Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Lip 2011 03:59 

Witam,
w związku z tym, że bilet kupiłem w biurze podróży wiem na temat lotu niewiele, a praktycznie nic :? . Mam zatem pytanie o dodatkowy bagaż. We wrześniu wracam z Usa do Polski z międzylądowaniem w Paryżu. Trasę Usa-Francja obsługuje AA dalej LOT. Myślałem o snowboardzie, desce do kitesurfingu i dodatkowym bagażu do którego możnaby napchac trochę fantów :). Jak to się organizuje i gdzie sprawdzic ceny? Z góry dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 12 Lip 2011 07:32 

złoty
Ja rozumiem że forum jest po to żeby pomagać, ale czy to tak ciężko wejść na stronę linii i sprawdzić?

http://www.americanairlines.fr/intl/fr/ ... eToUs.jsp#

Economy
One checked bag free of charge - maximum 23kgs / 50lbs
One second bag for a fee of $60 - maximum 23kgs / 50lbs

Attention First and Business Class Customers
We are pleased to offer customers in First and Business Class the ability to check three bags at no charge when travelling on American Airlines or connecting with British Airways or Iberia.

Sprzęt sportowy: http://www.americanairlines.fr/intl/fr/ ... sport.jsp#

#3 PostWysłany: 12 Lip 2011 16:35 

Nie trzeba tak agresywnie od razu. :( Z tego co tam jest napisane, wnioskuję że nawet jeśli bagaż nie mieści się w standardowych wymiarach, a jest wyszczególniony w liście, bez żadnych dodatkowych warunków (np.snowboard), to płacę standardowe 60$?

Czy tych dodatkowych bagaży mogę nabrac do bólu i nikt mi nic nie powie na lotnisku? No i wreszcie podałeś linki do AA, czyli jak u nich to nadam to juz po sprawie i odbieram po prostu w Polsce? Czy bagaż nadaje się po prostu na lotnisku, czy są jakieś dodatkowe warunki np. min 4godz przed odlotem?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Lip 2011 17:02 

niebieski
Adam16q napisał(a):
Witam,
w związku z tym, że bilet kupiłem w biurze podróży wiem na temat lotu niewiele, a praktycznie nic :? . Mam zatem pytanie o dodatkowy bagaż. We wrześniu wracam z Usa do Polski z międzylądowaniem w Paryżu. Trasę Usa-Francja obsługuje AA dalej LOT. Myślałem o snowboardzie, desce do kitesurfingu i dodatkowym bagażu do którego możnaby napchac trochę fantów :). Jak to się organizuje i gdzie sprawdzic ceny? Z góry dziękuję za pomoc.

Skoro kupiłeś w biurze podróży, to zapłaciłeś pewnie im jakąś prowizję, którą biorą za udzieloną Ci pomoc. Oni też wiedzą w jakiej taryfie masz bilet oraz inne tego typu szczegóły. Nie prościej byłoby zadzwonić i dowiedzieć się u nich?
Oczywiście strona przewoźnika jako źródło informacji jest nieocenione, o ile wiesz w jakiej taryfie masz bilet. Różne taryfy mogą się różnić warunkami przewozu bagażu.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 12 Lip 2011 17:55 

Bilet jest w taryfie ekonomicznej. W biurze nie liczyłbym na konkretne informacje, bo przy pytaniu o bagaż podczas zakupu dostałem informację, że nie ma żadnego limitu wymiaru tylko wagowy, co okazało się nieprawdą. Dzwonienie w mojej sytuacji także trochę kosztuje, dlatego pytam tutaj. czy ktoś zna odpowiedź na powyższe pytania?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Lip 2011 18:58 
Awatar użytkownika

To po co bilet kupowałeś w biurze, płacąc im prowizję (+120 zł ?) To za co wzięli pieniądze, skoro nie wiedzą co sprzedają... Płatną infolinię mają? ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Lip 2011 20:43 

Kupiłem bilet w biurze, bo był tańszy niż na stronie przewoźnika, oraz na stronie pośredników o kilka złotych, a do tego przy braku na tamten moment karty do transakcji w internecie, kupno biletu za gotówkę, gdy z każdym dniem drożały o kilkanaście złotych było dobrym rozwiązaniem. Dzwonienia z USA do Polski po taniości jeszcze nie ogarnąłem, więc nie chce dzwonic do biura, tym bardziej, że nie spodziewam się tam rzetelnej odpowiedzi.

Czy ktoś zna odpowiedź na pytania?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Lip 2011 22:42 

HON fly4free
Adam16q napisał(a):
Nie trzeba tak agresywnie od razu. :( Z tego co tam jest napisane, wnioskuję że nawet jeśli bagaż nie mieści się w standardowych wymiarach, a jest wyszczególniony w liście, bez żadnych dodatkowych warunków (np.snowboard), to płacę standardowe 60$?

Z tego wynika, że tak, za każdą dodatkową sztukę bagażu mieszczącą się w podanych wymiarach i sprzętu sportowego, o ile jest dozwolony (sprawdź sobie wymagania dot. poszczegolnych typów rzeczy na stronie), skasują po 60 $. Ale dla pewności zadzwoń poprostu na informację do AA i tam wszystko ci powiedzą.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 11 Mar 2016 20:47 

Hej, to będzie mój pierwszy lot liniami British Airlines do NYC z przesiadką w Londynie. Chciała się spytać czy ktoś wie jak dokupić dodatkowy bagaż (jak najtaniej), ma już rezerwacje. Bardzo bym była wdzięczna za podpowiedz.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 11 Mar 2016 21:13 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 174 789
Krajów: 16 / 7.5%
zaka91 napisał(a):
Hej, to będzie mój pierwszy lot liniami British Airlines do NYC z przesiadką w Londynie. Chciała się spytać czy ktoś wie jak dokupić dodatkowy bagaż (jak najtaniej), ma już rezerwacje. Bardzo bym była wdzięczna za podpowiedz.

Cześć,

http://www.britishairways.com/en-gb/inf ... ht-baggage

Tutaj możesz zalogować się na swoją rezerwację podając jej numer(6 znaków) oraz nazwisko pasażera, a następnie dodać bagaż. Opłaty są tam podane. :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość