Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 30 Mar 2013 00:13 

Żenujące te nowe warunki Synca.
Dodając do tego dość beznadziejny interfejs i czas ładowania konta online chyba zupełnie im podziękuje.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#22 PostWysłany: 30 Mar 2013 00:32 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
maciejwroclaw napisał(a):
noyle napisał(a):
Mateusz napisał(a):
Jakie konto z cashbeackiem teraz bedzie nr 1?

No jak to jakie citi wizzair tez ma cashback 5% tylko że do wykorzystania na bilety w w wizzair.

noyle, Citi Wizzair ma moneyback 2% do wydania na loty. Wyjątkiem jest mało opłacalna od stycznia (opłata rezerwacyjna 27zł/osobobilet) płatność za bilety na wizzair.com kartą Citi Wizzair - wtedy zwrot jest 4%.

za loty można płacić z konta Wizz a za bagaż kartą:)

#23 PostWysłany: 30 Mar 2013 00:38 

niebieski
Dopóki karta (bez spełnienia żadnych warunków) i wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce będą darmowe, to zostaję ;)
Przez kilka lat byłem klientem mBanku, ale po wprowadzeniu opłaty za kartę zrezygnowałem z niej. Mimo zgłoszenia chęci zamknięcia konta, nikt z mBanku nie skontaktował się ze mną, by przekonać mnie do pozostania ich klientem (mimo regularnych wpływów).
Dlatego na razie zostaję w syncu. Jak zaczną pobierać opłaty za kartę i wypłaty z bankomatów, to od razu mówię do widzenia.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 30 Mar 2013 10:03 

niebieski
jacek69 napisał(a):
Gdzie pójdziesz, bo chyba już nie ma dokąd?

Jeszcze nie wiem :D Póki co Sync nie zapowiada tak drastycznych działań, więc nie interesuję się ofertą innych banków.
Jak Sync zapowie zmiany, to i zacznę szukać alternatywy (jeśli taka będzie). A jeśli nie, to pewnie zostanę ;)
Nie ma sensu unosić się honorem i zmieniać konto na gorsze ;)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 30 Mar 2013 10:55 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Ciekawy artykuł szanowanego przeze mnie Macieja Samcika na temat synca :

http://samcik.blox.pl/2013/03/Bolesny-p ... -back.html

Ja postanowiłem zostać w Syncu ze względu na jego darmowość. A do czerwca strzele sobie albo dla znajomych jakieś duże zakupy na allegro, na otarcie łez. Jak ta zniknie, pożegnamy się bez płaczu.

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 31 Mar 2013 16:46 

Loty: 14
Kilometry: 21 752
Krajów: 6 / 2.8%
gsH napisał(a):
Alior wprowadza opłatę za konto (cichaczem), Alior Sync prawie niweluje cashback, teraz tylko czekać na znaczne pogorszenie warunków w Kantorze...

Niestety, banki w tych czasach muszą jakoś prosperować i wprowadzać zmiany. Ale nie ma co narzekać, bo konkurencja wcale nie ma lepszych warunków niż te Sync'owe, a jeśli nawet ma, to pewnie też wprowadzi jakieś zmiany. Takie życie :)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 31 Mar 2013 21:44 
Awatar użytkownika

Też mam konto w Sync (plus w kilku innych bankach) i niestety zgadzam się z Justą - u konkurencji wcale nie jest lepiej, a mimo wszystko całkiem darmowe konto plus karta to dla mnie wystarczający powód aby zatrzymać to konto - nigdy nie wiadomo kiedy się przyda. ;)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 31 Mar 2013 23:27 

niebieski
teraz po zapowiedziach zmian w regulaminie zapewne będą masowe wielkie zakupy w Syncu....a ten pewnie będzie skutecznie utrudniał i reklamacje będą się sypały jak dzisiaj śnieg!
Oby nie...
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 02 Kwi 2013 15:10 

Żeby korzystać ze wszystkich ofert trzeba zmieniać główny bank co pół roku. Potem promocja się kończy i znowu przeprowadzka? Szybko wyczerpię się liczba dostępnych banków :) Ja tam korzystam i będę korzystał. Te 200 zł to zawsze jest coś.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 02 Kwi 2013 19:17 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
"Według mnie Alior trochę nie docenia mobilności klientów internetowych i jednak nie są oni tacy pasywni, jak choćby stara gwardia w PKO BP [...]

No i trzeba też wziąć pod uwagę kontekst rynkowy postępowania Aliora, który wcześniej usilnie walczył o nowych klientów przed debiutem giełdowym (do końca ubiegłego roku znalazło się ich 1,5 mln). Teraz, po wykazaniu prawie 50 mln zł straty w IV kwartale 2012 r., bank zapewne przystąpił do cięcia kosztów.

A najbardziej wkurzające w tej całej marketingowej ściemie wspólnej dla Alior Synka i nc+ jest próba wmawiania klientom, że te zmiany są na lepsze. Tak, w tym roku zmiana pogody też jest na lepszą, bo można dłużej pojeździć na nartach, jasne.

Mogli sobie tego oszczędzić, bo w ten sposób wzbudzają tylko dodatkowe negatywne emocje." appfunds

#31 PostWysłany: 03 Kwi 2013 12:14 

marcino86 napisał(a):
"Według mnie Alior trochę nie docenia mobilności klientów internetowych i jednak nie są oni tacy pasywni, jak choćby stara gwardia w PKO BP [...]

No i trzeba też wziąć pod uwagę kontekst rynkowy postępowania Aliora, który wcześniej usilnie walczył o nowych klientów przed debiutem giełdowym (do końca ubiegłego roku znalazło się ich 1,5 mln). Teraz, po wykazaniu prawie 50 mln zł straty w IV kwartale 2012 r., bank zapewne przystąpił do cięcia kosztów.

A najbardziej wkurzające w tej całej marketingowej ściemie wspólnej dla Alior Synka i nc+ jest próba wmawiania klientom, że te zmiany są na lepsze. Tak, w tym roku zmiana pogody też jest na lepszą, bo można dłużej pojeździć na nartach, jasne.

Mogli sobie tego oszczędzić, bo w ten sposób wzbudzają tylko dodatkowe negatywne emocje." appfunds

Szanowni Państwo,

Alior Bank zanotował w IV kwartale 2012 roku stratę netto wywołaną jednorazowym efektem związanym z zapowiedzianymi już w prospekcie emisyjnym kosztami rozliczenia planu motywacyjnego oraz kosztami debiutu na giełdzie. Analizując wyniki banku za cały 2012 r. należy podkreślić, że bank wygenerował 174 mln zł, co oznaczało wzrost o 14% rok do roku. Osiągnięte przez bank wyniki potwierdzają skuteczność przyjętej strategii, łączącej zasady tradycyjnej bankowości z innowacyjnymi rozwiązaniami i produktami. Polecamy naszą informację prasową dot. wyników za 2012 rok. http://www.aliorbank.pl/pl/o_banku/cent ... a-2012-rok

Pozdrawiamy,
Zespół Alior Bank
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 03 Kwi 2013 12:36 

Zbanowany
niebieski
Może warto też dodać, że gdyby nie ten plan motywacyjny, zysk netto Alior Banku za 2012 byłby większy o przynajmniej 130 mln zł, a więc niemal dwukrotnie...
Zarządy w czasach kryzysu raczej obcinają swoje wynagrodzenie oraz bonusy, by wykazać się lepszymi wynikami, ale Alior o akcjonariuszy niestety mało dba...
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 14 Cze 2013 00:03 

Czytając opinie pracowników o pracy w Alior Banku chyba, ten plan motywacyjny się nie udał
http://www.forum-bankowe.pl/forum-praco ... lior-bank/
chyba , że dotyczył tylko zarządu.

#34 PostWysłany: 28 Cze 2013 15:41 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 354 948
Krajów: 46 / 21.5%
Czy poleci ktoś z was jeszcze jakieś konto z cashbackiem gdzie nie jest wymagany przelew z emeryturą, stypendium etc ?
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 28 Cze 2013 15:44 
Awatar użytkownika

niebieski
klapio napisał(a):
Czy poleci ktoś z was jeszcze jakieś konto z cashbackiem gdzie nie jest wymagany przelew z emeryturą, stypendium etc ?

powyżej 1% chyba wszystko wycięte (Alior jedynie z wynagrodzeniem) więc zawsze można konto internetowe millennium. Zwykły przelew załatwia sprawe bezpłatności, a zawsze to ten 1%...
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 28 Lut 2014 14:54 

W GetinOnline jest konto TanieZakupy - 10% zwrotu za zakupy w spożywczakach i na stacjach paliw.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 28 Lut 2014 15:35 

No tak, korzystanie z tych cashbakowych programów wymaga mobilności, trzeba otwierać konta raz w jednym banku raz w drugim, potem banki kończą te programy i trzeba nieużywane konta zamykać i szukać następnych programów i znowu otwierać w innym banku... Ale coraz mniej atrakcyjne te cashbacki, więc i motywacja mniejsza żeby bawić się w te zmiany banków. Co do samego AliorSynca rzeczywiście konto będzie atrakcyjne nawet bez tych cashbacków, ale pewnie kwestią czasu będzie wprowadzenie opłat za kartę, za przelewy natychmiastowe, za wypłaty z bankomatów itd. Kroczek po kroczku podobnie jak robił to mBank.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości