Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 868 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 44  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Azuon
#561 PostWysłany: 11 Maj 2013 16:37 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dziś w Azuonie pojawiła się taka captcha. Trzeba wpisać słowo "truskawka" po angielsku, czyli "strawberry".

Załączniki:
Image 1.png
Image 1.png [ 27.95 KiB | Obejrzany 1635 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#562 PostWysłany: 21 Maj 2013 11:45 

niebieski
Nie wiem kiedy ostatnio sprawdzaliście, ale dzisiaj wszystkie captcha jakie podtyka mi Azuon są łatwe do odczytania. Też tak macie? Update wersji z tego co widzę nie miał miejsca.

#563 PostWysłany: 21 Maj 2013 12:47 

Rzeczywiście, dziś captcha dużo łatwiejsza w azuonie niż ostatnio :) obrazki takie jak na stronie www ryanaira.
 Profil Relacje PM off  

#564 PostWysłany: 21 Maj 2013 16:54 

Koledzy wyzej mowicie o wersji płatnej?
Ja na demo widze takie o "latwe" (zalacznik). Moze jestem niepelnosprytny, ale nie jestem w stanie tego rozszyfrowac.
Czy w wersji full pojawiaja sie normalne obrazki jak na stronie ryana? A moze da sie to jakos w opcjach ustawic? Probowalem zmieniac jezyk azuona, liczac na taki myk jak niedawno na stronie ryana, gdy captche byly srednio czytelne, a zmieniajac jezyk strony na UK czy Ireland obrazki stawaly sie normalne, a nawet trafialy sie rozwijane listy wyboru.

Załączniki:
kapcza.jpg
kapcza.jpg [ 58.13 KiB | Obejrzany 1467 razy ]

Temat postu: Re: Odp: Azuon
#565 PostWysłany: 21 Maj 2013 17:21 
Awatar użytkownika

W wersji płatnej jest to samo.
 Profil Relacje PM off  

#566 PostWysłany: 21 Maj 2013 17:25 

HON fly4free
Najbardziej jednam mnie zdumiewa to, że de-captcha sobie z tym jakoś radzi. Właściwie bez (wykupionego) serwisu rozpoznawania tych bazgrołów, nie da się w ogóle z Azuona korzystać... :shock: wiele ludzi na FB Azuona się skarży, ale jakoś nie ma żadnego odzewu.
 Profil Relacje PM off  

#567 PostWysłany: 21 Maj 2013 18:19 

Proszę o pomoc jak poradzić sobie z takim błędem ?

Pozdrawiam,

Paweł

Wersja azuona - płatna

Załączniki:
Komentarz do pliku: Jak poradzić sobie z takim błędem ?
Captcha.jpg
Captcha.jpg [ 26.87 KiB | Obejrzany 1420 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#568 PostWysłany: 21 Maj 2013 18:34 

niebieski
No ciekawe to... w pracy mi działało w 100% a w domu przyszedłem i też mam bazgroły. Jednak to była przedwczesna radość, przepraszam. Pierwszy raz od końca kwietnia mi się zdarzyło, że miałem czytelne captcha, dlatego napisałem.

Dostałem też 15.05 odpowiedź od zespołu tworzącego Azuon - potwierdzają że pracują ciężko nad rozwiązaniem problemu. Mam nadzieję, że napiszą coś w końcu na FB.

#569 PostWysłany: 21 Maj 2013 19:06 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 18.4%
srebrny
PawełD napisał(a):
Proszę o pomoc jak poradzić sobie z takim błędem ?

Pozdrawiam,

Paweł

Wersja azuona - płatna

Ja naciskam "I'm a human", wyskakuje error i ładuje nową captchę. Czasem znów się pojawia ten krzyżyk ale trzeba do skutku.
 Profil Relacje PM off  

#570 PostWysłany: 21 Maj 2013 19:58 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ten krzyżyk oznacza że Azuon nie mógł załadować obrazka z captcha wiec wystarczy nacisnąć enter i pozwolić załadować następną
 Profil Relacje PM off  

#571 PostWysłany: 23 Maj 2013 13:59 

Czy mógłby ktoś sprawdzić wyszukiwanie lotów w okresie lipiec - sierpień z Wwy Ryanaierem (w szczególności Wwa-Chania). U mnie pokazuje tylko niektóre loty (mam pełną wersję). Dla lotów np. z Katowic jest OK.

Czy korzystacie z opcji historii cen i powiadamiania o zmianie cen?
 Profil Relacje PM off  

#572 PostWysłany: 23 Maj 2013 17:25 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Może masz zaznaczone multileg? Wtedy przy wielu lotniskach wylotowych i przylotowych działa heurestyka i czasami nie pokazuje wszystkich tylko te najbardziej prawdopodobne. Albo masz filtr na cenę i reszta lotów jest poza zakresem.
Z historii cen i powiadamiania korzystam dość często i jest ok.
 Profil Relacje PM off  

#573 PostWysłany: 27 Maj 2013 12:45 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W piątek na FB Azuona padła oficjalna informacja dot. captcha, które są praktycznie niemożliwe do przepisania. Podobno ciężko pracują aby naprawić ten problem. Dale nawet 3 darmowe vouchery, ale pewnie zostały użyte już po chwili :) Pracują też nad naprawieniem odświeżania cen dla easyJet.

"Hello Azuoners!
We are aware that a limited number of users have been running into some nasty captcha blocks. We are working hard toward a solution. Rest assured that those affected will be adequately offset. In the meantime, take advantage of these three FREE vouchers and keep riding high!
0XL3RL RKNRNT WABW09"
 Profil Relacje PM off  

#574 PostWysłany: 11 Cze 2013 13:00 

Jak w końcu z dostępnością Azuona na Maca? Komuś się udało? Jakieś wskazówki? :)
 Profil Relacje PM off  

#575 PostWysłany: 12 Cze 2013 10:07 

niebieski
Dostępna jest nowa wersja Azuona. Jak na razie captcha działają prawidłowo. Polecam.

EDIT: Ryanair zabezpiecza się generując w miarę używania ich strony coraz trudniejsze captcha. Jest to widoczne zarówno na www jak i w Azuonie.

#576 PostWysłany: 19 Cze 2013 11:18 

Czy ktoś może potwierdzić problemy z działaniem Azuona? Nie wyszukuje połączeń, tylko informacja "Rozpoczynam wyszukiwanie", pasek postępu niby się zmienia, ale rezultatów brak. To samo na demo i na płatnej wersji.

Edit: aktualizacja pomogła. BTW: Jest dostępny nowy dodatek do Azuona (na ich stronie), dzięki któremu captche są łatwe:)

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#577 PostWysłany: 19 Cze 2013 19:34 
Awatar użytkownika

HON fly4free
maciejwroclaw napisał(a):
Czy ktoś może potwierdzić problemy z działaniem Azuona? Nie wyszukuje połączeń, tylko informacja "Rozpoczynam wyszukiwanie", pasek postępu niby się zmienia, ale rezultatów brak. To samo na demo i na płatnej wersji.

Edit: aktualizacja pomogła. BTW: Jest dostępny nowy dodatek do Azuona (na ich stronie), dzięki któremu captche są łatwe:)

U mnie też przez dłuższy czas jest "Starting up search", ale po jakimś czasie pokazuje wyniki i w dodatku wszystkie loty wizzaira (a ryanaira większość) są z odświeżonymi/aktualnymi cenami :)

Ponadto w nowej wersji jest nowa zakładka w opcjach "Accuracy vs. Speed". Tam ustawia się, czy chce się otrzymać "szybko/nie wszystkie" czy "wolno/dokładne" wyniki.
 Profil Relacje PM off  

#578 PostWysłany: 21 Cze 2013 15:26 

Loty: 44
Kilometry: 49 173
Krajów: 11 / 5.3%
niebieski
Czy ktoś ma problem z azuonem i serwerem proxy? Ustawiam vidalię i za chiny nie chce mi się połączyć. Wcześniej wszystko chodziło jak trzeba. Czy ktoś ma podobny problem?

#579 PostWysłany: 22 Cze 2013 13:36 

niebieski
Mam demo i chcę wykupić wersję płatną ale nie działa mi on poprawnie.
Mi przy wyszukiwaniu lotu,tak w połowie paska postępu wyskakuje taki alert:

Załączniki:
azuon.JPG
azuon.JPG [ 24.82 KiB | Obejrzany 1495 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#580 PostWysłany: 23 Cze 2013 15:30 

złoty
Z racji tego że nie posiadam subskrypcji ściągnąłem wersję demo. Chciałem sprawdzić interesujące mnie loty do Nowej Zelandii, a moja wersja programu zna tam tylko jedno lotnisko (Christchurch). Proszę o sprawdzenie kogoś kto ma wersję płatną czy to jest bug dema, czy też autorzy programu nie lubią nowej Zelandii.
Z góry dziękuję.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 868 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 44  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości