Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 156 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 12 Kwi 2013 16:01 
Awatar użytkownika

Loty: 100
Kilometry: 148 556
Krajów: 27 / 12.6%
Han Solo napisał(a):
Lucass napisał(a):
Myślałem o złożeniu wniosku o kartę Citi... Wprowadzili haracz.
Myślałem o wpłacie na konto Wizz... Przestałem.

2:0 dla mnie :lol:

To samo :)

Też rozważałem złożenie wniosku o kartę,ale teraz,to całkiem odpada :-(

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#122 PostWysłany: 12 Kwi 2013 16:07 

niebieski
Interfides napisał(a):
szumny napisał(a):
A jak ma się zapis W6 w warunkach członkostwa w WXC do rzeczywistości?

"INFORMACJE O WIZZ DISCOUNT CLUB

Zostań już teraz członkiem Wizz Discount Club za 130 PLN, a zaoszczędzisz 45 PLN na cenie lotu w jedną stronę*!

*W odniesieniu do wszystkich cen powyżej 39 PLN, z wyjątkiem lotów obsługiwanych przez Wizz Air Ukraine. "

Niestety ta zmiana do tego przepisu ma się nijako, bo WDC wciąż obniża cenę biletów o te 45 zł.

Rzecz wtym że są bilety po 49 zł ale cena dla członków WXC nie jest obniżona o 45 zł a powinna. To się nadaje do zaskarżenia.

#123 PostWysłany: 12 Kwi 2013 16:09 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
Krajów: 7 / 3.3%
srebrny
W komentarzach pod newsem padła propozycja pozwu zbiorowego. Co o tym sądzicie?
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 12 Kwi 2013 16:10 

Kański napisał(a):
Napisałem reklamację. Ktoś wspominał, że nie zmienili zasad. Jak nie zmienili jak wprowadzono opłatę administracyjną, a jest to zmiana widoczna na pierwszy rzut oka. Wcześniej mogłem rezerwować bez opłaty za rezerwację, a teraz dowalają mi 30zł za osobę za odcinek lotu za samo kupno biletu. Nadal szukam kogoś kto jest w stanie ocenić jaka jest szansa by pieniądze odzyskać.
Dla waszej wiadomości, napisałem reklamację.

daj znać jak odpiszą Ci - też złoże na zwrot środków z WIZZ Konta
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 12 Kwi 2013 16:13 

niebieski
Kański napisał(a):

podstawy do popzwu -zdaje się - są. W sumie jest dwie sprawy:
1.Karta MC Wizz
2.Członkostwo w klubie
O czym mówisz?

#126 PostWysłany: 12 Kwi 2013 16:24 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
Krajów: 7 / 3.3%
srebrny
Chodzi mi o to, że wcześniej środki na koncie wizz obniżały opłatę o 36zł przy rezerwacji. W chwili obecnej nie dość, że nic nie zyskuję to jeszcze tracę ponieważ mam zablokowane środki. Piszcie wszyscy reklamacje, może się ugną. Ciekawe kiedy odpiszą, na odpowiedź na jedną czekam już 2 tygodnie...
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 12 Kwi 2013 16:35 

Rozumiem pewne rozgoryczenie bo coś było teraz czegoś nie ma. Ja też wolę latać taniej niż drożej.

Odnośnie konta WIZZ... wydaje mi się, że jest to konto dla latających bardzo dużo. Przez pewien czas klienci latający dużo byli premiowani brakiem opłat za rezerwację. Uważam, że układ bardzo prosty, czytelny i dla częstych klientów WIZZ przyjemny. Myślę, że taki był zamysł twórców konta WIZZ.

Jednak jak to w Polsce bywa potrafimy sobie radzić i pomagać. Właściciele kont WIZZ większość środków przeznaczali raczej na rezerwacje dla innych na których dodatkowo "zarabiali". (Zdaję sobie sprawę że chodzi raczej o symboliczne kwoty i w mojej opinii należne za fatygę).

Patrząc od strony wizzair to lipny biznes. Nie dość że właściciele kont nie latają aż tak dużo to jeszcze pozbawiają wpływów z opłat rezerwacyjnych mając na tym "zarobek".

Co jest dozwolone nie jest zabronione. "My" znaleźliśmy lukę w prawie - oni tą lukę załatali.

Sposób może pozostawać wiele do życzenia - jednak czy z perspektywy tego kto ma konto wizz i sam z niego korzysta jest to poważny problem? Otóż nie - ponieważ i tak wylata tą kwotę. Uderzyli jednak bardzo mocno w tych, którzy pomagali innym (pozbawiając ich zysków).

Spodziewam się wielkiej fali krytyki mojej wypowiedzi dlatego chciałbym od razu napisać, że sam korzystałem z pomocy osób pomagających. Cieszyłem się, że mogę mieć coś taniej. Jednak jeśli chcę aby taki wizzair działał to wiem, że musi zarobić. Jeśli latam za 250 zł w dwie strony np. do Londynu to i tak jest to bilet poniżej opłacalności ... więc w ramach działań promocyjnych mam coś za mniej niż jest warte. A o to chyba chodzi - żeby płacić mniej niż jest warte.
Mnie osobiście wkurzają wszystkie kluby, opłaty za bagaż podręczny... jednak mam świadomość, że jeśli nie chcę się tym martwić to mogę wybrać np. lufthansę... ile kosztuje wiadomo.

#128 PostWysłany: 12 Kwi 2013 18:48 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Za wszystkie loty od początku roku do końca maja zapłaciłem 640zł (22 operacje), daje to średnio 29zł na lot. Po podwyżce zapłaciłbym 59zł. Niby dużo więcej ale i tak mocno poniżej kosztów jakie ponosi linia lotnicza.

Zmiany są złe ale nic nie trwa wiecznie :((((( eldorado chyba się kończy

#129 PostWysłany: 12 Kwi 2013 18:53 
Awatar użytkownika

Cytuj:
Ostatnio to samo zafundowala satelitarna telewizja,
Tylko, że nieco inaczej ma się sprawa w przypadku umów zawieranych na piśmie, a inaczej jeżeli chodzi o najróżniejsze "promocje", "obniżki" i "programy partnerskie" zwłaszcza jeżeli ich zasięg czasowy jest nieokreślony.
Innymi słowy godzisz się na warunki obowiązujące w dniu w którym decydujesz się na udział w "programie", ale nikt ci nie gwarantuje, że to na wieczność.
Choć uczestnictwa w WDC to nie powinno dotyczyć, bo jest na określony czas. Ale tu zdaje się nic się nie zmieniło.

Ale co do meritum, to Wizz zachowuje się bardzo nieprzewidywalnie przez co mocno zraża do siebie klientów.

#130 PostWysłany: 12 Kwi 2013 18:58 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Lucass napisał(a):
...
Ale co do meritum, to Wizz zachowuje się bardzo nieprzewidywalnie przez co mocno zraża do siebie klientów.

sorry, ale jak zraża klientów skoro ponoć teraz przy płatności najzwyklejszymi kartami wychodzi ponoć 2-3zł taniej(nie znam szczegółów)?

#131 PostWysłany: 12 Kwi 2013 19:05 
Awatar użytkownika

Ale przelewem już o 12 zł drożej.
A z konta Wizz 30 zł
Nie każdy musi/chce mieć plastik w kieszeni.

Nieprzewidywalnie to znaczy że nie wiadomo czy za dwa tygodnie w imię dobra pasażerów nie wprowadzi jakiejś dodatkowej opłaty np za odprawę online, późniejsze dokupienie bagażu itp, itd.
Prekursorzy już są :lol:
Planując podróż np na 3 miesiące wcześniej powinieneś mieć jako taką pewność, że do odlotu zasady się nie zmienią. A tu tej pewności brak...

#132 PostWysłany: 12 Kwi 2013 19:17 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Lucass napisał(a):
Ale przelewem już o 12 zł drożej.
A z konta Wizz 30 zł
Nie każdy musi/chce mieć plastik w kieszeni.

Nieprzewidywalnie to znaczy że nie wiadomo czy za dwa tygodnie w imię dobra pasażerów nie wprowadzi jakiejś dodatkowej opłaty np za odprawę online, późniejsze dokupienie bagażu itp, itd.
Prekursorzy już są :lol:
Planując podróż np na 3 miesiące wcześniej powinieneś mieć jako taką pewność, że do odlotu zasady się nie zmienią. A tu tej pewności brak...

- no chyba trzeba mieć nie lada alergie na karty żeby lubić płacić przelewem
- kto ma konto wizz? albo ci co bardzo dużo latają (ale to nie większość ni (tak mi się wydaje) spora grupa) albo ci co na tym zarabiali. skończył się ryanair skończył się wizz. to nie było coś normalnego a coś extra.
- jak kupuje bilet to chyba mi ceny nie podniosą i nie karzą dopłacać na 5 minut przed odlotem, no weź sie zastanów co piszesz...

#133 PostWysłany: 12 Kwi 2013 19:21 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Moderatorze "Kanski" doladowales konto na wizz
a) zaliczyles 4% na karte Citi
b) zaliczyles 5% od Wizza

jestes netto do przodu 9% plus minus koszty rozmowy telefonicznej
czyli zyski z dwuletniej lokaty bankowej

srodki ladowales z zamiarem zakupu biletow
z swiadomoscia, ze nie da sie ich wycofac

Spokojnie sie ich pozbedziesz, wykonujac rezerwacje w ramach wizz clubu dla forumowiczow
wiec bez histerii.

Ostatnio edytowany przez correos, 12 Kwi 2013 19:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 12 Kwi 2013 19:23 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Ja nie otrzymałem tych 5% wartości środków na koncie Wizz. Ktoś ma taką samą sytuacje?
Dodam że członkostwo mam gratisowe z kartą, bo wcześniejsze(kupione) już raczej wygasło.

Ostatnio edytowany przez Skibek, 12 Kwi 2013 19:27, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 12 Kwi 2013 19:26 

correos napisał(a):

Spokojnie sie ich pozbedziesz, wykonujac rezerwacje w ramach wizz clubu dla forumowiczow
wiec bez histerii.

pisał wcześniej, że 5% nie otrzymał, tak więc tylko 4%:
cytuję "Co ciekawe w momencie doładowania konta dostałem bonus 5%, ale od wartości poprzedniej czyli sprzed doładowania"
 PM off  

#136 PostWysłany: 12 Kwi 2013 19:27 

Myślę, że promocje powinny być bardziej przemyślane - bardziej restrykcyjne i wtedy nie będzie takich problemów, że coś będzie na szybko zmieniać.

Współpraca z bankiem citi też chyba nie przyniosła spodziewanych efektów. Biorąc pod uwagę tylko te forum to setki ludzi nie będący klientami citi skorzystały z promocji niejako tylko dla klientów citi... Ponad 2500 postów z podziękowaniami za "pomoc"...

Nie wiem w zasadzie jakie rozwiązanie jest optymalne... to że jeden pasażer zapłaci 1 zł a drugi 999 zł nie wchodzi raczej w grę bo ten drugi wybierze tradycyjnego przewoźnika.

#137 PostWysłany: 12 Kwi 2013 19:31 

correos napisał(a):

wiec bez histerii.

Zgadzam się z Tobą w pełni, Kański nie odpowiada, bo płacze w kącie...
Nie no wrzuć se szanowny modzie na luz ze swoimi płaczami, bo jesteś lekko rozczulający. co zarobiłes to zarobiłeś, a teraz spokój...
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 12 Kwi 2013 19:34 
Awatar użytkownika

Kański napisał(a):

mysle to nic nie da, myslisz ze tam pracuja idioci, nie maja swoich prawnikow, i zrobili to wszystko na 'partyzanta'??

Zrozumiem, nie zmienili ci zadnych warunkow,

1 - zenisli oplate za rezerwacje, ktora nie dotyczyla platnisci punkatmi lub z konta wizz, czyli nie masz sie do czego czepic, bo ta oplata nie dotyczy Cie nadal
2 - wprowiadzili oplate administarcyjna, taka sama dla wszystkich
3 - WDC daje znizki jakie dawalo
4 - nie podpisywales z nimi zadnej umowy, czy zobowiazania co do cen, rowniez wiedziles ze środki tam wplacone mozna wykorzystac tylko na loty, i nie mozna ich wycofac

poprostu, na kazdego cwaniaka znajdzie sie wiekszy cwaniak, a w tej sytuacji wiele cwaniaczkow kupujac innym bilety pobieralo wlasne 'oplaty administarcyje', czemu by mieli komus odstapic czesc sowjego zysku, slepi nie sa, dobrze widza jak to sie odbywalo,, mieli nieprzemyslany system rezerecji wiec go naprawili i tyle.. trzeba sie z tym pogodzic,,

btw: a na konto wizz to trzeba odrazu przelewac ze 100tys,,
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 12 Kwi 2013 19:49 
Awatar użytkownika

niebieski
@Kański - reklamacje pisałeś na jakiegoś specjalnego maila czy korzystałeś z formularza na www?

#140 PostWysłany: 12 Kwi 2013 21:28 

niebieski
Z całą pewnością nie pracują tam kretyni lecz nawet Państwo się myli i przegrywa w wielu sprawach więc to, że tam pracują prawnicy nie świadczy jeszcze o tym, że to co robią jest zgodne z prawem. Trzeba walczyć o swoje gdyż zmienili diametralnie zasady, zasady dotyczące pieniędzy klientów. Pozdrawiam

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 156 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości