Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 129 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 18 Maj 2013 17:54 

Witam wszystkich na forum! To mój pierwszy post, ale do tej pory forum zawsze czytałem I wiem, że jest najbardziej fachowe w Polsce pod względem pored co do kupowania biletów lotniczych. Mam takie pytanie do tutejszych expertów. Kiedy kupić bilety na sierpień tego roku? Bilety były tańsze, choc nie zbyt tanie tak czy siak jakieś 1-2 mce temu, teraz cena powolutku, powolutku idze w gore. Obserwując interesujące mnie połączenia wyliczyłem, że sprzedają ok. 0,6bileta/1 dzień średnio. Czy jest szansa, że te bilety na sierpień będą jeszcze tańsze, czy bedą już tylko coraz droższe? Brać czy czekać? Co radzicie z doświadczenia?
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#22 PostWysłany: 18 Maj 2013 17:56 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
Sporo identycznych pytań już padło:

search.php?keywords=ryanair+kiedy+kupi%C4%87&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj

lub

viewtopic.php?f=18&t=23107&hilit=ryanair+kiedy+kupi%C4%87
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 15 Kwi 2014 15:21 

Witam, koniec czerwca lub początek lipca (tak do 14.07 najpóźniej) chciałabym lecieć z Glasgow lub Edynburga do Polski. Kiedy najlepiej kupić bilet, może ktoś już wielokrotnie leciał w tym terminie i może coś podpowie.
Nie wiem czy już zamawiać czy może czekać np. 2 tygodnie wcześniej są jakieś promocje?? ;)
Biorę pod uwagę, że jest to już okres wakacji i że bilety w tym okresie są w cenie :shock:
Powrót natomiast 21 sierpnia.

Jak to jest w EasyJet a jak w Ryanair? Słyszałam, że w Ryanair najlepsze promocje są do 3 tygodni przed odlotem :?:

Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki ;)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 15 Kwi 2014 15:31 
Awatar użytkownika

Loty: 50
Kilometry: 62 439
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Zasada ta nie obowiązuje na większe imprezy (np: Gran Derbi - Barcelona/Madryt) oraz w okresie letnim, gdzie każdy chce gdzieś polecieć. Jeżeli cena Ci odpowiada to bierz i nie pytaj się o nic, natomiast z tego co powszechnie wiadomo to ceny nie są możliwe do przewidzenia, ale w związku z tym, że chcesz lecieć latem, to cena raczej nie spadnie, chociaż kto wie :P
ZIBI76 lubi ten post.

#25 PostWysłany: 27 Kwi 2014 10:16 

Loty: 94
Kilometry: 139 004
Krajów: 27 / 12.6%
Z moich obserwacji wynika że w Ryanairze najlepsze promocje są na 2-3 miesięcy przed odlotem, w zależności od obłożenia mogą być jeszcze tanie bilety na 3 tygodnie przed.
W Easyjet bilety chyba najlepiej kupować z jak największym wyprzedzeniem nawet na prawie rok przed odlotem, wtedy wydają się najtańsze.
 Profil Relacje PM off
ZIBI76 lubi ten post.

#26 PostWysłany: 07 Paź 2014 09:21 

Czy w związku ze zmianą polityki Ryana porownaną gdzieś na tym forum do polityki easyJet należałoby się kierować zasadą baaardzo wczesnego zakupu biletów na wczesny sezon tj. maj 2015 już w tym momencie? Konkretnie interesuje mnie Majorka której obecne ceny 438zł z/do Krakowa wyglądają dość kusząco? Czy lepiej poczekać do grudnia/stycznia?

Ostatnio edytowany przez lahcimmm2, 01 Wrz 2016 23:25, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 07 Paź 2014 09:39 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 953 879
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
Jeżeli interesuje Cię tylko Majorka, chciałabyś lecieć w maju, bez przesiadek i cena jest dla Ciebie atrakcyjna to bierz co jest. Na ceny poniżej 300 zł na tym kierunku raczej bym nie liczył... Oczywiście przy wylocie z innego miasta, w innym terminie i z przesiadkami może być taniej.

#28 PostWysłany: 07 Paź 2014 09:45 

niebieski
Obserwowałem mocno ceny lotów EasyJet i jest tak jak piszą poprzednicy. Polowałem na majówkę na TFS i kupowałem godzinę po opublikowaniu nowej puli. Wyszło 400zł RT z SXF. Później ceny już tylko rosły.

Ogólnie polecam alerty cenowe na SkyScanner, fajna sprawa.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 07 Paź 2014 09:55 

Pytanie z innej beczki. Orientujecie się kiedy powinna pojawić się pula na lato 2015? Aktualna siatka kończy się na maju 2015.
 PM off  

#30 PostWysłany: 07 Paź 2014 10:02 

niebieski
Ostatnia pula była wrzucona miesiąc temu. W tym roku są jakieś zmiany, bo rok temu na początku września była wrzucona pula na wiosne i lato.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 08 Paź 2014 07:27 

Coś mi się wydaje że w związku z Ebolą w Hiszpanii ceny w tamte regiony jeszcze się zmienią, już linie lotnicze notują spadki. Pozostaje poczekać i podwójnie przemyśleć temat a najlepiej odłożyć na później decyzję o wyjeździe na majorkę z małymi dziećmi. Co myślicie?
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 08 Paź 2014 07:40 

niebieski
Ee, jeżeli chodzi o Hiszpanie naprawdę nie ma to dramatyzować. Można spokojnie jechać.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 08 Paź 2014 07:41 

Emirka napisał(a):
Coś mi się wydaje że w związku z Ebolą w Hiszpanii ceny w tamte regiony jeszcze się zmienią, już linie lotnicze notują spadki. Pozostaje poczekać i podwójnie przemyśleć temat a najlepiej odłożyć na później decyzję o wyjeździe na majorkę z małymi dziećmi. Co myślicie?

że spadek cen w związku z ebolą to tylko Twoje pobożne życzenia :D
 PM off
rw30 lubi ten post.

#34 PostWysłany: 08 Paź 2014 08:10 

Cytuję: "(...)Na półwyspie Iberyjskim wirus ebola uderzył również w gospodarkę turystyczną tego kraju. We wtorek na hiszpańskiej giełdzie akcje linii lotniczych zmalały od 4 do prawie 6%. Z kolei notowania spółek, które są właścicielami sieci hoteli straciły na wartości ponad 4,5%." źródło: Polskie Radio.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 08 Paź 2014 08:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Jest jednak różnica między spadkiem cen akcji a cen noclegu czy biletów
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 08 Paź 2014 08:31 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 99 157
niebieski
Teoria ok. 3 tygodni z Ryanairem może mieć sens, ale nie zawsze ma zastosowanie :) 6.10 kupiłam bilet na 31.10 KRK->MAN, w pon rano kosztował 416zł, wieczorem 346zł.

#37 PostWysłany: 29 Paź 2014 23:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Skoro o cenach biletów tutaj mowa. Poluje na bilet Ryanaira OW bergamo - krk na luty, obecnie cena na mój konkretny dzień to 118 zł -niby tanio, ale... jest 8 biletów w tej cenie co świadczyć może o tym że nie ma dużego zainteresowania tą trasą (bardziej opłacalny wizz z ktw lub wawy gdzie za 100 zł do sklejenia RT)
Cena 118 zł z tego co widziałem trzyma się od początku wrzucenia siatki, tylko jakoś nie mogę doczekać się obniżki. Ktoś analizował tą trasę ? Taniały w przeszłości te bileciki ?

#38 PostWysłany: 30 Paź 2014 00:10 

Co prawda nie analizowałem tej trasy,ale patrząc po datach i własnej intuicji w połowie grudnia stanieje do 84 lub 96 zł, jesli jest to wtorek ,środa lub czwartek. Ryzyk fizyk jak mówią,zapłać 20 zł więcej i śpij spokojnie do podróży i niech Ci Ryan nie śni się nocami. Takie moje zdanie.
 PM off  

#39 PostWysłany: 30 Paź 2014 00:13 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Nie ma reguły, nawet jeżeli historycznie bilety były tańsze... jak sięgam pamięcią to być może leciałem kiedyś z BGY do KRK za mniej niż 100 PLN, ale to i tak nic nie zmienia... Ryanair'owi zdarza się zmieniać ceny biletów jak pannie rękawiczki... Z drugiej strony do lutego jeszcze trochę czasu, ale nawet małego palca nie dałbym sobie uciąć za to, że może być taniej w przypadku Krakowa.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 12 Lis 2015 16:09 

Hej
Potrzebuje pomocy. Lece do Polski w Maju *2-9* i Lipcu *4-18*. I teraz moje pytanie kiedy najlepiej zamówić bilety przed nowym rokiem czy po,parę dni przed odlotem czy wcześniej? Jaka linia ma więcej promocji easyJet czy Ryanair? Mogę lecieć z Bristolu do Poznania lub z Bristolu do Niemiec?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 129 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości