Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 15 Maj 2013 15:31 

Karin napisał(a):
Hej,

Jak zapewne pewna część z was od dłuższego czasu zastanawiam się w co zainwestować pieniądze aby połączyć pożyteczne z praktycznym a mianowicie spróbować zarabiać na turystyce/podróżach. Mam na myśli raczej otworzenie działalności gospodarczej, robienie coś pół na pół(etat w obecnym miejscu pracy a w wolnych chwilach zajmowanie się biznesem) raczej nie biorę pod uwagę, chyba, że na początek.

Wiem, że wszystko zależy od pomysłu, jakości usług, nakładów kasy i pracy, szczęścia i wielu innych czynników ale będę wdzięczny jeśli osoby, które miały doczynienie z poniższymi, bądź też myślą o czymś w temacie, dorzucą swoje. :)

1) Biuro turystyczne - słyszałem, że biura bardzo mało zarabiają na wycieczkach, zarabiając nawet kilkadziesiąt złotych od osoby, czy to prawda ? Jak wielkie środki są potrzebne do otwarcia na początek małego biura podróży ?

2) Blogi i strony internetowe o podróżach - rozumiem, że zarabiamy na reklamach ale czy z tego faktycznie da się wyciągnąć jakieś pieniądze, jeśli tak jakie ?

Nie oczekuje, że poleci się tu i tam, napisze na blogu raz na dwa tygodnie kilka słów i kilka koła wpadnie, aż takim optymistą nie jestem ;)

Jakieś inne pomysły ???

Mam propozycję: załóż forum internetowe, gdzie będzie można się dowiedzieć czegoś o tanim lataniu, gdzie będziesz zamieszczał nowe propozycje, a użytkownicy będą mogli wymieniać się doświadczeniami.

Wait a moment... :D
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#22 PostWysłany: 15 Maj 2013 15:55 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
Krajów: 7 / 3.3%
srebrny
Komornik napisał(a):
Kański napisał(a):
Ustaw się z tabliczką na lotnisku Chopina i sprzedawaj ludziom tanie bilety jakie znajdziesz :D
Wiele osób nie za bardzo wie, że można gdzieś polecieć za 200zł i mniej ;)

To jeszcze ludzie kupuja bilety na lotniskach? :P

Wielu nie wie o tanich biletach, jak gadałem z kilkoma osobami na lotniskach to byli bardzo zdziwieni, że można polecieć za 100-200zł. A tak wywieszasz kartki z ciekawymi ofertami i kto chce podchodzi i kupuje, a Ty naliczasz sobie od tego lekką prowizję :D
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 16 Maj 2013 07:51 

no tak jest, fajna opcja żeby wszystkich powiadomić.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 16 Maj 2013 08:11 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Babylon napisał(a):
no tak jest, fajna opcja żeby wszystkich powiadomić.

Idąc tym tokiem myślania przestańmy powiadamiać ludzi na tym forum...
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 16 Maj 2013 18:17 

Karin napisał(a):
2) Blogi i strony internetowe o podróżach - rozumiem, że zarabiamy na reklamach ale czy z tego faktycznie da się wyciągnąć jakieś pieniądze, jeśli tak jakie ?

żebyś miał pełniejszy obraz - za kliknięcie w reklamę firmy z branży turystycznej płaci się kilka-kilkanaście groszy.
Prowizja od sprzedaży to kilka procent.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 16 Maj 2013 18:39 
Awatar użytkownika

Loty: 139
Kilometry: 164 580
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Jeden z użytkowników już próbował czegoś w tym kierunku, tylko miał bardziej sprecyzowany plan.
http://fly4free.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=27016&start=0

#27 PostWysłany: 16 Maj 2013 18:44 

niebieski
Ja organizując swoje wycieczki często zabieram spore grupki znajomych. Czasem płacę w 100% za siebie, czasem płacę sporo mniej, bo każdy dokłada od siebie te kilka złotych, a czasem po prostu mam przeloty i noclegi za darmo, bo znajomi sami tak proponują.

Taki wypad na 2-3 dni da się spokojnie ogarnąć w 200-400 zł, biorąc pod uwagę że maksymalna grupa jaką zabieram to 9 osób (plus ja jako 10) to dokładam każdemu do ceny te powiedzmy 40-50 zł i mogę zobaczyć jakieś miejsce za darmo.

Też swego czasu myślałem, że mógłby być z tego niezły biznes, ale żeby to miało sens ceny musiałyby być wyższe, a to zabija cały sens. Niestety ten kraj jest tak skonstruowany, że NIE DA SIĘ prowadzić małego jednoosobowego biznesu z przychodami powiedzmy 2-3 tysiące miesięcznie, bo wszystko pójdzie na podatki i inne opłaty.

Sam fakt, że tyle biur turystycznych co roku plajtuje jest najlepszym dowodem na to, że biznes turystyczny nie jest obecnie zbyt dobrym pomysłem.

#28 PostWysłany: 07 Cze 2013 13:29 
Awatar użytkownika

Loty: 139
Kilometry: 164 580
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
http://extremetravel.com.pl/promocje/norwegia1dz-000zl/

Dla zainteresowanych, całkiem przypadkiem trafiłem na tę stronę. Na przykładzie wycieczki do Sandefjord - zarobek (po odliczeniu kosztów) za jeden dzień pracy pana organizatora wychodzi całkiem, całkiem...;) Czyli jak się ma pomysł i wiedzę to zarabiać można i w ten sposób, tylko pogratulować.

PS. Zarobek wcale nie jest lekki, łatwy i przyjemny, sam byłem świadkiem jak raz w samolocie pijany jegomość (nie uczestnik wycieczki) chciał bić pana przewodnika za to, że się z nim nie napił ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości