Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Maj 2013 22:36 

Witam wszystkich forumowiczów!

Jako, że nie znalazłem takiego tematu w żadnym dziale, dlatego też, postanowiłem założyć nowy temat.

Tak więc wiadomo, iż zdarzają się błędy cenowe, ostatnimi czasy szczególnie w Azji.
Właśnie wróciłem z pobytu w hotelu za który booking.com zobowiązał się zapłacić w ramach rekompensaty za problemy z The Lombok Lodge Oczywiście stała procedura, czyli prośba o zatrzymanie rachunków i przesłanie ich do booking.com. Wszystkiego dokonałem i dostałem odpowiedź takiej treści:

"Thank you for the understanding you have shown as we work toward resolving your concern.

Due to the nature of this issue, all correspondence has been passed to our Customer Relations Department which specializes in matters such as this. We are currently investigating your claim and reviewing the recommendations of our Customer Service Colleagues. We will contact you as soon as possible to discuss our findings and propose a possible solution.

If you have any further questions regarding the status of your complaint, please contact our Customer Relations Department directly: customer.relations@booking.com. We look forward to working with you to resolve this matter.

Thank you again for your time and your continued patience.
"

Zdziwiło mnie to, ponieważ jeszcze przed pobytem dostałem odpowiedź od organu decyzyjnego booking.com, który zobowiązał się do zwrotu ściśle już określonej kwoty.

Co o tym myślicie?
Bynajmniej na pewno już nie jedna osoba znalazła się w takiej sytuacji. Chciałbym się dowiedzieć czego mogę się spodziewać. Czy będzie to po prostu odpowiedź innego działu, czy może powinienem się przygotować na jakieś negocjacje. W sumie moim zdaniem decyzja już zapadła, aczkolwiek zaciekawiło mnie to zdanie "We will contact you as soon as possible to discuss our findings and propose a possible solution."
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 07 Maj 2013 23:18 

Prokurator postrasz ich jakimś paragrafem:)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Maj 2013 23:47 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Prokurator napisał(a):
Bynajmniej na pewno już nie jedna osoba znalazła się w takiej sytuacji. "

Znajdź w słowniku znaczenie słowa bynajmniej...! - przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać.

#4 PostWysłany: 07 Maj 2013 23:53 

szymonpoznan1 napisał(a):
Prokurator napisał(a):
Bynajmniej na pewno już nie jedna osoba znalazła się w takiej sytuacji. "

Znajdź w słowniku znaczenie słowa bynajmniej...! - przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać.

Znam dokładnie znaczenie tego słowa, i dobrze wiem, że jest to zaprzeczenie. Przepraszam, pisałem szybko, mam milion rzeczy na głowie, nie zauważyłem, tak mi dopomóż Bóg. Jednak nie chodzi tutaj chyba o wytykanie błędów w gramatyce, a pomoc w sprawie, która została przedstawiona w wątku. :roll:
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Maj 2013 00:00 

niebieski
Wygląda jakbyś dostał po prostu gotową formułkę w odpowiedzi na przesłanego maila - raczej nie ma się czego bać, poczekaj cierpliwie na odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Maj 2013 07:14 

Odpowiedzą CI w przeciągu 10 dni -POZYTYWNIE.

Ja dostałam rekompensatę.Poprosili o przesłanie nr.konta i za 2 dni miałam pieniądze.Czekaj cierpliwie :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Maj 2013 02:12 

trzeba zostać w jednym z wybranych przez nich hoteli żeby była rekompensata?

a i co z kwotą którą rekompensują - mi piszą, że są skłonni oddać tylko 50% oryginalnej kwoty (oryginalna kwota bez zniżek była po 75USD za noc, czyli chcą mi oddać po 37.5 za noc), sądzicie że powinienem to akceptować czy wykłócać się o pełną zniżkę?

sprawa dotyczy błędu sasa bali
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 09 Maj 2013 11:02 

juice99 napisał(a):

a i co z kwotą którą rekompensują - mi piszą, że są skłonni oddać tylko 50% oryginalnej kwoty (oryginalna kwota bez zniżek była po 75USD za noc, czyli chcą mi oddać po 37.5 za noc), sądzicie że powinienem to akceptować czy wykłócać się o pełną zniżkę?

Jeśli chodzi o hotel, to ja sobie sam go wybrałem, a booking.com jedynie przyjął mój wybór. Nie odpuszczaj i kłóć się o więcej.
Jak wyszło z moją sprawą, napiszę jak dostanę przelew.

Ostatnio edytowany przez Prokurator, 09 Maj 2013 13:27, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 09 Maj 2013 12:58 

Prokurator napisał(a):
juice99 napisał(a):

Jeśli chodzi o hotel, to ja sobie sam go wybrałem, a booking.com jedynie przyjął mój wybór. Nie odpuszczaj i kłuć się o więcej.

a wybrałeś hotel o podobnej wartości? czy większej/mniejszej ?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 09 Maj 2013 13:45 

Hmm, hotel wybrałem nieco niższej klasy. Z tym, że wybrałem opcję z pełnym wyżywieniem, i najprawdopodobniej (potwierdzę jak dostanę przelew) dostanę 150 % kosztów zwrotu, więc jeszcze na tym zarobię;)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 09 Maj 2013 13:49 

niebieski
Prokurator napisał(a):
Hmm, hotel wybrałem nieco niższej klasy. Z tym, że wybrałem opcję z pełnym wyżywieniem, i najprawdopodobniej (potwierdzę jak dostanę przelew) dostanę 150 % kosztów zwrotu, więc jeszcze na tym zarobię;)

Mozesz pochwalic sie, co to za hotel?
Edit: W sumie nie wiem jak moga Ci zwrocic 150% poniesionych kosztow, ale zaloze sie, ze tym tez sie pochwalisz :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 09 Maj 2013 14:27 

Tak jak już pisałem, pochwalę się jak dostanę przelew. Nie chcę nikogo wprowadzić w błąd. A jeśli chodzi o zwrot 150%, to mogę jedynie powiedzieć, że wystarczy odpowiednio podejść do sprawy. Nie mogę tutaj zdradzić żadnych szczegółów, ponieważ bardziej niż oczywiste jest to, iż pracownicy booking.com, też mogą tutaj zaglądać;)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 09 Maj 2013 14:42 

Prokurator napisał(a):
Tak jak już pisałem, pochwalę się jak dostanę przelew. Nie chcę nikogo wprowadzić w błąd. A jeśli chodzi o zwrot 150%, to mogę jedynie powiedzieć, że wystarczy odpowiednio podejść do sprawy. Nie mogę tutaj zdradzić żadnych szczegółów, ponieważ bardziej niż oczywiste jest to, iż pracownicy booking.com, też mogą tutaj zaglądać;)

to może mógłbyś na PW się podzielić co to za podejście? ja niestety jeszcze nie mogę wysyłać pierwszy wiadomości prywatnych, ale odbierać mogę chyba :) i nie pracuję dla bookingu ;)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 09 Maj 2013 15:43 

niebieski
No to moze zdradz jak sie dostales na Lombok ;)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 09 Maj 2013 16:40 

guest napisał(a):

ehh, guest... Nie przepadam za ludźmi takimi jak Ty, którym wszystko trzeba udowodnić. Wybacz, ale ten wątek ma służyć zupełnie czemu innemu i jeśli myślisz, że będę tutaj starał się kogokolwiek przekonać do tego co piszę, to jesteś w błędzie. Tak jak już napisałem, opiszę swoją sytuację, jak będę pewien, że się udało. Nie jest dla mnie istotne, czy ktokolwiek w to uwierzy, bo szczerze mówiąc nie zależy mi na tym.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 09 Maj 2013 17:06 

Loty: 89
Kilometry: 307 512
Krajów: 17 / 7.9%
@Prokurator
Dostałem taką samą wiadomość więc to standard. Również czekam na zwrot chociaż ja jestem jeszcze w podróży :-)

#17 PostWysłany: 09 Maj 2013 17:34 

niebieski
Prokurator napisał(a):
guest napisał(a):

ehh, guest... Nie przepadam za ludźmi takimi jak Ty, którym wszystko trzeba udowodnić. Wybacz, ale ten wątek ma służyć zupełnie czemu innemu i jeśli myślisz, że będę tutaj starał się kogokolwiek przekonać do tego co piszę, to jesteś w błędzie. Tak jak już napisałem, opiszę swoją sytuację, jak będę pewien, że się udało. Nie jest dla mnie istotne, czy ktokolwiek w to uwierzy, bo szczerze mówiąc nie zależy mi na tym.

a ja nie przepadam za ludzmi, ktorzy dorabiaja sobie teoerie. Zapytalem bo sam mam rezerwacje, ktora booking wlasnie zcancellowal.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 10 Maj 2013 14:25 

jacek69 napisał(a):
Prokurator napisał(a):
guest napisał(a):

Typowe dla pewnej odmiany posożytowania. Domyślam się, że tan wątek ma służyć tylko twojemu zyskowi.
Sami zadają masę pytań, natomiast bardzo niechętnie dzielą się swoją wiedzą, a chętnie przypisują innym swoje przywary.

Takie osoby (moim skromnym zdaniem), szczególnie, gdy ich licznik jest bliski zeru, powinni być ignorowani przez posiadaczy jakiejś wiedzy :)

Kolejny zacny użytkownik forum budujący swoją charyzmę na ilości postów w liczbie 900. Tak więc jaka wiedza, jakie pasożytowanie i i jaki zysk?

Po pierwsze. Mój zysk jest taki, że najprawdopodobniej otrzymam dużo więcej pieniedzy od booking niż zapłaciłem.
Po drugie. Zyskujesz tutaj tylko i wyłącznie Ty. Ja nie mam żadnych profitów z tego, że podzielę się z użytkownikami tego forum swoimi doświadczeniami. Robię to DLA WAS. Zwróćcie uwagę na to, że jeśli ktoś by nie zrobił czegoś dla was, to forum to nigdy by nie powstało.
No i apeluje jeszcze, żeby czytać posty ze zrozumieniem, ponieważ wyraźnie napisałem (tak mi się wydaję)

Pierwsza informacja o tym, że podzielę się doświadczeniem, jak je zdobędę i zakończę sprawę
Prokurator napisał(a):

Druga taka sama informacja
Prokurator napisał(a):

Tak jak już napisałem, opiszę swoją sytuację, jak będę pewien, że się udało.

Tak więc proszę mi nie wtykać w usta czegoś czego nie przelałem na karty tego forum.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 16 Maj 2013 00:31 

Tak więc już po całej sprawie. Przelew jest na koncie i wszystko się zgadza z wyjątkiem złodziejskiego kursu euro..

Jestem szczerze zszokowany tym, że booking.com tak dba o swoją renomę.

EDIT: Ci co mieli zapoznać się z tematem najprawdopodobniej zdążyli już to zrobić. Post miał charakter informacyjny, aby przedstawić jak daleko można pójść w negocjacjach z booking.com. Pozdrawiam i życzę owocnych łowów;)

Ostatnio edytowany przez Prokurator, 16 Maj 2013 18:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 16 Maj 2013 00:59 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
@Prokurator szacun:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości