Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Szukam lotu wrzesień
#1 PostWysłany: 27 Lip 2011 13:58 

Hej
szukam taniego lotu z Poznania do... i tu nie mam sprecyzowanych kierunków. Fajnie by było do Hiszpanii, ale mogą być Włochy Francja lub coś egzotycznego.
Ważne jest to że wylecieć mogę od 25 września i wrócić muszę do 3 października.
Z góry dziękuję za pomoc.

Ps. czytałem na forum że można ominąć haracz na stronie rayanair, taką kartę ma znajomy ale proszę mi powiedzieć który to jest ten haracz? Jak on się nazywa? Przy wyliczaniu ceny bilety jak on jest zaznaczony?
Jeszcze raz dzięki.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 27 Lip 2011 14:39 

niebieski
remax9p napisał(a):
Ps. czytałem na forum że można ominąć haracz na stronie rayanair, taką kartę ma znajomy ale proszę mi powiedzieć który to jest ten haracz? Jak on się nazywa? Przy wyliczaniu ceny bilety jak on jest zaznaczony?
Jeszcze raz dzięki.

To się nazywa opłata administracyjna, doliczana jest przy płatności kartą inną niż MC prepaid, na samym końcu transakcji gdy wpisujesz nr karty i wybierasz jej rodzaj. Pozostałe opłaty są stałą częścią ceny biletu, zarówno odprawa on-line jeśli jest jak i podatki i opłata EU 261.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Lip 2011 15:35 

Ale jak jest kwota tego HARACZU? Dopiero przy płatności dowiem się o ile zostanie pomnijszona cena biletu?
Przykład:
Opłata za transport: 91,00 PLN
Odprawa Online: 25,00 PLN
Opłata EU261: 8,40 PLN
Podatki / Opłaty: 0,00 PLN
Cena łącznie: 124,40 PLN

To o ile taki bilet będzie tańszy?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Lip 2011 16:17 

niebieski
Czy w podanym przez Ciebie przykładzie widzisz pozycję : opłata administracyjna? Chyba jasno napisałem że wszystkie pozycja poza opłatą administracyjną są składową częścią biletu i musisz jej zapłacić, chyba że bilet jest w promocji i któraś z tych opłat wynosi zero.

Wysokość opłaty administracyjnej, a nie haraczu, to 25,20pln. Jakbyś czytał ze zrozumieniem to byś wiedział na jakim etapie jest doliczana rzeczona opłata.

osiek napisał(a):

To się nazywa opłata administracyjna, doliczana jest przy płatności kartą inną niż MC prepaid, na samym końcu transakcji gdy wpisujesz nr karty i wybierasz jej rodzaj. Pozostałe opłaty są stałą częścią ceny biletu, zarówno odprawa on-line jeśli jest jak i podatki i opłata EU 261.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości