Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Mar 2013 07:33 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
W dzisiejszej promocji W6 (Wizz Air) członkowie WDC także mogą korzystać z wiosennej promocji -20%
W systemie rezerwacyjnym znajdziemy przyzwoite ceny (246 PLN/RT) za lot do Gruzji.

Bilety kupujemy na stronie przewoźnika: http://www.wizzair.com
Podróżujemy z małym bagażem podręcznym
Za bilety w Wizzair płacimy środkami z konta Wizz lub przelewem (+36zł) do całej podróży
Na każdy lot po 6 biletów!

Zarezerwuj nocleg w Gruzji>>

KTW-KUT-KTW 246 PLN RT
Cytuj:
18-21.05.2013
18-25.05.2013

WAW-KUT-KTW 246 PLN RT
Cytuj:
12-18.05.2013
19-25.05.2013

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 21 Mar 2013 08:27 

powiedz mi tylko po co leciec do Gruzji na 2-3 dni?moze wrzuc jednodniowke, super sprawa bedzie. a opcja na dluzszy wyjazd wizzem z malym bagazem podrecznym tez od czapy. jak dla mnie slaby news.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Mar 2013 08:33 
Awatar użytkownika

srebrny
A ja lecę właśnie na 3 dni :D choć za niższą cenę.

#4 PostWysłany: 21 Mar 2013 08:57 

przygus napisał(a):
powiedz mi tylko po co leciec do Gruzji na 2-3 dni?moze wrzuc jednodniowke, super sprawa bedzie. a opcja na dluzszy wyjazd wizzem z malym bagazem podrecznym tez od czapy. jak dla mnie slaby news.

Ja też lecę na 3 pełne dni do Gruzji i mimo, że teraz (po przeczytaniu różnych przewodników) wolałbym lecieć na np. tydzień to uważam, że wykorzystując na maxa te 3 dni da radę zobaczyć Kutaisi, Batumi i Tbilisi. A jak kraj mnie urzeknie to zawsze można tam wrócić za jakiś czas!
Pewnie zaraz odezwą się głosy że nie zobaczę w tym czasie Kaukazu czy innych atrakcji ale ja wolę zwiedzać miasta niż przyrodę i nikomu nic do tego 8-)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Mar 2013 09:10 
Awatar użytkownika

Loty: 585
Kilometry: 1 075 549
Krajów: 107 / 50.0%
niebieski
czy ktoś się orientuje czy jeżeli kupiłem bilet na czerwiec z WAWA Modlin do Kutaisi a wiadomo że nie lataja z Modlina to moge zwrócić ? W e-mailu mam potwierdzony zakup z Modlina, a w rezerwacjach na koncie WIZZ widnieje już jako Chopin

Teraz dużo tańsze :-) Można kupić z Chopina

Image

https://mojeflagi.blogspot.com/
Wesprzyj mnie w chorobie swoim podatkiem - KRS 0000396361, cel szczegółowy 1,5% podatku: 0787176 Krzysztof
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Mar 2013 09:28 

kriss napisał(a):
czy ktoś się orientuje czy jeżeli kupiłem bilet na czerwiec z WAWA Modlin do Kutaisi a wiadomo że nie lataja z Modlina to moge zwrócić ? W e-mailu mam potwierdzony zakup z Modlina, a w rezerwacjach na koncie WIZZ widnieje już jako Chopin

Możesz zadzwonić na infolinię wizzaira i albo prze bookować lot na dowolny inny termin nawet ze zmianą lotniska na Katowice. Jeśli nie chcesz lecieć to zwracają kasę + 20% na konto wizz albo inne źródło z jakiego płaciłeś. Możesz oczywiście też zaakceptować zmianę na Chopina i spokojnie czekać na lot :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Mar 2013 09:28 
Awatar użytkownika

srebrny
kriss napisał(a):

Jesli kupiłeś na WMI i nic nie zmieniałeś to oczywiście, że możesz zwrócić. Najsensowniej zadzwonić do wizz i poprosić o zwrot 120% środków na konto wizz. Ewentualnie jeszcze możesz przebookować bilety na niezbyt odległe terminy.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Mar 2013 10:37 

niebieski
Ja też planuję 3 dni w Gruzji tyle, ze dopiero w październiku.
Napiszcie potem relację, co zobaczyliście w tak krótkim czasie. Ja prawdopodobnie skupię się na zachodniej Gruzji - Kutaisi, Poti, Borjomi, góry po drodze.

Na razie mam kupione bilety KTW - KUT, dla dwóch osób trafiłem za ~126 pln (można było taniej ale płaciłem przelewem :-/) wylot 19.10
Będę celował w tani powrót 22.10 lub ewentualnie 26.10. Na razie po obniżce -20% jest 40 eur. Będzie taniej :-)

#9 PostWysłany: 21 Mar 2013 11:01 

dokladnie... tez uwazam ze Gruzja na 3 dni jest bardzo fajna opcja (zwlaszcza ze sa to 3 pelne dni a "kosztuje" taki wypad tylko 1 dzien urlopu)
wczoraj taniej bylo bo udalo sie kupic za 175zl RT i mam nadziej zobaczyc troche gor w tym czasie
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Mar 2013 11:59 

3 dni wystarczy na zwiedzenie jakiegoś wartościowego regionu. Byłem już w całej Gruzji, więc mogę powiedzieć, że region do okoła Kutaisi jest fatalny, region przemysłowy. Na pewno nie polecam tracenia czasu na zwiedzanie Kutaisi czy Poti, szkoda czasu oglądać miast przekroju Katowic, lepiej pojechać na północ do Swaneti, albo jak jest cieplej to nad morze, ale warto jechać wypocząć bliżej granicy Tureckiej, bo morze jest czystsze, a jak jest zimno tak jak będzie w październiku to radzę dać te 30 euro za wizę Armeńską i tam pochodzić po górach.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 21 Mar 2013 12:15 

@ Jozek
Ja planuje te 3 dni wykorzystac wlasnie na region Swaneti. Masz jakies rady jak sie tam poruszac (wynajem auta? busy? jakas lokalna agencja?) i jak jest z bezpieczenstwem?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 21 Mar 2013 12:26 

Najlepszy wybór, z Kutaisi do największego miasta w tym regionie z lotniskiem Mestia są bardzo dobre drogi jak na Gruzję i spokojnie autem w 2-3 h można dojechać, ale myślę że busikiem zajmie to nie wiele więcej czasu a wyda się pewnie z 20 zł. Ciężko mi polecić jakąś agencję czy pośrednika w wynajmie, bo w Kutaisi nic takiego nie wypożyczałem. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to Gruzja jest raczej bezpieczna, nie miałem tam nigdy jakiegoś wzrostu adrenaliny. Jedynie obok Abhazji jest widoczny wzrost aktywności wojska. Reasumując nie ma się czego bać, jest bezpiecznie, transport publiczny jest tani, widoki w górach są piękne, a ceny noclegów i art. spożywczych porównywalne do polskich cen.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 21 Mar 2013 13:15 

niebieski
Józek jesteś pewien z tym czasem przejazdu? Do Mestii jest ponad 230 km

#14 PostWysłany: 21 Mar 2013 13:27 

Masz rację było to trochę optymistyczne, gdyż mi droga zajęła trochę ponad 2 h z Senaki - Mestia, a do Senaki jest jeszcze z 60 km z Kutaisi, ale ogólnie jak myślę o tej drodze wzdłuż tamy i rzeki, która kręci się na dnie doliny, którą jedziemy do Mestii to mi się od razu uśmiech pojawia na twarzy, przez co może nazbyt optymistycznie podchodzę do tego, że ta droga mija nie wiadomo kiedy.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 21 Mar 2013 17:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Józek napisał(a):
3 dni wystarczy na zwiedzenie jakiegoś wartościowego regionu. Byłem już w całej Gruzji, więc mogę powiedzieć, że region do okoła Kutaisi jest fatalny, region przemysłowy. Na pewno nie polecam tracenia czasu na zwiedzanie Kutaisi czy Poti, szkoda czasu oglądać miast przekroju Katowic, lepiej pojechać na północ do Swaneti, albo jak jest cieplej to nad morze, ale warto jechać wypocząć bliżej granicy Tureckiej, bo morze jest czystsze, a jak jest zimno tak jak będzie w październiku to radzę dać te 30 euro za wizę Armeńską i tam pochodzić po górach.

Image

Wesprzyj mnie w chorobie swoim podatkiem - KRS 0000396361, cel szczegółowy 1,5% podatku: 0787176 Krzysztof
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 21 Mar 2013 17:30 
Awatar użytkownika

niebieski
woow źle wkleiłem poprzedni :-)

dzieki za info o zwrocie biletów

a tak przy okazji z tego co wiem od stycznia tego roku wiz do Armenii nie potrzeba: http://www.rp.pl/artykul/968456.html

Image

Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 21 Mar 2013 18:15 

to super wiadomość, jeszcze znieśliby do Turcji i Azerbejdżanu i byłby spokój.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 25 Mar 2013 20:25 
Awatar użytkownika

niebieski
właśnie zwrócili mmi kasę za rezerwację z której zrezygnowałem z Warszawa-Modlin do Kutaisi.
Tak jak pisali "Emer" i "Panprofesor82" zwrot na konto wizz + 20% extra :-).

Wprawdzie trwało 4 dni, a nie jak mówił pan na infolini ale jest 8-)

dzięki jeszcze raz za info

PS. nawet terza BEZ PROMOCJI -20% mogę kupic je z Katowic (co mi lepiej pasuje) za pół ceny :-)
dziwna polityka ....

Image

Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 11 Kwi 2013 12:03 
Awatar użytkownika

lecę do Kutaisi 22 maja na tydzień, zastanawiam się jak zaplanować trasę w Gruzji aby trochę posiedzieć w Batumi, Tbilisi... może jakieś wskazówki?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 5 gości