Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Cze 2013 16:19 

Witam
Po raz pierwszy chcę kupić bilety do Dżakarty przez flipo.pl. Do tej pory bukowałam u przewoźnika lub korzystałam z wyprzedaży czarterów. Czy można zaufać tej stronie? W razie problemów, już po zakupie, gdzie prosić o pomoc? Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam Jola :)
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 15 Cze 2013 18:22 

Loty: 392
Kilometry: 770 193
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
Jeśli nie było dla Ciebie ryzykowne kupowanie miejsc w charterach (na długiej trasie to wariactwo), gdzie można na długo utknąć na lotnisku w razie problemów. To w przypadku pośredników raczej ryzyko jest mniejsze.
W razie problemów z wystawieniem biletu płacąc kredytówką nie ryzykujesz niczym.
W razie zmian rezerwacji kontaktujesz się z pośrednikiem (w przypadku charterów mogłaś się tylko dostosować, tu nie).
W razie problemów podczas podróży odpowiadają za Ciebie linie, pośrednik Cie już nie interesuje.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Cze 2013 00:32 

Dzięki, uspokoiłeś/łaś mnie. A z ciekawości zapytam, czemu zakup czarterów na długiej trasie to wariactwo? Fakt, lot Enter Air, w małym samolocie, 18,5 godz. z Tajlandii ma coś z szaleństwa...
Pozdrawiam :D
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Cze 2013 10:39 

A ja chciałbym się dowiedzieć jak to jest w przypadku kupna przy pośrednika np Tripste czy Flipo biletu z przesiadka np Lotem do Londynu a tam przesiadka do Virgin Atlantics do NY czy w przypadku opóźnienia Lotu jak nie zdążę na Virgin to jest to traktowane jako podróż na jednym bilecie? Kiedyś znalazłem takie połączenie ale było tylko u pośredników nie było go np w locie ani u Virgin w związku z tym było jakies kombinowane i w przyszłości nie chciałbym ryzykować

Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2

#5 PostWysłany: 16 Cze 2013 12:12 

Loty: 50
Kilometry: 56 708
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
ale to jest na 1 rezerwacji - no to nie ma się czym niepokoić
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 16 Cze 2013 12:31 

HON fly4free
Z pośrednikami jest tak, że bywają mniej lub bardziej kompetentni. Ale niestety w razie zmian w rozkładach lotów, anulowania któregoś odcinka, odwołania lotu przez przewoźnika itp. zaczynają się w zasadzie u wszystkich pośredników schody. I trzeba o tym pamiętać.

Nie ma problemu, gdy stanie się to już w trakcie podróży - wtedy odpowiedzialność za zmiany przejmuje przewoźnik, nawet gdy bilet wystawił agent.

Gdy stanie sie to przed wylotem najczęściej zaczyna się odbijanie piłeczki: linia lotnicza odsyła do pośrednika, a pośrednik do linii : dla pasażera oznacza to nie tylko stratę czasu i ewentualne koszty (choćby połączenia telefoniczne), ale też nerwy i skomplikowana drogę do rozwiązania problemu. Do tego wszelkie refundacje trwają dłużej przez pośredników. Czasami dochodzą dodatkowe opłaty nakładane przez pośredników za zmiany, modyfikacje, nawet jesli bezpośrednio nie wynikają one z inicjatywy pasażera.

W zależności od pośrednika problemy te mają różne nasilenie.

Dlatego jednak, gdy tylko jest taka możliwość, lepiej kupować bilety bezpośrednio u przewoźnika, nawet jeśli są nieco droższe.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości