Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 90 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Maj 2013 17:50 

Zbanowany
http://www.emirates.com/pl/Polish/desti ... fares.aspx

Promocja polega na tym, że loty do grudnia 2013 rezerwujemy do końca czerwca 2013, a podane ceny np. 2391 za Bangkok czy 3000 PLN za Seszele do dziś wiszą w ofercie promocyjnej. Jednak w praktyce Emirates od wczoraj wbrew warunkom promocji podwyższyły wszystkie ceny do pierwotnych i na jeszcze droższe, np. najniższa cena w wyszukiwarce za Bangkok to 2700 a za Seszele to 3600 PLN.

Czy taka nieczciwość - czyli postępowanie wbrew warunkom obowiązującej przecież nadal oferty promocji - kwalifikuje się do zgłoszenia komuś, kto nadzoruje funkcjonowanie linii lotniczych? Bo osobiście rozważam wystąpienie na drogę sądową przeciw Emirates w Polsce, jako konsument wprowadzony w błąd ich ofertą.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 11 Maj 2013 17:56 
Awatar użytkownika

srebrny
"ceny od"
Czytamy uwaznie, panie kolego.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 11 Maj 2013 18:36 

Zbanowany
"ceny od" - oczywiście przeczytałem uważnie, ale o ile do wczoraj ceny 3000 PLN za Seszele i 2391 PLN za Bangkok dominowały w 90% to od wczoraj najtańszy Bangkok jest od 2706 PLN - czyli taki jak był bez promocji, a Seszele 3600. A przeszukałe wyszukiwarkę po wszystkich wylotach z Warszawy tam i z powrotem. Co ciekawe to oszustwo dotyczy WSZYSTKICH kierunków na które promocja miała obowiązywać.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Maj 2013 18:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Opanuj sie :)
Jak wiesz co znaczy "cena od" to chyba rowniez rozumiesz, ze nazywanie tego oszustwem jest pomowieniem.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Maj 2013 19:20 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Na głownej stronie FR widnieje jak byk "19zł" i też ciężko mi znaleźć jakieś terminy z taką ceną.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Maj 2013 20:06 

niebieski
I o co będziesz wnioskował w swoim pozwie? Emirates to bogata linia, więc się nie ograniczaj.

A tak poważnie, to ochłoń.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Maj 2013 20:39 

Zbanowany
Sprawa jest jasna: napisali cenę "od 2391 PLN", w rzeczywistości dają "od 2706 PLN". A zatem oszustwo i da się je konkretnie wyliczyć: na Bangkoku oszustwo wynosi 300 PLN, na Seszelach prawie 600 PLN. Bo oferta promocyjna nadal wisi na ich oficjalnej stronie, a zgodnie z polskim prawem właśnie taka cena jest dla nas konsumentów wiążąca i powinna być także w wyszukiwarce.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Maj 2013 20:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Rozmawiajac o prawach, prawa matematyczne prosze sobie przypomniec: 2706≥2391 :D
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 11 Maj 2013 20:49 

Tupnij nóżką bo nie znalazłeś ceny jaka jest w reklamie. A jak tak sledzisz ceny to przypadkiem nie wchodź na strony LOTu podczas szalonej środy bo tam szanse na znalezienie ceny z reklamy sa jeszcze mniejsze (co nie znaczy że takich cen nie ma).
Cena OD oznacza że wystarczy jeden dany termin w danej cenie aby wszystko było zgodne z ogłoszeniem.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 11 Maj 2013 20:51 

niebieski
Andrzejj ale cena promocyjna na banerze, oznacza, że wystarczy jeden bilet, ktory zapewne sie sprzedał, nie muszą byc wszystkie w tej cenie. Poza tym jakis czas temu szukałem BKK z WAW i własnie większość biletów była po ok 2,3tys zł, nie wiem czy wtedy obowiązywała promocja czy nie. Ale naprawdę szkoda Twoich nerwów. Ani nic nie zmienisz ani nikogo tym nie zainteresujesz,a z tym sądem to już w ogóle Cie poniosło.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 11 Maj 2013 20:55 

Zbanowany
zgodnie z promocją "od 2391 PLN" ceny w wyszukiwarce powinny wynosić 2931 PLN lub więcej, przy czy najniższa z dostępnych cen powinna wynosić 2391 PLN. Brak takiej ceny oznacza oszustwo i wprowadzanie w błąd konsumentów, orzecznictwo polskich sądów jest tu jednoznaczne.

Co ciekawe, zauważyłem że od wczoraj wszystkie najniższe ceny w wyszukiwarce są o kilkaset złotych wyższe od ogłoszonych w promocji, więc być może to błąd, który zostanie naprawiony, niemniej jednk bardzo podważa solidność Emiratów, które w Polsce pewnie przestaną mieć opinię uczciwej linii.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 11 Maj 2013 20:57 

niebieski
Tak, w ogóle przestaną latać, bo ceny promocyjnej nie ma w wyszukiwarce :D

Czekam na Twój pozew, mam nadzieję, że pochwalisz się wynikami, tymczasem widzę, że dyskusja nie ma jakiegokolwiek sensu.

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 11 Maj 2013 20:58 
Awatar użytkownika

srebrny
"Wszystkie taryfy oraz loty mają ograniczoną dostępność miejsc."
(http://www.emirates.com/pl/Polish/desti ... konomiczna).

Ja juz odpuszczam, a Ty jak chcesz idz do Sadu i powiedz nam jak bylo ;)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 11 Maj 2013 21:00 
Awatar użytkownika

srebrny
Pamiętaj, że zazwyczaj jest 'ograniczona pula biletów'. I być może bilety z najtańszej puli właśnie wyszły i zostały tylko te droższe.

edit: zostałem uprzedzony :)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 11 Maj 2013 21:06 

Zbanowany
Przy ograniczonej liczbie miejsc linia ma obowiązek zmienić cenę w ofercie promocyjnej, a Emirates tego nie zrobili. Zwłaszcza, że jeszcze do wczoraj 90% cen w wyszukiwarce było zgodne z promocją, a od wczoraj WSZYSTKIE ceny z promocji są niedostępne w wyszukiwarce.

A swoją drogą proces sądowy mógłby nauczyć linie uczciwości, bo widzę że w momencie oszustw Emirates ludzie znaleźli alternatywę w cenie 2 razy niższej :)

http://www.fly4free.pl/tanie-bilety-lot ... k-1411pln/
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 11 Maj 2013 21:31 

HON fly4free
Kolego wyluzuj, masz ceny od, i to że wczoraj sobie nie kupiłeś biletu jak były dostępne miejsca, a dziś zostały droższe nie oznacza "oszustwa". W chwili uruchomienia promocji ceny były dostępne od podanego poziomu i nie ma żadnego obligu do ich utrzymywania na każdym kierunku przez cały czas trwania promocji. Były, ale się zbyły, w drodze sprzedaży zresztą. Kropka.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 11 Maj 2013 21:54 

Zbanowany
na razie spokojnie wezwałem Emiraty do naprawienia błędu - dałem im na to 2 dni. Dopiero w przypadku odmowy pod koniec tygodnia skieruję sprawę do Sądu, bo mam zapamiętaną bazę danych cen z wyszukiwarki do wczoraj i od wczoraj. Do wczoraj 90% cen z wyszukiwarki było zgodnych z promocją a znikły one jakby w jednej chwili - nagle WSZYSTKIE loty stały się niezgodne z promocją, mają ceny o kilkaset PLN wyższe niż oficjalna oferta obowiązująca do czerwca 2013. Ciekawe jak Emiraty wytłumaczą się z tak nagłej zmiany? Zwłaszcza że dla Sądu i konsumenta oficjalna oferta będzie wiążąca, bo takie jest dotychczasowe orzecznictwo polskich sądów.

Mam nadzieję, że sprawa wyjaśni się do jesieni, jakby co to polecę innym lotem omijając nieuczciwość Emiratów szerokim łukiem.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 11 Maj 2013 22:00 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
You made my day!
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 11 Maj 2013 22:05 

Zbanowany
Cytuj:
Dopiero w przypadku odmowy pod koniec tygodnia skieruję sprawę do Sądu,

Jakiego? O co wystąpisz w pozwie?
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 11 Maj 2013 22:15 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Maris to znowu Ty?

:lol: :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 90 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości