Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 16 Cze 2013 20:59 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
satori napisał(a):
Niepokojące jest natomiast to, że takie tematy powstają w takim dziale i to jeszcze temat zakłada moderator..

Mnie bardziej niepokoi to, że nie rozumiem o czym on pisze: 8-)
p14c3k napisał(a):
@Maris83 a jaki dzial do tego pasuje bardziej ?? luzne gadki?? nie mialem nic do przeniesienia do opwiedniego dzlu, a jedynie bylem przeciw polaczenia tego z tematem o glosowaniach na zdjecia czy ankiety..

@miszti zastanow sie zanim zaczenisz oceniac bo ja tu sie nie uzalam poprotsu twierdze ze traktowane tego na rowni z glowsoniami na fotki czy anktey to trche przesada, ja moglym rowniez powiedziec jestes osoba pokroju "skoro mnie to nie dotyczy to mam to w du..."

pozatym, wg mnie sprawa jest prosta,, jest petycja zgadasz sie lub nie podpuisuje lub nie i tyle, za to zaczely sie bardzo ciekawe rozmowy pokazujace ignorancje i hipokryzje naszych forumowiczow, ja osobiscie tez dojezdzam samochodzem do pracy (dzieki bogu w normalniejszym kraju niz nasz, z normalnymi drogami, rentownymi koleajami), i bez problemow moglbym rowniez korzystac z transportu publicznego, jednak dla wygody korzystam z auta..

chodzio o zworcenie uwagi na pewien problem, gdzie dla niektorych osob ze wzgledu ze teraz jada pociagem w jedna strone a wracac musza busem, lub autobusem koszt dojadu do pracy zwiekszyl o 300pln, co dla ciebei drogi Maris83 nie jest chyba mala kwota skoro czepiales sie o doslownie grosze z wizz..

za to jak juz pisalem, teamt i artykow w ktorym Wizz oszukal biedynch 'biznesemsnow' unimozliwiajac im 'bezinteresowana' pomoc w zakupie biletow innym zaslugiwal na sporo wiecej uwagi..

na zakonczenie nie wiem po co ten zanczynacie OT..

Nie mamy jakichś wytycznych dot. wypowiadania się, aby każdy kto przegląda forum pojmował treść postów? ;)

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#22 PostWysłany: 16 Cze 2013 21:24 

niebieski
Może faktycznie zły temat, ale akurat w tej sprawie warto próbować dotrzeć do jak największej grupy ludzi.

Jasne ja rozumiem, że takie są prawa rynku, ale przecież decyzje podejmowane przez władze KŚ od jakiegoś czasu są idiotyczne. Firma przez pierwszy okres swojej działalności zyskała wielu sympatyków, były fajne pociągi, miła obsługa, ale potem przez zamieszanie z przejęciem wszystkich połączeń w województwie całe to zaufanie straciła.

Owszem jeżdżą busy, ale są mało wygodne i dużo droższe. Na szczęście właśnie zakończyłem edukację w Katowicach i tylko przez jakieś 2 tygodnie odczułem brak tego pociągu. Raz pojechałem samochodem, bo musiałem być wcześniej w domu, a raz sobie czekałem na pociąg. Kończąc zajęcia o 14 byłem w domu o 22...

Jeśli wychodzi to nierentownie to niech kurde podniosą cenę biletów na to połączenie. W tej chwili ja za przejazd 80 km płacę niecałe 5 zł (zniżkę mam bez zniżki będzie 10 zł), ale zapłaciłbym nawet i 15 zł byle dojechać szybko (na tej linii akurat to słowo nie do końca pasuje) i wygodnie.

#23 PostWysłany: 16 Cze 2013 21:53 
Awatar użytkownika

@paula86 i Pabloo moze jakbyscie poswiecili choc pare minut na przeczytanie tej peytcji, skoro juz zabieracie sie za pisaenie offtopow w tej kwesti, popatrzyli na komenatrze pod nia..

tak jak mowie nie interesuje cie lub nie dotyczy nie nie kaze ci tu wchodzi i czytac,a tymbardzej sie pod czyms podpisywac,

czy to forum to miejscie na takie rzeczy, jak juz pisalem w tym watku (jakby ktorekolwiek z Was zabierajac sie do dyskusji chcialo rowniez przeczytac ten watek byloby to jasne) napewno bardziej niz oddanie glosu w konkursie na czyja fotke.. jest to forum loticze ale rowniez poswiecone przewoznikom kolejowym, autobusowym a nawet noclegach i wyzewienu..

rowniez pisalem ze sprawa nie dotyczy mnie bezpsrednio, ale jednak jakby nie bylo place podsatki w tym chorym kraju i chialbym miec wplyw na co sa te piniadze wydawane, moze niektorzy zrozumieja to jak zaczna pracowac i wyprowadza sie z cieplego gniazdka rodzicow, a na dojazd do pracy wydadza 1/3 swojego wynagrodzenia..

a to ktomu kiedy i w jakiej sytuacji pomozesz zalezy tylko od twojej menatlnosci, i niektorzy w przeciwienstwie do Ciebie najwidoczniej potrafia to robic nawet bezinteresownie..

wszyscy tylko narzekaja jak w tym kraju zle ale nikt palcem nie kiwnie zeby cos zmienic, a jak ktos proboje cos pokazac uswiadomoc to jeszcze go opier.... ale w zasadzie czemu tu sie dziwic skoro od najmlodszych lat w wiekszosci Polskich domow panuje zazdrosc, zawisc i chciwosc w stosunku do do praktycznie kazdego, znjomych, rodziny.. co szczegolnie widac za granica,,

..w miejscu koncze moj OT i odpowiedzi na wszelkie bezsensowne, i nic nie wnoszosce do tematu posty
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 16 Cze 2013 22:05 

niebieski
p14c3k napisał(a):
pisaenie
p14c3k napisał(a):
napewno
p14c3k napisał(a):
loticze
p14c3k napisał(a):
poswiecone przewoznikom kolejowym, autobusowym a nawet noclegach i wyzewienu.
p14c3k napisał(a):
podsatki
p14c3k napisał(a):
piniadze
p14c3k napisał(a):
ktomu
p14c3k napisał(a):
menatlnosci
p14c3k napisał(a):
proboje
p14c3k napisał(a):
uswiadomoc

Panie moderatorze! Nie wiem, jak może Pan (piastując taki urząd), tak bardzo zniekształcać język polski. Myślę, że Pan powinien dawać dobry przykład i pisać bez błędów. Pana posty (w tym temacie), pełne są błędów ortograficznych i literówek. Z interpunkcją chyba jest Pan również na bakier ;)

Proponuję nie odpisywać z taką furią na wszelkie komentarze użytkowników, którzy się z Panem nie zgadzają. Lepiej byłoby stworzyć temat w dobrym dziale, napisać jeden post z prośbą a myślę, że odzew byłby o wiele większy. A tak kaleczy Pan tylko język polski i do tego neguje wypowiedzi każdego, kto się z Panem nie zgadza.

Wrażenie pozostaje niezbyt dobre i choć nic mnie to nie kosztuje, skutecznie mnie Pan zniechęcił do poparcia tej inicjatywy.

Pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 16 Cze 2013 23:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie zgadzam się z Tobą. Jest to forum publiczne i ogólnodostępne, a my jako społeczność je tworząca, chcemy dbać o jak najwyższy jego poziom, tak by każdy z nas i kolejnych użytkowników mógł w uporządkowany i zrozumiały sposób z niego korzystać.

Co do Kolei Śląskich, to po pierwsze polecam artykuł do przeczytania: http://jacekprzesluga.natemat.pl/62981,polskie-koleje-prywatne-pod-slaska-flaga,
a po drugie jak najbardziej chcę by w naszym kraju było lepiej. Tylko przede wszystkim dobrymi intencjami to jest piekło wybrukowane, i samo próbowanie nie ma najmniejszego znaczenia - liczą się efekty, bo idealistyczne inicjatywy najczęściej są wielką pomyłką nie popartą racjonalną analizą. Osobiście uważam, że większość kolei w Polsce obecnie nie może być rentowna, nawet tych gdzie wydawałoby się widzimy wypełnione po brzegi pociągi - po prostu ich trwanie nie jest przeważnie uzależnione od rynkowego bilansu, a od politycznych decyzji/układu, który sam kreuje taką sytuację. Owszem w krótkoterminowym interesie ludzi jeżdżących z Wisły do Katowic będzie utrzymanie jak największej ilości kursów, a nawet ich zwiększenie. Tylko, że w interesie wszystkich zainteresowanych (tj. Polaków, podatników) będzie coś wprost przeciwnego. A likwidacja i umożliwienie swobodnej działalności ludziom w dłuższym okresie zadziała tylko i wyłącznie na ich zysk.
Naszym narodowym stereotypem jest próba wmówienia sobie, jacy to w porównaniu do innych jesteśmy zawistni, zazdrośni i chciwi(i narzekający). Przerodziło się to obecnie w chyba największy kompleks, powtarzany na każdym kroku. Otóż nie. Rzetelna analiza innych nacji, podróżowanie po świecie, zaznajamianie się z innymi kulturami - wszystko to bez pierwotnego uprzedzenia jacy to my okropni jesteśmy w stosunku do innych cudownych - pokazuje, że wcale nie jesteśmy „najgorsi", a taką postawą sami determinujemy postawę innych i nasze własne przekonania. Jesteśmy odmienni, jak wszyscy, ale próbując skrajnie wyciągać tylko negatywne aspekty, sami tworzymy we własnym przekonaniu określony wizję, podczas, gdy w innych krajach ludzie nie przejmują się kreśloną przez kogoś rzeczywistością.
Wydaje mi się, że moderator nie powinien w ten sposób pisać.

#26 PostWysłany: 17 Cze 2013 09:01 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
A ja zastanawiam się dlaczego kolega p14c3k jeszcze jest moderatorem na tym forum?
Nie chodzi już nawet o poprawność pisania w j. polskim, ale o sposób odnoszenia się do innych forumowiczów, czy nawet innego moderatora, który zwrócił mu uwagę.
Moderator powinien świecić przykładem i zachowywać się również z opanowaniem, a nie agresywnie atakować innych, którzy nie zgadzają się z jego zdaniem.

Nie mówiąc już o tym, że sam pomysł z petycją był delikatnie mówiąc, nie na miejscu. Ale taka jest niestety mentalność ludzi z Górnego Śląska, gdyby coś takiego zdarzyło się np. w Wielkopolsce, czy na Pomorzu, ludzie wzięliby sprawę w swoje ręce, zorganizowaliby z jednej miejscowości jakiegoś busa, moze zastosowali car-pooling w celu wspólnych dojazdów do pracy. A hanysy niestety muszą wszystko dostać, bo ma być dla nich wygodniej, nawet jeśli prywatna firma ma przez to tracić.
Pewnie ta mentalność wynika z niedawnych czasów, gdy górnicy i ich rodziny (czyli niemal co 2 osoba na Górnym Śląsku) byli kastą uprzywilejowaną w komuniźmie i wolno im było więcej nim innym obywatelom, ale czasy niestety się zmieniły kolego p14c3k.

Ja do tej pory zauważam w Cieszynie, Ustroniu, Wiśle czy innych miejscowościach turystycznych Beskidu Śląskiego, jak hanysy traktują innych z góry, jak uważają, że im wszystko wolno i że wszystko im się należy. Ludzie z innych stron Polski czy nawet z Warszawy zachowują się dużo normalniej niż oni.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 17 Cze 2013 09:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Twoje uogólnienia są nie na miejscu, to co piszesz nie jest prawdą, dołączasz tylko do kolegi moderatora, szufladkując wszystkich wedle własnych uprzedzeń i obaw. Po za tym mieszkańcy Wisły czy Ustronia to nie hanysy.

#28 PostWysłany: 17 Cze 2013 09:50 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Oczywiście że tak, sam pochodzę ze Śląska Cieszyńskiego i nie czuję się hanysem.

Chodziło mi o osoby z Górnego Śląska, które odwiedzają miejscowości turystyczne w Beskidzie Śląskim i w większości (choć oczywiście są też chlubne wyjątki) zachowują się karygodnie. I moim zdaniem wynika to z mentalności nabytej jeszcze w czasach komunizmu, co zresztą potwierdza kolega moderator swoim zachowaniem.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 17 Cze 2013 09:54 
Awatar użytkownika

Pabloo napisał(a):
Nie zgadzam się z Tobą. Jest to forum publiczne i ogólnodostępne, a my jako społeczność je tworząca, chcemy dbać o jak najwyższy jego poziom, tak by każdy z nas i kolejnych użytkowników mógł w uporządkowany i zrozumiały sposób z niego korzystać.

Co do Kolei Śląskich, to po pierwsze polecam artykuł do przeczytania: http://jacekprzesluga.natemat.pl/62981,polskie-koleje-prywatne-pod-slaska-flaga,,]
przyznam ze wniosles cos interesujacego na ten temat, nie wiem na ile portal jest wiarygodny.. sam widzisz w tym momencie ze nie do konca chodzi o rentownosc tego polaczenia,,

poniej zamieszcze odpowiedz (jezeli ktos chce zobaczyc pismo ktore zostalo wyslane do KS, poprosze o nie i wrzuce), ktora kazdy oceni lub nie ;)

Załącznik:
Komentarz do pliku: odpowiedz KS na likwidacje polacznia
odpowiedz.jpg
odpowiedz.jpg [ 179.87 KiB | Obejrzany 410 razy ]

osoba udostepniajaca prosila o anonimowosc

problem dotyczy nie jednego, a likwidacji 40% polacznien KS oraz podwyzke cen (w teorii 20%, rzeczywistosc jest troche inna)

@sranda: niestety nie trafiles :P to ze ktos pracuje na slasku nie znaczy ze jest z gornego slaska,, dwa - za takie rasitoswskie przejawy to sam powinienes dostac ostrzezenie, za kolejne bana, tym bardziej nie bede sie wogole wypowiadal na temat twojej kultury (kazdy widzi - oceniasz innych, a nawet ich nie znasz)

tak jak pisalem wczesniej nie mam zamaru podejmowac w tym teamcie juz zadnych OT,, rowniez w sprawie PETYCJI, sa dwie opcje mozna sie z nia zgodzi lub nie,, na rozmowy nieziwazne z tematem mozemy wymiec zdanie w innych watkach ktore sa na temat,, dodam jeszcze dla wszystkich ktorzy nie rozumieja: to ze jestem modem na tym forum wcale nie znaczy ze jestem nadczlowiekiem i nie popelniam bledow, (jezeli ktos ma konstruktywne uwagi moze smialo pisac) a jedynie ze poswiecam swoj wlasny, prywatny, czas w wklad w to forum,, porzadkuje niektore posty, w dziale za ktory jestem odpowiedzialny! i nie mam za to nic placone ani darmowych biletow! zaskakuje mnie jedynie to ze wielu jest tu nastawionych anty do wladzy (w tej sytuacji jestem to ja modem, to ja mam wladze na tym forum?? ;) ), szkoda ze tylko za monitorem kompa i anonimowym nickem,,

moderatorze tego dzialu prosilbym o ewentualne przeniesienie wypowiedzi niezwiazanych z tematem w watku (nawet przenisienie calego tematu jezeli jest w nieodpowiednim dziale),, proponuje rowniez aby kazde dalsze proby kontynuacji OT zostaly odpowiednio nagradzne..
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości