Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Kwi 2013 09:20 

Loty: 17
Kilometry: 39 506
Krajów: 8 / 3.7%
Witam,
teoretycznie mam 3h po przylocie na dostanie sie na pociag co normalnie nie stanowi problemu. Bede lecial jednak z daleka i to z przesiadka wiec jest szansa, ze nie zdaze na ICE na ktore mam juz bilety. Nastepny jest za jakies 12h a nie usmiecha mi sie tluc normalnym pociagiem caly dzien po jakis 15h lotu. Stad moje pytanie - czy moge sie ubiegac o ew. odszkodowanie od linii z tytułu przymusowego zakupu drugiego biletu?

Drugie pytanie dotyczy bagazu. Mam 2 walizki - jedna miekka a druga "sztywna". Interesuje mnie ubezpieczenie na nie gdyz sa sporej wartosci. Mnie osobicie nigdy ich nie uszkodzono ale kilku znajomym te sztywne polamano lub nadlamano. Do kogo mam sie zwrocic w takim przypadku? Da sie kupic ubezpieczenie na wypadek takiego uszkodzenia?

Dzieki za pomoc i przepraszam za brak polskich znakow.

Ostatnio edytowany przez mashacra, 15 Maj 2014 19:21, edytowano w sumie 1 raz
poprawa tytułu, literówki
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 29 Kwi 2013 21:59 

W kwestii ubezpieczenia zobacz chociażby w HDI - http://www.hdi-asekuracja.pl/ubezpieczenie_hdi_podroz/

W przypadku ewnetualnych zgub, uszkodzeń takie rzeczy należy zgłaszać bezpośrednio obsłudze lotniska. Powinny być wyznaczone specjalne miejsca. Niektórzy owijają sztywne walizki folią. Uniknąć można np. porysowania.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Kwi 2013 22:32 

HON fly4free
Co do biletu kolejowego: wszelkie dalsze podróże odbywasz na swoje własne ryzyko, więc kwestia ewentualnego odszkodowania z tytułu opóźnienia tylko wg zasad ogólnych lub ryczałtowych (rozporządzenie 261/2004)

Bagaż - są różne ubezpieczenia obejmujące także szkody w razie zniszczenia bagażu ale warto szczegółowo przeanalizowć warunki dlatego że bardzo często ochroną nie są objęte właśnie uszkodzenia pojemnika bagażowego typu walizka, torba itd. a wyłącznie zawartość bagażu.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Maj 2013 22:31 

Zawsze zalecam czytać owu i pytać w razie wątpliwości agenta czy przedstawiciela. Wtedy na pewno unikniemy niespodzianek. :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości