Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Mar 2013 23:05 

Czesc,

Trafila mi sie okazja wylotu do Chin, z tym, ze lot jest juz w najblizszy czwartek. Nie posiadam Chinskiej wizy. Z informacji na stronie konsulatu wiem, ze wizy wydaje sie w poniedzialki, srody i piatki. Gdyby to byl normalny tydzien nie mial bym zadnych obaw. Czy sadzicie, ze jest szansa wyrobic wize srode zjawiajac sie w konsulacie osobiscie? Czy istnieje ryzyko, ze przyjezdzajac pod drzwi konsulatu w Gdansku o 8 rano nie dostane wizy tego samego dnia?

Prosze o info od ludzi, ktorzy maja doswiadczenie w tym temacie.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 30 Mar 2013 23:11 
Awatar użytkownika

srebrny
Hej,

Czarno to widze. Wyrabialem chinska wize w trybie ekspresowym w tym miesiacu, wprawdzie w Londynie, ale daje poglad sytuacji - proces aplikacji od zlozenia paszportu i dokumentow z samego rana zajal trzy dni robocze.

Powodzenia jesli sie zdecydujesz zaryzykowac!
D
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Mar 2013 23:28 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Tryb ekspresowy to dwa dni robocze. Od ręki, tego samego dnia to raczej nie ma szans. Na stronie ambasady jest napisane, że jeśli składasz w srodę to w trybie ekspresowym bedzie do odebrania w poniedziałek. Ja co prawda wyrabiałam w normalnym trybie, ale dostajesz tam kwitek z datą odbioru i wczesniej odebrac nie mozna.

Ostatnio edytowany przez olus, 30 Mar 2013 23:34, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Mar 2013 23:33 

Nie dobrze Panowie, nie dobrze :D

Chociaz rozmawialem w piatek z dwoma firmami posredniczacymi w zalatwianiu wiz - zapewniali, ze jezeli dostana dokumenty rano w dzien kiedy ambasada przyjmuje wnioski to popoludniu wiza bedzie juz leciala kurierem do mnie spowrotem i bedzie na drugi dzien roboczy.
Wiec moze wyjsciem jest skorzystanie z takiej firmy i odbior wizy bezposrednio u nich zeby bylo szybko i pewnie?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 30 Mar 2013 23:42 

niebieski
Użyj firmy do tego. Bez problemu załatwią!
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Mar 2013 23:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Moja aplikacje akurat zalatwiala firma posredniczaca i nie przeskoczyli tego, ale moze Twoi ludzie maja wieksze plecy w placowce w PL ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Mar 2013 23:52 

Wiecie moze czy wizy wydaja w Gdansku czy w Warszawie? a moze tu i tu?

http://www.aina.pl/wizychiny.html

z ta firma rozmawialem - maja usluge wiza super ekspress w 1 dzien, tylko mam troche watpliwosci z kupieniem biletu na czwartek a zalatwianiem wizy w srode :D ktos korzystal moze kiedys z takiej uslugi?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Lip 2013 12:42 

Krótkie pytanie odnośnie wizy. Na wniosku jest planowana data wjazdu na terytorium Chin, wpisujecie tutaj datę lądowania w Chinach (czy jeszcze dzień wylotu z Europy)?

#9 PostWysłany: 25 Lip 2013 13:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie wjedziesz do Chin bedac w Europie = chyba to rozwiazuje zagadke ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 25 Lip 2013 13:13 

Loty: 1040
Kilometry: 1 602 175
Krajów: 130 / 60.8%
niebieski
ares napisał(a):
Wiecie moze czy wizy wydaja w Gdansku czy w Warszawie? a moze tu i tu?

http://www.aina.pl/wizychiny.html

z ta firma rozmawialem - maja usluge wiza super ekspress w 1 dzien, tylko mam troche watpliwosci z kupieniem biletu na czwartek a zalatwianiem wizy w srode :D ktos korzystal moze kiedys z takiej uslugi?

Ja kiedyś załatwiałem w trybie "super ekspresowym" = jeden dzień roboczy. Złożyłem dokumenty u pośrednika w piątek do południa, przelałem kasę (600 zł +77 zł) i kurier przywiózł mi owizowany paszport w poniedziałek w południe. Wiza była wystawiona w Gdańsku ze względu właśnie na tryb ekspresowy. Myślę że możesz osobiście odebrać będzie trochę szybciej.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 25 Lip 2013 13:15 

Loty: 1040
Kilometry: 1 602 175
Krajów: 130 / 60.8%
niebieski
m3lm4k napisał(a):
Nie wjedziesz do Chin bedac w Europie = chyba to rozwiazuje zagadke ;)

ale można wpisać datę wcześniejszą niż lądowanie w Chinach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości