Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 657 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 33  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 06 Cze 2013 17:15 

niebieski
dlatego dzisiaj jedyną słuszną opcją jest Kantor Walutowy Alior Banku i 2 karty w funtach i dolarach
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#62 PostWysłany: 06 Cze 2013 17:45 

svalbald napisał(a):
Konto walutowe w funtach w BZWBK i podróż do Ameryki Łacińskiej do bardzo złe połączenie jest. Już gorzej na przewalutowaniach trudno będzie stracić :roll: .

Ja proponowałbym konto walutowe w USD + kartę w Alior Bank/Alior Kantor/Alior Sync.

Korzystałem ostatnio z konta walutowego Aliora w euro, podczas wyjazdu do Hiszpanii + korzystałem z karty aliora. Przyznaję, że byłem zadowolony.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 31 Lip 2013 10:04 

Witam,

Czy istnieje taka karta, która będzie spełniała 3 warunki: MAESTRO, prepaid , w EUR ??
Może ktoś wie ?
Sprawdziłam ING, Paribas, Millenium, BZ WBK i inne i nic ...
Z góry dzięki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 31 Lip 2013 13:18 

złoty
kgb napisał(a):
Czy istnieje taka karta, która będzie spełniała 3 warunki: MAESTRO, prepaid , w EUR ??

Maestro do konta walutowego EUR w ING. Niby nie prepaid, ale różnicy żadnej. Opłata miesięczna ok. 2zł.

#65 PostWysłany: 04 Sie 2013 12:35 

Ja Polecam Alior Kantor - wygodne, karta Mastercard Debit za darmo (pod warunkiem wykonania jednej transakcji w ciągu roku). Można wpłacać waluty za darmo w oddziale banku.

Do utworzenia konta potrzebne jest konto w jakimkolwiek banku.

Uważajcie na kantory internetowe jeżeli macie konto w Deutsche Bank. Mają konto praktycznie na podobnych zasadach do mbanku/alior sync (w zasadzie za 0zł) ale... przelewy wewnętrzne księgują się jak zwykłe, więc w weekendy nie dostaniecie żadnych pieniędzy na nie.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 04 Sie 2013 12:50 

Mam pytanie doczace kantoru Alior Banku i ich kart debetowych. Nie wiem czy dobrze rozumiem - zakladajac konto w Alior kantorze, zakladam normalne konto bankowe, takie jak np. konto walutowe w ofercie Alior Banku czy jest to po prostu "konto" w serwisie internetowym? Jesli jest to normalny rachunek bankowy, to czy osoby trzecie moga mi wplacac srodki i czy mozna trzymac pieniadze na tym koncie? Jesli by to bylo mozliwe, to czym tak naprawde rozni sie konto walutowe w ofercie Alior banku od konta walutowego w Alior Kantorze?? Zastanawia mnie tez jedna rzecz. Majac 1 konto w Alior kantorze, mozna kupowac pewnie rozne waluty. Jesli kupilabym 500 euro i 500 dolarow, to czy musze je odebrac w banku, czy moge zostawic je na tym koncie?
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 04 Sie 2013 13:37 

Finka napisał(a):
Mam pytanie doczace kantoru Alior Banku i ich kart debetowych. Nie wiem czy dobrze rozumiem - zakladajac konto w Alior kantorze, zakladam normalne konto bankowe, takie jak np. konto walutowe w ofercie Alior Banku czy jest to po prostu "konto" w serwisie internetowym? Jesli jest to normalny rachunek bankowy, to czy osoby trzecie moga mi wplacac srodki i czy mozna trzymac pieniadze na tym koncie? Jesli by to bylo mozliwe, to czym tak naprawde rozni sie konto walutowe w ofercie Alior banku od konta walutowego w Alior Kantorze?? Zastanawia mnie tez jedna rzecz. Majac 1 konto w Alior kantorze, mozna kupowac pewnie rozne waluty. Jesli kupilabym 500 euro i 500 dolarow, to czy musze je odebrac w banku, czy moge zostawic je na tym koncie?

Są to normalne konta walutowe ze standardowym numerem rachunku (indywidualny dla każdej waluty). Także pieniądze możesz tam przechowywać. Od konta w normalnym Alior Banku/Alior Sync różnią się np. niemal zerowymi opłatami.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 04 Sie 2013 15:47 

Alior Sync ma także niemal zerowe opłaty.

Możesz zostawić je na koncie - w momencie otworzenia tam swojego 'konta' - dostajesz 4 numery kont - PLN, EURO, USD, GBP.
Do każdego możesz zamówić kartę - jest ona bezpłatna pod warunkiem wykonania jednej transakcji w ciągu 6 miesięcy od jej otrzymania.
Wypłata z bankomatu - 0zł pierwsza, każda kolejna 5zł (także za granicą ta pierwsza jest za darmo). Pieniądze można wpłacać i wypłacać bezpłatnie w oddziale Alior Banku.

Konto na pewno różni się tym, że służy ono tylko i wyłącznie do handlowania walutami i ich przechowywania, nie założysz tam lokaty, nie zaciągniesz kretydu itp, ale do tego, do czego ono jest przeznaczone - spełnia się znakomicie.

Oczywiście bank nie pobiera żadnych prowizji za płatności w walutach.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 04 Sie 2013 16:27 

niebieski
Alior Sync jakie miał wejście nindżi to wszyscy widzieli - nic nie działało. Teraz nawet jeśli już się uporali ze wszystkim to aby uniknąć braku dostępu do środków za granicą - wolę kantor w Alior Banku
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 04 Sie 2013 20:17 

Mam konto w Alior Sync - jako konto główne, płacę za wszystko przez nie, na nie przychodzą mi środki, itp. - wszystko jak najbardziej działa, nigdy nie miałem problemów, nawet poza granicą nie ma opłaty za przewalutowanie co się ceni.

Bankomaty za darmo, przelewy natychmiastowe - 10 w miesiącu (!) za darmo.
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 04 Sie 2013 20:26 

Dzieki za odpowiedzi, pare spraw sie wyjasnilo. Czyli otwieramy nie jeden rachunek bankowy, a az 4;) Orientujecie sie moze, czy podczas przewalutowania bank pobiera jakas prowizje? Powiedzmy ze mam karte euro, ktora uzyje w Budapeszcie. W cenniku nie znalazlam takiej informacji.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 05 Sie 2013 06:50 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Nie. Jedyna opłata to 5 zł prowizji za wypłatę z bankomatu.

Wysłane z mojego ST25i za pomocą Tapatalk 4
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 05 Sie 2013 09:45 

Witam
Faktycznie fajne konto walutowe w Aliorze i pierwsza wypłata z bankomatu za granicą O zł każda następna juz nie 5 ale 9 zł, wczoraj otworzyłem konto i dostałem regulamin i tabele opłat
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 05 Sie 2013 10:28 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
W Syncu jest 5 zł.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 05 Sie 2013 13:51 

tak masz racje coś za coś.
W aliorze jest drożej ale można wpłacać i wypłacać gotówkę w bankach (kupic w kantorze alior taniej) jeśli ktoś che gotówkę sobie wsiąść a nie kartę
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 05 Sie 2013 14:19 
Awatar użytkownika

niebieski
W Aliorze jest drożej? Mówisz o Kantorze walutowym? Moim zdaniem jest praktycznie tak samo tanio jak w innych kantorach licząc ich prowizje.

#77 PostWysłany: 05 Sie 2013 15:11 

Mowie o tym , że w aliorze jest droższe wyjmowanie pieniędzy z bankomatu zagranicą (karta walutowa) niż w sync (odpowiednio 9 i 5 zl)
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 06 Sie 2013 09:49 

Tak, ale pierwsza transakcja jest całkowicie za darmo. Jeśli chodzi o wygodę (kilka kont na raz, możliwość szybkiej wymiany przez bank, nie jakąś dowolną instytucję) - to Alior Kantor wygrywa, jeżeli chodzi o dobre konto do otrzymywanie przelewów i płatności za granicą - Alior Sync Walutowe.

Karta walutowa do Alior Sync ma jeszcze jedną zalete - wypłaty z bankomatów Euronet w Polsce są za darmo - a od niedawna można w nich wybierać także Euro. To też jest bardzo przydatne jako, że Sync nie ma swoich placówek.

Nie rozumiem tylko jednego - mam konto główne w Alior Sync (PLN) i niestety, ale ich karta jest identyczna jak te walutowe czy do konta oszczędnościowego, to jednak trochę niedopatrzenie z ich strony.

Jeśli chodzi o płatności debetową kartą do konta walutowego - płaciłem wiele razy za granicą; raz transakcja nie została przyjęta: w niemieckim pociągu - ale jak się później okazało, przymowali tylko ich EC card (girocard).

Można bez problemu płacić w Ryanair za podniebne zakupy, tak samo w Wizzie. W LOT przetestuję w piątek ;-)

Jeżeli zakładacie konto w Alior Sync - polecam ustawić powiadomienie email (darmowe) sms (0,30zł - ale w dobie Androidów/iPhone to moim zdaniem mail wystarczy) przy każdym zdarzeniu na karcie (np. zapłata, wybranie z bankomatu, itp.). Na prawdę przydatne, w razie niezauważonej utraty karty można się zorientować jakby ktoś przy pomocy PayPass chciał nam konto wyczyścić (a mi się to zdarzyło).
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 06 Sie 2013 15:29 
Awatar użytkownika

niebieski
illumanti napisał(a):
Jeżeli zakładacie konto w Alior Sync - polecam ustawić powiadomienie email (darmowe) sms (0,30zł - ale w dobie Androidów/iPhone to moim zdaniem mail wystarczy) przy każdym zdarzeniu na karcie (np. zapłata, wybranie z bankomatu, itp.). Na prawdę przydatne, w razie niezauważonej utraty karty można się zorientować jakby ktoś przy pomocy PayPass chciał nam konto wyczyścić (a mi się to zdarzyło).

Nie przecze ze przydatne (sam mam wlaczone), ale co wtedy zrobisz? Nic. Przy paypassie, nawet przy zastrzezonej karcie, mozesz jedynie podziwiac wybryki złodzieja. Przynajmniej ja nie slyszalem o sytuacji, gdzie bank oddawał pieniądze za takie transakcje (pomimo zastrzezonej karty).
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 06 Sie 2013 15:33 

złoty
Blackall napisał(a):
Przy paypassie, nawet przy zastrzezonej karcie, mozesz jedynie podziwiac wybryki złodzieja. Przynajmniej ja nie slyszalem o sytuacji, gdzie bank oddawał pieniądze za takie transakcje (pomimo zastrzezonej karty).

A ja nie słyszałem o sytuacji kiedy bank nie oddał kasy w takim wypadku. Nawet Samcik ostatnio pisał że banki oddają kasę po reklamacji, oczywiście jeśli transakcja miała miejsce już po zastrzeżeniu karty.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 657 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 33  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości