem że tego nie akceptuje i zwrócili mi hajs. Od czasu zmiany lotniska do zadzwonienia czekałem z miesiąc, bo chciałem mieć możliwość zwrotu jakby mi się plany zmieniły.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 27 Cze 2013 11:16 

karoldz napisał(a):
Nie pamiętam dat ale kupiłem bilet Wmi-burgas na koniec czerwca, w między czasie zmienili lotnisko, zadzwoniłem do wizz i powiedziałem że tego nie akceptuje i zwrócili mi hajs. Od czasu zmiany lotniska do zadzwonienia czekałem z miesiąc, bo chciałem mieć możliwość zwrotu jakby mi się plany zmieniły.

chyba masz rację, przekopałem regulamin W6. Niektóre linie odszkodowanie traktują na równi ze zwrotem biletu. W przypadku Wizza jest tak, że jeżeli o zmianie lotniska dowiesz się na więcej niż 14 dni przed odlotem odszkodowanie Ci nie przyszługuje ale bilet możesz zwrócić.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 27 Cze 2013 11:18 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
macias1 napisał(a):
karoldz napisał(a):

chyba masz rację, przekopałem regulamin W6. Niektóre linie odszkodowanie traktują na równi ze zwrotem biletu. W przypadku Wizza jest tak, że jeżeli o zmianie lotniska dowiesz się na więcej niż 14 dni przed odlotem odszkodowanie Ci nie przyszługuje ale bilet możesz zwrócić.

No i o tym mówiłem.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 27 Cze 2013 11:22 

mc2 napisał(a):
Moim zdaniem nie masz racji. Bo nawet jak zmienią godzinę odlotu o 5min, to możesz nie zaakceptować zmiany i zrezygnować z biletu. Tak samo przy zmianie lotniska proszą o akceptację zmiany. Oczywiście odszkodowanie nie przysługuje, ale zwrot pieniędzy jeśli nie akceptujemy zmian - tak.

Dokładnie jest tak jak piszesz, przećwiczyliśmy to już przy wcześniejszych zawirowaniach z Modlinem, sam dostałem kilka e-maili od Ryana czy akceptuję zmianę lotniska czy też mają zwrócić całość kasy na konto karty debetowej, którą te bilety opłacałem (jakieś 1-1,5 miesiąca przed terminem lotu). Dlatego nie wierzę w szybki powrót do Modlina, za dużo kasy, stresu i odwołanych lotów to ich wcześniej kosztowało - święty spokój w okresie wzmożonych wylotów w wakacje dla nich bezcenny! (uwierz w okresie letnim mgły też występują , fakt nie tak często jak jesienią ale jednak).
 PM off  

#46 PostWysłany: 27 Cze 2013 11:27 

Anonymous napisał(a):
mc2 napisał(a):

Dokładnie jest tak jak piszesz, przećwiczyliśmy to już przy wcześniejszych zawirowaniach z Modlinem, sam dostałem kilka e-maili od Ryana czy akceptuję zmianę lotniska czy też mają zwrócić całość kasy na konto karty debetowej, którą te bilety opłacałem (jakieś 1-1,5 miesiąca przed terminem lotu). Dlatego nie wierzę w szybki powrót do Modlina, za dużo kasy, stresu i odwołanych lotów to ich wcześniej kosztowało - święty spokój w okresie wzmożonych wylotów w wakacje dla nich bezcenny! (uwierz w okresie letnim mgły też występują , fakt nie tak często jak jesienią ale jednak).

Uwierz mi, że to nie ma żadnego znaczenia, bo 99% pasażerów zarówno W6 jak i FR zaakaceptują zmiane lotniska, bo nigdzie nie dostaną biletu po niższej cenie, a ten 1% dostanie zwrocik kasy. Tylko powiedz mi co Ci przyjdzie ze zwrotu kasy za bilet skoro w tej cenie z okęcia nie dostaniesz biletu na żadną z linii która tam operuje. Bo LOT jest jednak droższy i inne linie również, więc większość pasażerów zaakaceptuje zmiany. Szybki powrót do modlina jest uzależniony od stawek jakie linie ugrają z modlinem a nie od wygody pasażerów. Tanie linie kierują się głównie kosztami a nie dobrem pasażerów. Zasada panująca wsród tanich linii na całym świecie.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 27 Cze 2013 11:33 

ale po co im szybkie wchodzenie na niepewny grunt, skoro ludzie kupili i dalej kupują te droższe bilety, poza tym mają na ten okres tj, ryan do 3.09. wizz do któregoś tam października ważne umowy z Warszawą Chopinem (wydaje mi się, że już nikt tak szybko w Modlin ślepo nie uwierzy, za często na wielu polach polegli przyczyniają się do dużych strat swoich i tych linii)
 PM off  

#48 PostWysłany: 27 Cze 2013 11:36 
Redaktor F4F

Jasne jest czym kierują się linie, tanie i drogie, ale uwierz, że wcale nie 99% ludzi akceptowała.

Przykład: ktoś kupił bilet do BGY z WMI, bo był w najlepszej cenie. Zamykają lotnisko, zmiana na WAW, którą musisz zaakceptować. W ramach tej zmiany linie oferowały zmianę na inne lotnisko w Polsce w tym samym kierunku. Czyli kupiłeś bilet do BGY za - dajmy na to - 50 zł, zmieniasz sobie na Wrocław, gdzie ceny na ten okres nie spadły poniżej 100 zł. Uwierz, skoro tyle osób pisze, że tak było.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 27 Cze 2013 11:38 

Anonymous napisał(a):
ale po co im szybkie wchodzenie na niepewny grunt, skoro ludzie kupili i dalej kupują te droższe bilety, poza tym mają na ten okres tj, ryan do 3.09. wizz do któregoś tam października ważne umowy z Warszawą Chopinem (wydaje mi się, że już nikt tak szybko w Modlin ślepo nie uwierzy, za często na wielu polach polegli przyczyniają się do dużych strat swoich i tych linii)

Kolejny błąd kolego. Linie nie mają zadnej umowy z Chopinem do 2 września i 26 października, mogą odejść w każdej chwili a mówi to Tobie człowiek z branzy. :) Tylko z przyczyn organizaycyjnych jest to niemożliwe, bo muszą przerzucić do modlina swoich pracowników co zajmie około 1-2 tygodnia, natomiast nie są zwiazane żadnymi umowami z Warszawą.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 27 Cze 2013 11:45 

Ok, zobaczymy co się wydarzy po 3 lipca.
 PM off  

#51 PostWysłany: 27 Cze 2013 11:49 

Anonymous napisał(a):

Nie wiem czy to będzie dokładnie 3 lipca ale blisko tego terminu. Jeszcze w kwestii wyjaśnienia. Żeby latać z danego lotniska, żadna umowa z lotniskiem nie jest potrzebna. Ustala się tzw "sloty" jak w przypadku okęcia, czyli okienka czasowe na lądowanie i start i się operuje, nic więcej nie jest potrzebne i tak właśnie jest w przypadku Ryanaira i Wizza. Z handlingiem też nie mają zadnej umowy jedynie zlecenia na ich obsługę. Dlatego w każdej chwili mogą się przenieść. To już bedzie zależało tylko od linii lotniczych.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 27 Cze 2013 11:51 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
macias1 napisał(a):
karoldz napisał(a):

Ale to odszkodowanie nie zależy od Wizza a rozporządzenia WE 261/04. Jeśli ogłosi na mniej niż 14 dni to musi płacić
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 27 Cze 2013 11:54 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
macias1 napisał(a):
Anonymous napisał(a):

Nie wiem czy to będzie dokładnie 3 lipca ale blisko tego terminu. Jeszcze w kwestii wyjaśnienia. Żeby latać z danego lotniska, żadna umowa z lotniskiem nie jest potrzebna. Ustala się tzw "sloty" jak w przypadku okęcia, czyli okienka czasowe na lądowanie i start i się operuje, nic więcej nie jest potrzebne i tak właśnie jest w przypadku Ryanaira i Wizza. Z handlingiem też nie mają zadnej umowy jedynie zlecenia na ich obsługę. Dlatego w każdej chwili mogą się przenieść. To już bedzie zależało tylko od linii lotniczych.

w każdej chwili mogą podjąć decyzje o przeniesieniu ale nie mogą w każdej chwili się przenieść.

#54 PostWysłany: 27 Cze 2013 11:59 

namteH napisał(a):
macias1 napisał(a):
Anonymous napisał(a):

w każdej chwili mogą podjąć decyzje o przeniesieniu ale nie mogą w każdej chwili się przenieść.

To oczywiste, przecież teraz nie będą gonić na złamanie karku z dnia na dzień, bo z tego co wiem do betonu na pasie startowym na okęciu nikt nie dosypał margla, więc nie grozi mu zamknięcie. ;)
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 27 Cze 2013 12:05 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
macias1 napisał(a):
namteH napisał(a):
macias1 napisał(a):
...

To oczywiste, przecież teraz nie będą gonić na złamanie karku z dnia na dzień, bo z tego co wiem do betonu na pasie startowym na okęciu nikt nie dosypał margla, więc nie grozi mu zamknięcie. ;)

to pisz precyzyjniej bo wychodzi masło maślane

#56 PostWysłany: 27 Cze 2013 12:25 

namteH napisał(a):
to pisz precyzyjniej bo wychodzi masło maślane

no tak bo teoretycznie jest to możliwe, że przewoźnik może z dnia na dzień się przenieść tylko musi wtedy zapłacić odszkodowanie pasażerom i zapewnić transport z lotniska na lotnisko. Ale w tym przypadku tego nie będzie, termin minimum 14 dni od daty ogloszenia przenosin. W grudniu była inna kwestia, RYR został postawiony przed faktem dokonanym a Wizz zwiał wcześniej żeby uniknąc armagedonu, którego FR nie chciał uniknąć bo liczył na cud, że może mimo wszystko pasa nie zamkną.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 27 Cze 2013 12:34 

Proponuję poczekać na decyzje ryana i wizz po 3 lipca br, ja stawiam, iż zostanie bez zmian do dat już wcześniej podanych i póki co w tyle w temacie bo głównie spekulujemy, przedstawiciele linii przynajmniej oficjalnie mówią co musi się wydarzyć by wrócili do Modlina.
 PM off  

#58 PostWysłany: 27 Cze 2013 12:39 

Anonymous napisał(a):
Proponuję poczekać na decyzje ryana i wizz po 3 lipca br, ja stawiam, iż zostanie bez zmian do dat już wcześniej podanych i póki co w tyle w temacie bo głównie spekulujemy, przedstawiciele linii przynajmniej oficjalnie mówią co musi się wydarzyć by wrócili do Modlina.

Już to dawno obaliłem. ILS był pretekstem, bo obie linie wiedziały o kontroli i zamknięciu pasa na dniach. Jak sam przyznajesz "oficjalnie". Oficjalnie czyli poprzez głupie artykuły prasowe a nieoficjalnie o czym żaden pismak Ci nie napisze trwają rozmowy z Wizzem i ryanairem w sprawie ich powrotu do modlina w lipcu i są na to bardzo bardzo duże szanse. :D
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 27 Cze 2013 12:53 
Redaktor F4F

Normalnie Edward Snowden.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 27 Cze 2013 20:44 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.7%
srebrny
ciacho_majonez napisał(a):
Normalnie Edward Snowden.

+1 :D

Ale to prawda, że nie ma co za bardzo czytać co w necie i w gazetach wypisują. To są bardzo często różne bzdury nadmuchiwane przez studentów na bezpłatnych praktykach niestety.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 85 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Uffff oraz 22 gości