Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Lip 2011 11:53 

Witam,
Jako, ze dostałem urlop szukam jakiegoś pomysłu na wakacje. Im tańsze tym lepsze.
Całość musi odbyć się od ok 26 sierpnia do 2 września, nie mam konkretnych pomysłów, lubię pozwiedzać, pojeździć samochodem.
Głównie szukam jakiś tanich połączeń lotniczych, noclegi to sprawa poboczna, mogę spać w samochodzie, który wypożyczę.

Ma ktoś jakieś pomysły? Dobrze aby wylot odbył się z Katowic/Krakowa/Wrocławia

Pozdrawiam !!
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 22 Lip 2011 12:16 

niebieski
Napisz może czy interesują Cię ciepłe klimaty jak Portugalia, Hiszpania etc. czy może Skandynawia ? Jaki masz budżet ... bo dla jednego tanie wczasy to działka na mazurach, a dla drugiego 3 tygodnie na Bali...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Lip 2011 13:38 

Okej doprecyzuje;)
Jakby mnie było stać na 3 tygodnie na Bali to pewno bym nie szukał tanich połączeń ryanearem i wizzem i pisał o spaniu w aucie :)

Nie mam sprecyzowanego kierunku, wolałbym aby było ciepło, czy to będzie Portugalia, Grecja czy Hiszpania, obojętnie.
Jeśli chodzi o budżet to chciałbym się w 500 zł za osobe zamknąć, nie mam niczego konkretnego w głowie, szukam po prostu pomysłu...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Lip 2011 13:40 
Awatar użytkownika

W październiku w tym budżecie to się zamkniesz, na pewno nie w sierpniu. Ja proponuję Maltę, tanie loty (przez Bolonię) i hotele za niewielkie pieniądze.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Lip 2011 13:48 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Murdock napisał(a):
W październiku w tym budżecie to się zamkniesz, na pewno nie w sierpniu. Ja proponuję Maltę, tanie loty (przez Bolonię) i hotele za niewielkie pieniądze.

Czy da rade zrobic Malte w pazdzierniku ale 500 zl za dwie osoby ?

#6 PostWysłany: 22 Lip 2011 13:48 

Problem w tym, że musi to być przełom sierpnia i września...
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Lip 2011 13:55 
Awatar użytkownika

To będzie ciężko, bo loty będą drogie. Mediolan, Bolonia tam powinieneś jakieś w miarę tanie loty znaleźć.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Lip 2011 14:01 
Awatar użytkownika

srebrny
mikuś napisał(a):
Murdock napisał(a):

Jeżeli mówimy o samych przelotach to jak najbardzie że tak, zerknij tu - sam o tym pisałem:
viewtopic.php?f=11&t=4127
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Lip 2011 14:04 
Awatar użytkownika

srebrny
@Mikuś a jeżeli nie odpowiada Ci Malta, a wolisz więcej egzotyki to spróbuj w pazdzierniku do Maroka - jeszcze taniej niż na Malte :-)

viewtopic.php?f=11&t=4124
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Lip 2011 14:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Andi napisał(a):
mikuś napisał(a):
Murdock napisał(a):

Jeżeli mówimy o samych przelotach to jak najbardzie że tak, zerknij tu - sam o tym pisałem:

Dwie noce na lotnisku, mimo iż pojedyncze, to chyba jednak dla mnie za duzo :roll:

#11 PostWysłany: 22 Lip 2011 14:15 
Awatar użytkownika

mikuś napisał(a):
Andi napisał(a):
mikuś napisał(a):

Dwie noce na lotnisku, mimo iż pojedyncze, to chyba jednak dla mnie za duzo :roll:

No jak chcesz coś taniego, to luksusów nie ma - proste.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 22 Lip 2011 14:32 
Awatar użytkownika

srebrny
Dokładnie tak jak Murdock pisze, ale jak nie chcesz spac na lotnisku to hostele stoją otworem :-)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 22 Lip 2011 15:24 

Malte polecam, polecam też polować na loty bezpośrednie z Krakowa ;)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 22 Lip 2011 15:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Andi napisał(a):
Dokładnie tak jak Murdock pisze, ale jak nie chcesz spac na lotnisku to hostele stoją otworem :-)

Nie przesadzajcie, kwestia czasu jest kiedy bedzie mozna znalezc cos w podobnej cenie ale np. tylko z jednym noclegiem.

#15 PostWysłany: 22 Lip 2011 15:31 
Awatar użytkownika

mikuś napisał(a):
Andi napisał(a):

Nie przesadzajcie, kwestia czasu jest kiedy bedzie mozna znalezc cos w podobnej cenie ale np. tylko z jednym noclegiem.

Jesteś tego pewien? Porównaj sobie ceny Ryanaira rok temu, a jakie teraz mamy. Różnica jest naprawdę spora. Rok temu na wrzesień za 5 euro za odcinek można było Maroko, Kanary, Portugalię, Maltę itd złożyć, a teraz mamy w promocji październik za 32 zł i jest kilka tras w promocji, ale bez nocki nic ciekawego nie wychodzi. Chyba już Ryanair pominął wrzesień. Ja też mam nadzieję, że jeszcze coś wskoczy ciekawego, ale patrząc na ostatnie miesiące trzeba być realistą.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 22 Lip 2011 15:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Murdock napisał(a):
mikuś napisał(a):
Andi napisał(a):

Jesteś tego pewien? Porównaj sobie ceny Ryanaira rok temu, a jakie teraz mamy. Różnica jest naprawdę spora. Rok temu we wrześniu za 5 euro za odcinek można było Maroko, Kanary, Portugalię, Maltę itd złożyć, a teraz mamy w promocji październik za 32 zł i jest kilka tras w promocji, ale bez nocki nic ciekawego nie wychodzi. Chyba już Ryanair pominął wrzesień. Ja też mam nadzieję, że jeszcze coś wskoczy ciekawego, ale patrząc na ostatnie miesiące trzeba być realistą.

Jestem dobrej mysli, choc trzeba przyznac ze brak promo na wrzesien troche sprawe skomplikowal. Po za tym nie mozna porownywac cen z zeszlego roku do obecnego, chociazby ze wzgledu na koszt paliwa.

#17 PostWysłany: 22 Lip 2011 15:54 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
Dokładnie tak, paliwo lotnicze jest droższe, do tego wzrosły ceny podatków od latania w Wielkiej Brytanii z 5 GBP do 12 GBP za każdego pasażera wylatującego i Niemicy extra 8 euro - nowy podatek ekologiczny za lot na krótkiej trasie. Rynki angielskie i niemieckie są naprawdę ogromne patrząc na ilość wykonywanych operacji, więc koszty operacyjne wzrosły znacznie. Linie te nowe podatki przeniosły na pasażerów i to spowodowało ogólny wzrost cen. Rok temu nie było tych podatków, (angielski był niższy) więc linie lotnicze mogły sobie pozwolić na zdecydowanie lepsze ceny.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 26 Lip 2011 15:54 

Ja dokładnie w tych datach lecę na Ibizę (27 sierpień-3 września). Zmieściłam się w ok 500zł

229zł - Kraków - Mediolan - Ryanair
160zł - Mediolan - Ibiza - Vueling.com (40euro)

80zł - Ibiza - Mediolan - Vueling.com (19,99euro)
48zł - Mediolan - Kraków (12 euro)

Musiałam trochę poczekać na okazje, ale się udało ;)

Jedyny minus, że z Krakowa przylatujesz do Bergamo, a wylatujesz z Malpensa ;)

Ale fajny koszt połączenia na Ibize :)

Podatki i wszystko inne wliczon
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości