Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Loty z Scandjet
#1 PostWysłany: 02 Maj 2013 18:34 

Witam, dzięki Wam :) udało mi się załapać na lot do Zadaru za 99 w obie strony. Normalnie jak kupuje bilet u przewoźnika, dokonuje odprawy online i z kartą pokładową udaję się na lotnisko. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z lotem zarezerwowanym przez stronę Scandjet.pl? Trzeba dokonać odprawy online? Jakie są wymagane dokumenty? Właściwie chodzi mi o to, co mam zrobić po zakupie żeby szczęśliwie polecieć :)?
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
 Temat postu: Re: Loty z Scandjet
#2 PostWysłany: 02 Maj 2013 18:47 

niebieski
a może dostałeś jakiegoś maila z potwierdzeniem?
tam będą wskazówki
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Maj 2013 18:52 

Mam tylko informację, że zapłaciłem za lot. Znaczy potwierdzenie zapłaty, z danymi kiedy lot się odbywa, kto leci i kto rezerwował. Brak natomiast informacji co zrobić po zakupie. Jest to lot czarterowy (pierwszy raz mam z takim do czynienia), więc może wiecie jak to wygląda analogicznie w innych biurach podróży?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Maj 2013 11:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Heniu napisał(a):
Normalnie jak kupuje bilet u przewoźnika, dokonuje odprawy online i z kartą pokładową udaję się na lotnisko.

co ten low-cost robi z ludźmi :) Normalnie to sie udajesz na lotnisko i tam odprawiasz, dopiero era LCC i zmiany technologiczne zaowocowały tym, iż odprawiamy się online (w przypadku przewoźników tradycyjnych jeśli tak chcemy, nie jest to konieczne).
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Maj 2013 11:21 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Heniu napisał(a):
Witam, dzięki Wam :) udało mi się załapać na lot do Zadaru za 99 w obie strony. Normalnie jak kupuje bilet u przewoźnika, dokonuje odprawy online i z kartą pokładową udaję się na lotnisko. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z lotem zarezerwowanym przez stronę Scandjet.pl? Trzeba dokonać odprawy online? Jakie są wymagane dokumenty? Właściwie chodzi mi o to, co mam zrobić po zakupie żeby szczęśliwie polecieć :)?

A czytałeś maila z rezerwacją?
Są załączniki regulamin hasło itd.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Maj 2013 12:42 

Dzięki za odpowiedzi, sprawa rozwiązana. Sytuacja wygląda tak: z potwierdzeniem zakupu oraz dowodem lub paszportem do check-inu, tam czeka karta pokładowa. A potem to już normalnie. Gdyby człowiek polatał trochę więcej czymś innym niż Wizzair lub Ryanair, to by wiedział takie rzeczy :oops: Niestety nigdy nie mogłem sobie pozwolić na wydanie 60 eurasów, aby tego doświadczyć. Przekraczałoby to 10 krotnie cenę biletu :twisted: .
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Maj 2013 13:28 

Loty: 10
Kilometry: 11 139
Krajów: 5 / 2.3%
Skorzystam z tego topa bo martwi mnie jedna rzecz. Kupiłem jak ty loty na scadjet i normalnie dostałem potwierdzenie rezerwacji. Płaciłem kartą wczoraj około 16, środki na koncie zablokowało ale nie dostałem żadnego potwierdzenia o zapłacie a na scandjecie w polu 'zapłacono' stoi 0. Nie mogę dodzwonić się na ichnią infolinię więc mam pytanie co z tym zroibć. zostawić to tak czy spróbować jeszcze raz płacić inną kartą czy może jest jeszcze jakiś inny pomysł.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Maj 2013 13:31 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Krajów: 35 / 16.4%
Zbanowany
niebieski
abuk05 napisał(a):
Skorzystam z tego topa bo martwi mnie jedna rzecz. Kupiłem jak ty loty na scadjet i normalnie dostałem potwierdzenie rezerwacji. Płaciłem kartą wczoraj około 16, środki na koncie zablokowało ale nie dostałem żadnego potwierdzenia o zapłacie a na scandjecie w polu 'zapłacono' stoi 0. Nie mogę dodzwonić się na ichnią infolinię więc mam pytanie co z tym zroibć. zostawić to tak czy spróbować jeszcze raz płacić inną kartą czy może jest jeszcze jakiś inny pomysł.

Jeśli masz blokadę i potwierdzenie to nie powinieneś się martwić... Pieniądze zostaną zaksięgowane w ciągu kilku dni roboczych od daty rezerwacji

#9 PostWysłany: 03 Maj 2013 13:45 

Jeżeli środki masz zablokowane, tzn. że prawdopodobnie wszystko ok. Jeżeli jednak masz jakieś wątpliwości skorzystaj z formularza kontaktowego. Odpowiadają dość szybko (kilka godzin).
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Maj 2013 14:44 

Loty: 10
Kilometry: 11 139
Krajów: 5 / 2.3%
Dzięki za rady, wysłałem do nich formularz i czekam na odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 03 Maj 2013 15:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja dostałem godzinę temu e-maila z przypomnieniem o płatności za lot, mimo że wczoraj zapłaciłem i dostałem już potwierdzenie.
Albo wysłali to z automatu, albo mają bałagan. :)
Więc abuk05 nie martwiłbym się na twoim miejscu i pieniądze się pewnie znajdą.

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 03 Maj 2013 17:11 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
koncentrator napisał(a):
Ja dostałem godzinę temu e-maila z przypomnieniem o płatności za lot, mimo że wczoraj zapłaciłem i dostałem już potwierdzenie.
Albo wysłali to z automatu, albo mają bałagan.

Jak doczytałeś do końca to jest tam wzmianka o tym, że to automat i jak zapłaciłeś to nie zawracaj sobie tym głowy.
Chyba, że dostałeś inny mail z automatu. ;-)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 03 Maj 2013 17:34 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie ma nigdzie wzmianki, że to z automatu, ale można się tego domyślić.
Jednakże niepotrzebnie straszą klientów i powinni trochę ograniczyć ten swój automat, nie uważasz?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 03 Maj 2013 20:37 

Tez dostalem to ichnie "wezwanie do zaplaty" z automatu.
Mimo, ze wczesniej dostalem fakture i potwierdzenie zaplaty.

Podlacze sie pod watek.

Kupilem bilet w 2 strony - ale bede tylko wracal - na logike nie powinno byc zadnych problemow.
Ale czy myslicie, ze mozliwe jest anulowanie mojego biletu powrotnego skoro nie stawie sie na 1 locie ? ;>

Wiem, ze pytanie pozornie idiotyczne.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 03 Maj 2013 21:47 

niebieski
KolegaSympatyczny napisał(a):
Kupilem bilet w 2 strony - ale bede tylko wracal - na logike nie powinno byc zadnych problemow.
Ale czy myslicie, ze mozliwe jest anulowanie mojego biletu powrotnego skoro nie stawie sie na 1 locie ? ;>

Wiem, ze pytanie pozornie idiotyczne.

nie byłabym tego taka pewna - w tradycyjnych liniach niestawienie się na pierwszy odcinek lotu powoduje anulację reszty podróży. jednak tutaj jest to lot czarterowy. przeczytałeś regulamin przewoźnika?
lepiej to sprawdzić i nie potem mało przyjemnej niespodzianki na lotnisku :)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 03 Maj 2013 22:16 

Heniu napisał(a):
Sytuacja wygląda tak: z potwierdzeniem zakupu oraz dowodem lub paszportem do check-inu, tam czeka karta pokładowa. A potem to już normalnie. :twisted: .

Z jakim dowodem lub paszportem?? Tylko paszport na Chorwację, bo przecież nie jest jeszcze w unii:)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 03 Maj 2013 22:27 
Awatar użytkownika

srebrny
search.php?keywords=Chorwacja+dowod&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 03 Maj 2013 22:28 

HON fly4free
andrew129 napisał(a):
Tylko paszport na Chorwację, bo przecież nie jest jeszcze w unii:)

od kilku już lat można jeździć do HR "na dowód"
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 03 Maj 2013 22:32 

O rany!! a ja znajomych popędzałem by wyrabiali paszport...

To jestem do tyłu - dzięki za informację:)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 03 Maj 2013 22:40 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Praktycznie na wszytskie kraje bałkańskie - łącznie z Albanią i Macedonią - można wjechać na dowód. Wynika to nie z przynależności czy nie do Układu Schengen, ale z umów dwustronnych.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości