Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Kwi 2013 12:20 

Witajcie,

nigdy jeszcze nigdzie nie latałem i mam wszechogarniające wrażenie, że każdy chce mnie tylko oskubać do suchej nitki. Niech mi chociaż bielizna zostanie sucha!

W sierpniu chciałbym we 2 osoby dostać się do Togo (Sokode), ale przyloty są tylko do Lome. Pobyt na około 2 tygodnie, interesują mnie więc bilety w dwie strony. Ze względu na okres czasu, raczej jedynie bagaż podręczny nie wchodzi w grę.

Dopuszczam wszelkie możliwe utrudnienia w podróży kosztem niższej ceny, przesiadki, długie czekanie, zmiany miejsca wylotu.

Dodatkowo, słyszałem, że można dostać się taniej lecąc do Ghany, jako bardziej popularnego turystycznie państwa. Niemniej jednak pierwsze krótkie poszukiwania nie potwierdziły tego - wciąż jest to cena ~2200zł/os. w jedną stronę.

Przypuszczalnie najtańsze co znalazłem to Emirates z Wa-wy do Dubaju -> Akry (Ghana), ale biorąc pod uwagę dodatkowe koszty transportu ze Śląsku do Wa-wy, dodatkową wizę do Ghany oraz transport do Togo, wychodzi niewesoło.

Cały czas przychodzi mi do głowy fakt mojego zerowego rozeznania. Może podstawowym błędem jest szukanie gotowych lotów w wyszukiwarkach na konkretnych portalach? Może powinienem samodzielnie podzielić trasę na kawałki i szukać różnych linii, które złożą się na w miarę zgrabną całość?
Gotowych informacji niestety nie znalazłem. Jeśli ludzie gdzieś latają do Afryki to do Tunezji, Maroka, Egiptu, ew. wschodniej jej części, Tanzanii, Etiopii.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc :) !

Pozdrawiam,
wrq
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#2 PostWysłany: 27 Kwi 2013 14:17 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Średnio popularny kierunek, więc będę improwizować:
- zamiast kombinować z miejscem przylotu, pokombinuj z miejscem wylotu: Z Paryża lub Brukseli masz loty do Togo (Lome) za ~3000zł.
- jak bardzo upierasz się na ten sierpień? We wrześniu widzę terminy kilkaset złotych tańsze.

Edit: najtańsze co widzę w załączniku. Nie wiem, czy takie daty będą ok, do Brukseli dolecisz tanimi liniami.

Załączniki:
togo2.jpg
togo2.jpg [ 9.53 KiB | Obejrzany 528 razy ]
togo.jpg
togo.jpg [ 147.93 KiB | Obejrzany 528 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Kwi 2013 23:42 

Łał, nie licząc transportu do Brukseli wychodzi 1700zł taniej na osobę niż to co ja znalazłem :) Bardzo podoba mi się wyszukiwarka lotów na stronie Ethiopian Airlines - nie widziałem takiej wcześniej z płynnym przesuwaniem dat i podglądem cen. Mogę prosić o parę słów w jaki sposób trafiłeś na takie połączenie ;) ?

Termin gorszy, ale damy radę nagiąć - oszczędność ważniejsza. Mógłbym prosić jeszcze o pomoc w wyszukaniu pasującego połączenia do Brukseli :) ? Będę jeszcze goręcej wdzięczny niż już jestem!

Serdecznie pozdrawiam,
wrq
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Kwi 2013 09:13 
Awatar użytkownika

srebrny
Chwilowo nie mam super dostępu do wygodnego neta, więc albo sam sobie poszperasz na stronach Wizzair'a i Ryanair'a lotu do Brukseli Charleroi, albo znajdzie się jakaś dobra dusza i wklepie Ci to w Azuona :) Tak naprawdę to jeszcze jest trochę za wcześnie na szukanie lotów na koniec sierpnia/wrzesień w dobrej cenie w tanich liniach, spokojnie możesz zaczekać do czerwca, a póki co po prostu obserwuj ceny. Istnieje duża szansa, że czeka Cię przy takim połączeniu nocka w Brukseli, bo Wizzair ląduje z Warszawy w Charleroi o 20:15,więc musiałbyś przylecieć dzień wcześniej, ale może znajdziesz tanio np z Krakowa Ryanem, tam Ci chyba będzie wygodniej :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Kwi 2013 12:54 

Rozumiem, więc z lotem do Brukseli spieszyć się nie będę, będę obserwował na podanych przez Ciebie stronach :) Czy jednak z trasą do samego Lome może się coś nowego pokazać, czy raczej nie spotka mnie już żadna niespodzianka?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Kwi 2013 22:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Wybacz, nie mogę odpowiedzieć na to pytanie bo moja kryształowa kula została w domu ;)
A tak na poważnie - serio, nie da się przewidzieć błędów taryfowych ani innych tego typu rzeczy. Ale ja bym nie liczyła na dużo lepszą cenę, to nie jest popularny kierunek.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Kwi 2013 11:45 

Mała sugestia - Turkish airlines - wypuszcza od czasu do czasu loty z Istambulu do Ouagadougou po ok 220 euro RT z Burkina Faso łatwo dostać się do Lome - maja bezposrednie klimatyzowane autobusy - za 17 tys Franków :) może warto przegladnąć czy ta opcja nie będzie tańsza ... tani Istambul znowu mozna dorwac z Pegasusa ze Lwowa lub moze szalona środa z Lotem lub Baltic Airlines z Warszawy przez Ryge do Istambulu :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Kwi 2013 12:59 

Hm, byłoby bardzo spoko - przy koszcie 220 euro za Istambuł - Wagadugu (o ile będzie dostępne), plus na tę chwilę z Wa-wy do Istambułu mam za 100 euro = 320 euro, co jest w przybliżeniu ~ kosztem biletu z Brukseli do Lome, czyli oszczędziłbym powiedzmy równowartość biletu z Polszy do Brukseli (na tę chwilę 150-200 zł?). Po części też szkoda Brukseli, bo towarzyszka mojej planowanej podróży ma tamże ponoć rodzinę... najwyżej raz poleci się jedną trasą, z powrotem inną chcąc odwiedzić :)
Samo Lome nie jest celem, lecz Sokode, więc za podróż z Burkina Faso będę miał jeszcze taniej :) Choć w transporcie drogowym to już są niewielkie koszta.

Dziękuję Wam bardzo za zaangażowanie !

Pozdrawiam,
wrq
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości