Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Cze 2013 22:06 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Witajcie,

podzielcie się waszymi najgorszymi doświadczeniami z waszym zdaniem najgorszych lotnisk, które odwiedziliście :-)
Które to było lotnisko (lotniska?) i co przykrego/denerwującego/poniżającego się tam wam wydarzyło?

Do tej pory moim najgordzym doświadczeniem była decyzja o nocce w Charleroi. Samo lotnisko nie jest jakieś najgorsze, ale TOTALNIE nieprzespana noc zaważyła o totalnie paskudnym samopoczuciu i zrujnowanym dniu następnym.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 19 Cze 2013 22:21 

Ja może zaskoczę, ale... terminal krajowy w Balicach. Syf, bród i ubóstwo. Szczura tam widziałem na własne oczy przy odbiorze bagażu.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Cze 2013 22:26 

Paryż- Beauvais - zdecydowanie

#4 PostWysłany: 19 Cze 2013 22:29 

Modlin ok. miesiąc po starcie. Byłem w życiu na +/- 40 lotniskach, ale WMI pozostaje samotnym liderem. Kompletny chaos przy checkinie (miałem bagaż rejestrowany), który sprawił, że mimo przybycia 2:20h przed odlotem ledwo zdążyliśmy, nieprzyjemni ludzie przy security. Nieprawdopodobny tłum, brak (wtedy) jakiegokolwiek jedzenia i picia, poza maszyną z colą.
Jeszcze SZZ był słaby - skrajne "chamstwo&buractwo" w security, ale cała reszta ujdzie.
Z pozostałymi lotniskami nie miałem żadnych godnych zapamiętania nieprzyjemności.

#5 PostWysłany: 19 Cze 2013 22:48 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
Krajów: 10 / 4.7%
niebieski
jabtom napisał(a):
Paryż- Beauvais - zdecydowanie

Zgadzam się. W drugim terminalu czułam się jak na obskurnym dworcu.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Cze 2013 23:03 

Iraklion ( HER) 1 kolejka do skanowania bagażów rejestrowanych,które trzeba samemu tam zanieść, a w tej kolejce z 500 osób, głównie francuzów , no i bagaż poleciał do Paryża a nie do POZ i na dodatek samolot czekał na nas z 5-10 minut :/

#7 PostWysłany: 19 Cze 2013 23:19 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
illumanti napisał(a):
Ja może zaskoczę, ale... terminal krajowy w Balicach. Syf, bród i ubóstwo. Szczura tam widziałem na własne oczy przy odbiorze bagażu.

To nie zaskoczyles, podzielam zdanie.
Bogaty wybor sklepow za security i niemiłosierny ścisk, rowniez w namiocie :) gdy jednocześnie pakowali arbuza OLT do GDN i cos mniejszego LOTu do WAW..
W obwarzanku na krajowce znalazlem kawałek pomaranczowej sciereczki.. :)

#8 PostWysłany: 19 Cze 2013 23:41 

Zbanowany
Balice - krajowy
Modlin - koszmarnie mały, brak miejsc do siedzenia przy gate'ach, ochrona zamiast SOL-u, arogancka w dodatku.
Hamburg Lubeka - namiot z kiblami turystycznymi.
A jeżeli chodzi o spanie to Bergamo - katorga jak w zakładzie karnym.

Jako ciekawostka Bydgoszcz - kontrola bezpieczeństwa, czepiali się o pustą butelkę po wodzie!
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Cze 2013 23:52 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
Krajów: 19 / 8.9%
Terminal Etiuda na Okeciu - jak dobrze ze juz go nie ma :D

#10 PostWysłany: 19 Cze 2013 23:53 

W pażdzierniku ub roku podczas powrotu z Aten w Brukseli Charleoi tak mi przetrzepano na security plecak ,że do puszki kawy Nesca Frape która była fabrycznie aluminium zalepiona babka z kontrtoli wsadziła palucha i rozerwała, a w oleju z oliwek kupionym w Duty Free odkręciła zakrętkę i po francusku mówiąc kazała mi łyknąć. Kamienie które od lat zbieram z róznych wysp /taki konik/ kazała wyrzucić do kosza.Rozgorzała sprzeczka,byłem po kilku piwkach,jednak po przetrzymaniu ok 20 min puścili mnie do gate.Niemiło to wspominam.
 PM off  

#11 PostWysłany: 19 Cze 2013 23:58 

Odessa! - Dworzec lotniczy (aerowokzal), który stanowi mieszankę tandetnego wykończenia wnętrz z totalnym zacofaniem infrastrukturalnym - check iny to zwykłe biureczka, nad którymi wyświetlaczy był brak - wstawiona była tylko tekturowa tabliczka z napisem Warszawa w cyrylicy ;P ale za to bajecznie tania wódeczka w bezcłówce ;P

Kaliningrad! - ło mój Boże... dramat, syf, bałagan i chaos... jedna wielka kolejka do sześciu check in desks, ale nie wiadomo kto do czego stoi... jedna taśma na bagaże, a to wszystko w jednym pomieszczeniu wypełnionym po brzegi pasażerami odprawiającymi się, czekającymi na bagaż, odwożącymi pasażerów, czekającymi na pasażerów... LOL ;P Ale wyświetlacze chociaż mieli, także elektronika już tutaj zawitała - w końcu Zachód ;P

a z europejskich, to chyba Genua... małe lotnisko, syf, dwie toalety w tym jedna bez zamka...

#12 PostWysłany: 20 Cze 2013 00:15 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
taki typowo rozwojowy temat o narzekaniu na co tylko się da a wspólnym mianownikiem ma być miejsce zdarzenia.
co to w ogóle znaczy najgorsze lotnisko? wg mnie to np brudne, zaniedbane, chaotycznie zorganizowane, z zawsze niemiłą obsługą. ale żeby to stwierdzić to ja bym musiał być na danym lotnisku ze 3 razy w co najmniej w jakichś większych odstępach czasu.
to co dla jednego jest wadą dla innego będzie zaleta: mi bardzo przypadł do gustu rozmiar lotniska w modlinie. nie muszę iść pół dnia od wejścia do kontroli a potem drugie tyle do wyjścia do samolotu.
to że przez jakiś czas w/w lotnisko było w takim a nie innym stanie to przecież można potraktować jako choroby dziecięcego.

Modlin - ... brak miejsc do siedzenia przy gate'ach
no kurcze, kiedy ja pamiętam że tam siedziałem!

W obwarzanku na krajowce znalazlem kawałek pomaranczowej sciereczki..
czy na lotnisku pieką te obwarzanki?

Iraklion ( HER) 1 kolejka ... a w tej kolejce z 500 osób, głównie francuzów
francje pewnie omijasz szerokim łukiem?

i na dodatek samolot czekał na nas z 5-10 minut
szmat czasu!

Modlin ok. miesiąc po starcie. Byłem w życiu na +/- 40 lotniskach
a ile z tych +/- 40 lotnisk było ok. miesiąc po starcie?

Kaliningrad! - ...jedna wielka kolejka do sześciu check in desks,
super przykład jakie to lotniska są okropne!
wrzesień 2012, Bergamo, lot do Modlina: 1 gate i dwie kolejki. Polaków :mrgreen: (nie, nie na priority i normalne)

Rozgorzała sprzeczka,byłem po kilku piwkach,
:D...

#13 PostWysłany: 20 Cze 2013 12:02 

Loty: 17
Kilometry: 39 506
Krajów: 8 / 3.7%
Etiuda - to byl jakis zart, szczegolnie latem.

Abu Dhabi to dla mnie porazka. Masa ludzi, w kibalch niezmienny syf, cudowania ciapatych z siadaniem kolo mezczyzny, sklepy z dupy itp.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 20 Cze 2013 12:09 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 514 566
Krajów: 44 / 20.6%
Turku - bardziej przypomina kotłownię niż lotnisko (terminal 2)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 20 Cze 2013 12:52 
Awatar użytkownika

srebrny
terminal krajowy w KRK oraz Rzym Ciampino.
Pierwsze to garaż przerobiony na terminal, w drugim przypadku obskurna hala odlotów przypomina niewielki magazyn w którym zamiast półek ustawiono kilka rzędów krzesełek.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 20 Cze 2013 13:19 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
KRK przebudowuje lotnisko ;) mnie do gustu nie przypadło Beauvais, ale ze względu na ogół okoliczności: daleko, upierdliwa kontrola na lotnisku, jakiś strajk na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 20 Cze 2013 14:31 

niebieski
Irkuck, terminal międzynarodowy.
Tak jak krajowy jest całkiem ok, tak międzynarodowy woła o pomstę do nieba.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 20 Cze 2013 14:43 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Skavsta, na którym zatłoczenie przekracza granice dobrego smaku.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 20 Cze 2013 14:52 

Ostatnio moim liderem w ogólnych statystykach najgorszych lotnisk zostało lotnisko w Bremen - ze szczególnym naciskiem na terminal Ryanaira - 'przebudowany' hangar z zasiekami w postaci pracowników Ryanaira mierzących i ważących wszystko, co się da, żeby tylko trzeba było dokupić bagaż, a to wszystko w jednym okienku: czyt. kolejka na pół godziny, żeby dojść do kontroli bezpieczeństwa. Do tego maleńka sala po odprawie paszportowej z miejscami siedzącymi dla może 5% pasażerów i najciekawszy system sprawdzania biletów jaki widziałam: jedna pani sprawdzała czy bilet jest na dany lot i przerywała nieco bilet w miejscu zgięcia, druga pani przerywała bilet do końca, zabierając ten świstek, a trzecia pani skanowała bilet przy wyjściu - trzy osoby wykonujące pracę jednej, nic dziwnego, że w niemczech takie niskie bezrobocie;)

Najgorszym lotniskiem w kategorii spania jest u mnie Bergamo - mycie podłóg maszynami co godzinę w nocy, związane z budzeniem i przeganianiem śpiących podróżnych naprawdę nie jest potrzebne

Najgorszym lotniskiem w kategorii obsługa jest u mnie lotnisko Doha - nawet mi sie nie chce opisywac, bo po co sie denerwowac ;)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 20 Cze 2013 14:52 

Terminala LCC w KUL nikt i nic nie jest w stanie przebić, syf gorszy niż na bazarze w centrum miasta.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 15 gości