Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 156 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 12 Kwi 2013 14:14 
Awatar użytkownika

szumny napisał(a):
A jak ma się zapis W6 w warunkach członkostwa w WXC do rzeczywistości?

"INFORMACJE O WIZZ DISCOUNT CLUB

Zostań już teraz członkiem Wizz Discount Club za 130 PLN, a zaoszczędzisz 45 PLN na cenie lotu w jedną stronę*!

*W odniesieniu do wszystkich cen powyżej 39 PLN, z wyjątkiem lotów obsługiwanych przez Wizz Air Ukraine. "

Niestety ta zmiana do tego przepisu ma się nijako, bo WDC wciąż obniża cenę biletów o te 45 zł.
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#102 PostWysłany: 12 Kwi 2013 14:17 

Podniesli cene duzego bagazu podrecznego na okres wakacyjny - 68zl
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 12 Kwi 2013 14:18 
Awatar użytkownika

Kański napisał(a):
samemu przelatać? Niektórzy doładowywali po 5000zł...
Ja osobiście mam tysiąc...
Jeśli nie zwrócą to piszę do urzędu ochrony praw konsumenta. Zmienili zasady więc powinna być możliwość wycofania pieniędzy. Czy ktoś może jest na bieżąco w prawie i wie jak wygląda szansa odzyskania pieniędzy?

wydaje mi ze ich zmiana polegala na zniesieniu oplaty rezerwacyjnej (czyli na tym fakcie teoretycznie nie tacisz), a ze podniesli ceny, to wydaje mi sie ze rowniez maja do tego prawo,

a to ze ktos sobie tam przelal kase zeby pomagac innym, i teraz jej sam 'nie przelata' to juz nie ich problem,, byc moze to wlasnie chceli bocza ukrecic na proceder pomagania,, zarzucili warunek wplaty na ich konto niemalej kwoty,, jak 'pomagajacy powplacali' to ucieli mozliwosc pomagana, i tym samym zmusili do wykorzystania srodkow samodzielie,, prawdopodobe jest rowniez ze caly ten plan sobie przemysleli pod tym katem, i do reklamcji moze nie byc podstawy..
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 12 Kwi 2013 14:21 

niebieski
Proponuje zmienić nazwę wątku z "WIZZAIR - koniec haraczu za płatność?" na "WIZZAIR - nowy, wyższy haracz".

Image
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 12 Kwi 2013 14:23 

Zbanowany
niebieski
czy ja dobrze widze w cenniku:

Duży bagaż podręczny
Szczyt sezonu Za lot, za pasażera i za sztukę bagażu 68 PLN

Ostatnio edytowany przez Komornik, 12 Kwi 2013 14:28, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 12 Kwi 2013 14:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Zajmują miejsce Maleva i rozwijają siatkę połączeń, ale robią to mając wszystkich dotychczasowych klientów w czarnej d... Otwierają się na Wschód i myślą, że samoloty wypełni im Azerbejdżan, Gruzja itp. Współczuję personelowi wizira, bo na front-stewkach będzie skupiała się cała frustracja i chamstwo w imię jak Kuba Bogu ...
Jak ktoś napisze reklamacje dot. zgromadzonych środków niech da znać, wyciągnę pieniądze z konta nawet groszowe, tylko po to, aby obsługa administracyjna sporo ich kosztowała.

#107 PostWysłany: 12 Kwi 2013 14:34 

Zbanowany
niebieski
A tak z ciekawosci:
po cholere wprowadzac oplate transakcyjna, manipulacyjna, rezerwacyjna?
Nie lepiej te kwote wliczyc do ceny biletu?

Niedlugo pojde do kina, cena biletu na seans bedzie 1zl + 25 oplata manipulacyjna.
Nonsens

Ostatnio edytowany przez Komornik, 12 Kwi 2013 14:35, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 12 Kwi 2013 14:35 
Awatar użytkownika

cyberpunk64 - myślę że Gruzja i być może również Azerbejdżan akuratnie bardzo im się opłacą... Zainteresowanie tym rejonem jest coraz większe a konkurencja z Polski praktycznie żadna, bo Lot ze swoimi cenami (nawet w Szalonych Środach) może się tylko schować...
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 12 Kwi 2013 14:38 
Awatar użytkownika

Komornik napisał(a):
A tak z ciekawosci:
po cholere wprowadzac oplate transakcyjna, manipulacyjna, rezerwacyjna?
Nie lepiej te kwote wliczyc do ceny biletu?

Niedlugo pojde do kina, cena biletu na seans bedzie 1zl + 25 oplata manipulacyjna.
Nonsens

taka by robic z klienta idiote, wydymac go, gdy on mysli ze to wszystko dla jego dobra ;)
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 12 Kwi 2013 14:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Dobrze przemyśleli ten krok - fakt.
Przewidując falę protestów "pomagających", dodali po 5% do kont, by ich właściciele mogli mniej stracić, oferując awaryjnie pomoc za dopłatą kilku procent właśnie.
Tylko czekać ofert typu "pomogę w zakupie biletów Wizz, dopłacę do interesu 6%".
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 12 Kwi 2013 14:40 

Finka napisał(a):
Podniesli cene duzego bagazu podrecznego na okres wakacyjny - 68zl

:lol:
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 12 Kwi 2013 14:54 

Pytanie:

jeśli kupię bagaż rejestrowy, to będę miał wtedy prawo do dużego podręcznego, czy niezależnie od tego będą musiał go dokupić?
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 12 Kwi 2013 14:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Interfides napisał(a):
cyberpunk64 - myślę że Gruzja i być może również Azerbejdżan akuratnie bardzo im się opłacą... Zainteresowanie tym rejonem jest coraz większe a konkurencja z Polski praktycznie żadna, bo Lot ze swoimi cenami (nawet w Szalonych Środach) może się tylko schować...

Zainteresowanie wybitnie wakacyjne, a to nie znaczy, ze od razu wielki biznes. I latają tam turyści z ograniczona pojemnoscia portfela, jak przesadza z cenami poleca w 1 stronę, gdzieś w innym kierunku lub stopem.

#114 PostWysłany: 12 Kwi 2013 15:00 

Han Solo napisał(a):
Pytanie:

jeśli kupię bagaż rejestrowy, to będę miał wtedy prawo do dużego podręcznego, czy niezależnie od tego będą musiał go dokupić?

Masz prawo zakupić duży bagaż podręczny w standardowej cenie :lol:
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 12 Kwi 2013 15:27 

Jako klienci zawsze będziemy chcieli latać jak najtaniej – mam świadomość ze lot nawet za 100 PLN w dwie strony to i tak realna strata dla linii lotniczej. Mi tylko nie podoba się zmiana dla konta WIZZ: Zachęcony brakiem opłaty za rezerwację wpłaciłem 1400 PLN… inaczej bym tego nie zrobił to proste. Po co ktoś mam zamrażać swoją kasę jak teraz wszystkie metody opłaty mają 0 PLN a właściwie ukryte 30 PLN? Czuje się jednak oszukany w przypadku Konta WIZZ bo mam tam sporo kasy a zmienili zasady w trakcie trwania a właściwie z dnia na dzień…

Ostatnio edytowany przez meexxx, 12 Kwi 2013 15:35, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 12 Kwi 2013 15:34 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 313 106
Krajów: 36 / 16.8%
@meexxx

Przyznaje Ci racje. Sam chcialem wplacic, ale cale szczescie nie zdazylem sie za to zabrac.

#117 PostWysłany: 12 Kwi 2013 15:37 
Awatar użytkownika

Myślałem o złożeniu wniosku o kartę Citi... Wprowadzili haracz.
Myślałem o wpłacie na konto Wizz... Przestałem.

2:0 dla mnie :lol:

#118 PostWysłany: 12 Kwi 2013 15:56 

Lucass napisał(a):
Myślałem o złożeniu wniosku o kartę Citi... Wprowadzili haracz.
Myślałem o wpłacie na konto Wizz... Przestałem.

2:0 dla mnie :lol:

To samo :)
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 12 Kwi 2013 15:59 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
Krajów: 7 / 3.3%
srebrny
Napisałem reklamację. Ktoś wspominał, że nie zmienili zasad. Jak nie zmienili jak wprowadzono opłatę administracyjną, a jest to zmiana widoczna na pierwszy rzut oka. Wcześniej mogłem rezerwować bez opłaty za rezerwację, a teraz dowalają mi 30zł za osobę za odcinek lotu za samo kupno biletu. Nadal szukam kogoś kto jest w stanie ocenić jaka jest szansa by pieniądze odzyskać.
Dla waszej wiadomości, napisałem reklamację.
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 12 Kwi 2013 16:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Proponuję zmianę treści tematu na "Początek przymusowego haraczu" :D

A teraz na serio, jak wycofać utopione środki z konta Wizz?
Zmiana z dnia na dzień to zachowanie trochę nie fair. Może potrzebna akcja jaką zrobili z nc+

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 156 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość