Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Cze 2013 00:10 

niebieski
Witam. To mój pierwszy post na forum. Szukam taniego bezpośredniego lotu Ryanair ze stansted do waw lub Łodzi na koniec lipca. Niestety strasznie ceny urosły ostatnio i nie wiem czy wrzucą jeszcze tanią pulę na ten czas. Obecnie to koszt 70-90 funtów w jedną stronę bez bagażu głównego! Z moich obserwacji wynika, że prawdopodobnie będą jeszcze tanie loty na ten czas, ale kto tam wie co ryanowi chodzi po głowie.... :lol:
Pytanie brzmi: brać w tej cenie czy czekać jeszcze z tydzień?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 14 Cze 2013 00:33 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
Krajów: 15 / 7.0%
srebrny
Subiektywnie, radziłbym poczekać jeszcze tydzień. Takie 70-90 funtów to raczej cena zaporowa, nawet na taki lipiec.

#3 PostWysłany: 14 Cze 2013 12:27 

Potwierdzam - poczekać. Jak pewnie przeczytasz na forum, ok. 6-4 tygodnie przed odlotem są najlepsze ceny, choć zdarzają się wyjątki. Sam dwa razy leciałem ze Stansted do Poznania za 9 i 11 funtów (ale to przyfarciłem no i wylot w środku tygodnia, mi akurat to nie przeszkadzało). Od czasu do czasu przeglądam ceny biletów i jak jest coś ciekawego to kupuję. Dzieki temu przeglądaniu można zauważyć w jaki sposób linie lotnicze prowadzą politykę cen.
Ważna sprawa, przed kolejnym wyszukiwaniem cen biletów wyczyść plikie cookies. Strony przewozników korzystają z nich i podnoszą cenę w wcześniej wyszukiwanym terminie dla danego użytkownika.
Btw. wizz też zwiększył ceny (z luton), ale to taka zagrywka, żeby Ci co muszą lecieć w danym terminie i nie mają jeszcze doświadczenia cenowego kupili. W końcu koniec lipca to nie sylwester czy Święta Bożego Narodzenia, żeby mieć takie ceny. Jeśli lecisz z bagażem rejestrowanym to warto na wizz spojrzeć bo dopuszczają 32kg. Ryan ma 15kg i 20kg, ale to też chyba zależy od tras no i opłaty.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Cze 2013 18:16 

niebieski
Dzięki bardzo za odpowiedź. Od jakiegoś czasu śledzę ceny, ale to co teraz jest na koniec lipca jest nie do przyjęcia. Poza tym bilet jest nie dla mnie, ale zobowiązałam się do wyszukania jak najtańszej opcji cenowej. Nie chcę, żeby ta osoba przepłaciła słono albo w ogóle nie poleciała z uwagi na bardzo wysoki koszt...
Wizz tak czy inaczej ma drogo, choć większy limit wagowy bagażu. Zobaczymy jednak co się będzie działo w przyszłym tygodniu...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Cze 2013 10:05 

niebieski
Hm, no i nie wiem co robić.... Ceny pod koniec lipca poszybowały na 90 funtów! I jakoś nie widzę tendencji spadkowej, wręcz przeciwnie :evil: . Nie spodziewałam się aż takich kwot. Termin wyjazdu między 22-28 lipca. Taniej jakoś nie widzę...
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Cze 2013 10:25 

niebieski
22 lipca 79 funtów Ryanair, 27 lipca tak samo, do Łodzi też są w tej cenie.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Cze 2013 10:51 

niebieski
No fakt, za 70L kilka się znajdzie ale przeważają ceny 90L. Szukam tańszej opcji. Myślałam, ze jeszcze potanieją bo nawet jak na wakacje ta cena jest zbyt wygórowana. Normalnie załamka :cry: . Doradźcie coś. Czekać jeszcze? Bo coś mi się wydaję, że ceny przynajmniej 50 funtów już nie wrócą na ten czas...
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Cze 2013 10:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Wakacje + brak promocji na tej trasie w Ryanair od pewnego czasu + okolo miesiac do wylotu = nie nastawialbym sie na obnizki.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Cze 2013 12:22 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
a moze jednak luton i wizzair? sama poluje na bilety bo latam kilka razy w miesiacu i wizz ma najlepsze ceny na kilka dni przed odlotem, 74zl i 114zl, a 154-204zl (WDC) to juz wogole duzo, tym bardziej, ze nie masz stricte okreslonego dnia, kiedy chcesz leciec - sprawdz sobie teraz poczatek lipca jakie sa ceny, a uwierz mi, ze jeszcze tydzien-dwa temu byly duuuzo wyzsze
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Cze 2013 12:57 

niebieski
zerkam na wylot z Luton ale tak czy inaczej ceny są podobne do tych ze Stansted. Wizz na poczatek lipca ma dobre ceny ale takie też ma i ryan. Niestety koniec lipca jest juz baaardzo drogi i ze Stansted, i z Luton. Hm, czekać dalej?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości