Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Maj 2010 11:15 

Strona Lotniska
http://www.plb.pl/

Z lotniska kursuje autobus miejski linii nr 80. Kursuje regularnie co 30 min.

http://www.zdmikp.bydgoszcz.pl/?id=komunikacja_rozklad_jazdy

Koszt 3 PLN. Bilet u kierowcy, ale trzeba mieć odliczone.

Jedzie przez PKS i kończy bieg na PKP.

Schemat komunikacji miejskiej w Bydgoszczy

http://www.zdmikp.bydgoszcz.pl/ufiles/linie_dzienne.pdf

Jakby ktos miał w Bydgoszczy przerwe i chciał wyskoczyc do centrum to niech wysiądzie na przystanku Zbożowy Rynek lub Rondo Jagiellonów. Polecam Stary Rynek, spacer nad Brdą i kilka innych miejsc. Nie jest to moze Wenecja północy, ale coś takiego jak wenecja bydgoska tez tam znajdziemy.

http://visitbydgoszcz.pl/index.php/galeria/Bydgoszcz.html

Lotnisko jest na obrzeżach miasta, więc do centrum jedzie sie 20 min. Cena Taxi też do przyjęcia.

Ostatnio edytowany przez Zeus 29 Lut 2016 11:17, edytowano w sumie 2 razy
aktualizacja tytułu/ceny
 Profil Relacje PM off
kittycate lubi ten post.
kittycate uważa post za pomocny.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
 Temat postu: Re: Bydgoszcz BZG
#2 PostWysłany: 27 Sty 2012 12:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Próbował ktoś jechać nocnym PolskimBusem i zdążył na poranny lot?
Czy będzie trzeba brać taxe?

#3 PostWysłany: 27 Sty 2012 12:31 

niebieski
Polskibus, o ile przyjedzie na czas jest na ul. Jagiellońskiej o 4.35. Autobus na lotnisko odjeżdża z Dworca Autobusowego o 4.34. Następny autobus na lotnisko dopiero o 5.28. Odległość między przystankiem PB a Dworcem Autobusowym to jakieś 500m. Podsumowując - da się zdążyć tylko wtedy, gdy PB byłby jakieś 10-15 minut przed czasem.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Sty 2012 22:38 
Awatar użytkownika

niebieski
W takim razie mogę się tylko modlić, żeby był o czasie a jak nie to pozostaje taxa. Ciekawe ile sobie liczą za taki kursik.

#5 PostWysłany: 27 Sty 2012 23:08 

niebieski
Wg taryfy dziennej ok. 20-25 zł, wg nocnej pewnie trochę więcej.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Lut 2016 11:12 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 71 075
Krajów: 22 / 10.3%
Zbanowany
remi3 napisał(a):
Strona Lotniska
http://www.plb.pl/

Z lotniska kursuje autobus miejski linii nr 80. Kursuje regularnie co 30 min.

Koszt 2,6 PLN. Bilet u kierowcy, ale trzeba mieć odliczone.

Jedzie przez PKS i kończy bieg na PKP.

Obecnie koszt to 3zł, z odliczonymi pieniążkami natomiast nic się nie zmieniło. ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Paź 2016 15:19 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 201 888
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Kilka zmian na bydgoskim lotnisku
Cytuj:
Rozbudowana hala odlotów na bydgoskim lotnisku już służy pasażerom. Podróżni mogą skorzystać z nowej restauracji z widokiem ma płytę lotniska, sklepów, salonika VIP i placu zabaw dla dzieci.
Inwestycja kosztowała 6 mln zł, co w obliczu poprzednich zmian na lotnisku, czyni ją stosunkowo niewielką. Zwiększa jednak komfort pasażerów. Do tej pory, na parterze hali odlotów, podróżni mieli do dyspozycji 460 m kw. Bywało tłoczno. Teraz, wraz z nową częścią, na pierwszym piętrze, łączna powierzchnia to 1300 m. kw. - Piętro zostało powiększone, zaadaptowaliśmy też pomieszczenia, które nigdy nie zostały oddane do użytku - opowiada prezes lotniska Tomasz Moraczewski.

Całość: http://bydgoszcz.wyborcza.pl/bydgoszcz/ ... LokBydLink

Image

Image
BrunoJ lubi ten post.

#8 PostWysłany: 11 Paź 2016 16:03 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Ostatnie kilka(naście?) miesięcy było ciekawie, za każdym razem gdy byłem na lotnisku wnętrze wyglądało inaczej (tymczasowe ściany, przejścia, itp.).
Wreszcie skończyli i wreszcie jest czysto i schludnie. Trochę trzeba się będzie przyzwyczaić, bo wychodząc od kontroli "jak zwykle" trafia się na szklaną ścianę, i trzeba chwili żeby się zorientować, gdzie jest dalsze przejście, do hali z krzesłami, które za tą ścianą widać ;-)
W artykule jak zwykle zaczarowali - wcześniej było 460m2 na parterze, teraz jest zauważalnie mniej, za to zrobiło się sporo miejsca na górze.

W skrócie - piękne, nieduże, nowoczesne lotnisko.
Mam nadzieję że po kolejnym remoncie wreszcie skupią się na tym co trzeba, czyli powiększeniu liczby połączeń.

#9 PostWysłany: 11 Paź 2016 17:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Było 460 m kw., teraz łącznie o 1000 więcej.
Wcześniej, jak był boarding na dwa loty w tym samym czasie, to faktycznie był tłok. Uzyskano dodatkową powierzchnię, bo rozbudowano budynek poza jego poprzedni obrys. Są kolejne pomysły - kontrola bezpieczeństwa ma być na piętrze.
Ogólnie wydaje mi się, że pierwotny projekt, sprzed kilkunastu lat, dawał niewielkie możliwości powiększenia terminala. Stąd kolejne poprawki i spore kombinacje. Przecież tam, gdzie teraz jest kontrola bezpieczeństwa, jeszcze niedawno była główna hala.

Jak na małe lotnisko OK, bo nie jest to metalowy hangar, który często można spotkać w Europie.
BrunoJ napisał(a):
Mam nadzieję że po kolejnym remoncie wreszcie skupią się na tym co trzeba, czyli powiększeniu liczby połączeń.

Teraz muszą się skupić, żeby znaleźć pieniądze na funkcjonowanie w trzech ostatnich tygodniach roku. Pieniądze kończą się na początku grudnia. Port ma stratę, jak większość lotnisk o tej wielości. Dyskusja jak ją załatać, jest dość znana.

#10 PostWysłany: 11 Paź 2016 20:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Jest 6 czy 8 samolotów dziennie. Może wystarczyło nie robić boardingu o tym samym czasie ;-).
Korzystałem z tego lotniska gdy terminal był wielkości (i jakości) warzywniaka. A bagaże gość przywoził wózkiem pożyczonym z dworca kolejowego, bez przyczepki, wiec jak sie miało pecha to się łapało dopiero na drugą rundę;-) Ale wtedy 3x dziennie mogłem do Wwy poleciec (odrzutowym E145 a nie Jet Streamem31). A dzis 95% lotów robie z/do Gdańska i innych.
Jak chce wrócić w piątek po południu z Londynu to nie mam czym. 6am w sobotę ze Stansted mnie nie kręci. Jak chcę poleciec do Stanów, to gdy ląduje o po 15tej, we Frankfurcie opada właśnie kurz po ostatnim zamorskim locie.
Ale za to jest ładny terminal a oficjele chwalą się rozbudową "lotniska". Mam nadzieję że mają jakiś ukryty biznesplan w zanadrzu, a ja jako krótkowidz go po prostu nie dostrzegam.

#11 PostWysłany: 11 Paź 2016 20:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Jest 6 czy 8 samolotów dziennie. Może wystarczyło nie robić boardingu o tym samym czasie ;-).
Korzystałem z tego lotniska gdy terminal był wielkości (i jakości) warzywniaka. A bagaże gość przywoził wózkiem pożyczonym z dworca kolejowego, bez przyczepki, wiec jak sie miało pecha to się łapało dopiero na drugą rundę;-) Ale wtedy 3x dziennie mogłem do Wwy poleciec (odrzutowym E145 a nie Jet Streamem31). A dzis 95% lotów robie z/do Gdańska i innych.
Jak chce wrócić w piątek po południu z Londynu to nie mam czym. 6am w sobotę ze Stansted mnie nie kręci. Jak chcę poleciec do Stanów, to gdy ląduje o po 15tej, we Frankfurcie opada właśnie kurz po ostatnim zamorskim locie.
Ale za to jest ładny terminal a oficjele chwalą się rozbudową "lotniska". Mam nadzieję że mają jakiś ukryty biznesplan w zanadrzu, a ja jako krótkowidz go po prostu nie dostrzegam.

#12 PostWysłany: 11 Paź 2016 20:12 
Awatar użytkownika

niebieski
BrunoJ napisał(a):
A dzis 95% lotów robie z/do Gdańska i innych.

Niestety, u mnie podobnie. Na lotnisko 8 minut autobusem, a latam głównie z Gdańska i Modlina. Największe wydarzenie w tym roku, to dla mnie GDNExpress.
BrunoJ napisał(a):

Rozmowy z wizzairem trwają jakieś 5 lat. I patrząc na potencjał lotniska 2h od Gdańska i 2 od Poznania, nie dziwię się, że nic z tego nie wychodzi.

#13 PostWysłany: 11 Paź 2016 20:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Swego czasu odgrażali się ze to będzie baza Ryana. A tymczasem też mizeria. Plotka mówi ze maja być dwa połączenia dziennie do FRA ale się zobaczy. No i stanowczo brakuje LOTu do Wwy, co by tez powodowało korzystanie z dalszych LOTowskich połączeń. A tak - konkurencja zarabia.

A z busikami to masz racje. Bardzo fajne.

No, ale zeby tak nie narzekać - mamy (jeszcze chwile) fajne połączenie do Rzymu. Mam nadzieje że otworzą je rownież w następnym sezonie. Wiecej takich nam potrzeba.

#14 PostWysłany: 08 Cze 2017 13:34 
Awatar użytkownika

Loty: 112
Kilometry: 207 503
Krajów: 38 / 17.8%
Czy ktoś kto ostatnio korzystał z tego lotniska może mi powiedzieć czy sprawnie przeprowadzają kontrolę bezpieczeństwa? Mam 23 minut do zamknięcia bramek i pamiętając jak to działa na innych małych lotniskach (np.Szymany) to chciałbym się odpowiednio przygotować/zmienić plany.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 08 Cze 2017 14:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja korzystam regularnie, często z podręcznym. Wg mnie sprawnie, ale pewnie jak się trafi, czasem nawet potrafią być dwie linie otwarte. Jak nie ma kolejki to sekurity zajmuje 4 minuty, dłużej jak 10 to chyba jeszcze nie miałem, nawet gdy w jednym czasie są dwa samoloty. Jeśli lecisz do UK to pamiętaj że za kontrolą security musisz jeszcze raz przejść kontrolę dokumentów, więc przy małej ilości czasu w ogóle nie warto wchodzić na górę. Nie wiem jak wyliczyłeś te 23 minuty, ale lepiej żeby się Tobie nic nie spóźniło, bo jak będziesz miał mniej to już słabo.
babaryba uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości