Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Maj 2013 21:51 

niebieski
Znalazlam lot na http://www.azair.cz i mam pytanie jaka jest teraz kolejnosc bookowania.
Lece Rynair przez Niemcy na Kanary. Czy najpierw najlepiej zarezerwowac lot PL<->Niemcy czy moze Niemcy<->Kanary?
A moze zupelnie inaczej sie do tego zabrac. Wiem durne pytanie ale jak widac nie kazdy urodzil sie z takimi wiadomosciami a nie chce glupoty walnac.
Czy rezerwowac przez link w azair czy moze lepiej ze strony Rynair?
I ostnaie pytanie czy zmieniac walute na PL czy nie ma sensu?

Ostatnio edytowany przez mashacra, 15 Maj 2014 19:22, edytowano w sumie 1 raz
poprawa tytułu, literówki
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 07 Maj 2013 23:09 

niebieski
nie do końca rozumiem Twoje zapytanie, ale jeśli wszystkie (4) loty masz znalezione na jakiejś stronie i odbywać się one będą ryanairem to najtaniej będzie kupować je na właśnie stronie przewoźnika.

przeklikaj może na początek próbnie te wszystkie loty, i sprawdź czy cena się zgadza, i czy przypadkiem nie został tylko 1 bilet tej konkretnej cenie. jeśli tak - to go zakup w pierwszej kolejności.

jeśli Ci się chce (przy każdym locie, a więc 4 razy musisz) to zmień sobie walutę na pln metodą opisywaną tutaj na forum. jeśli bilety są tanie, to może nie warte jest to zachodu. masz kartę płatniczą tylko w PLN, tak?

przy takich "hurtowym" zakupie biletów polecam dłuższą chwilę spokóju i kartkę, aby notować np. ceny czy numery rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Maj 2013 23:27 

niebieski
tak KK jest w PLN. Dziekuje.
A moze kazdy lot zostawic w miejscu finalizacji zakupu. Da sie tak? Zeby mi w miedzy czasie cos zlego sie nie stalo ;)

A i zastanawiam sie czy lepiej zaplacic karta Sync by miec 5% (bo zakladam ze jest zwrot) czy lepiej uzyc prepaida WBK Rynair?

Ostatnio edytowany przez beata123, 07 Maj 2013 23:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Maj 2013 23:30 

ja zawsze przy takich "składakach" wypisuje sobie wszystkie loty po kolei, razem z datami godzinami i cena (czasem w jeden dzien jest kilka lotów).
Nastepnie sprawdzam zaraz przed zakupem czy na pewno cena sie zgadza.
Zwykle kupowanie zaczynam od tych najtanszych bo wydaje mi sie ze moga najszybciej zniknac. Potwierdzenia drukuje bullzipem do pdf. A i chyba wazne zeby przy zakupie biletu miec zawsze tylko jedna zakladke bo inaczej robia sie jakies bledy.

#5 PostWysłany: 07 Maj 2013 23:33 

niebieski
nie masz karty debetowej? bo jednak jeśli płacisz kredytówką to ryanair pobiera 2% więcej - zawsze byłaby to jakaś oszczędność

raczej nie da się tak, bo sesja dość często wygasa itd, ponadto może pojawić się problem z ciasteczkami (no ale to wtedy w trybie incognito można robić wszystko)

ale jeśli sprawdzisz za pierwszym razem, że na każdej trasie jest np. więcej niż 5 biletów to ja bym nie martwiła, tylko kupowała po kolei każdy :)

tak! najlepiej użyć karty z synca :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Maj 2013 23:41 

niebieski
aha czyli debetowka synca. Dziekuje! Myslalam ze to musi byc ta wbkprepaid by bylo taniej. Ale jesli moze byc sync to super bo bede miala 5% zwrotu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość