Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: WAW-YYZ
#1 PostWysłany: 15 Mar 2013 16:19 

Witam wszystkich,

Szukam dwóch biletów na trasie WAW-YYZ-WAW dla osoby dorosłej plus 7 letnie dziecko. Wylot około 25.07 powrót około 25.08.. Daty są plus minus 3-4 dni. Moga być przesiadki oby z jakimś sensownym czasem oczekiwania, noce na lotniskach raczej odpadają.
Póki co najtaniej znalazłem KLM przez AMS i powrót CDG za około 5500,00. W podobnej cenie jest Lufthansa. W locie obecnie jest ponad 6000,00. Pytanie czy jest szansa że będzie coś tańszego czy rezerwować już teraz.
I jeszcze pytanie do znawców rynku amerykańskiego w sierpniu będę potrzebował dostać się z Buffallo do Nowego Jorku na 2-3 dni. Mają tam coś takiego jak Wizz czy Ryan? Z jakim kosztem trzeba się liczyć. Bo w tradycyjnych liniach póki co wychodzi jakoś sporo po około 200$ za bilet. Da radę jakoś taniej się przemieścić?

Pozdrawiam,
Marcin
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: WAW-YYZ
#2 PostWysłany: 15 Mar 2013 19:37 

Witam!

Daty są szytwne? Wylot 6 dni wcześniej nie wchodzi w grę?
5500 zł to cena za 2 osoby?
Tanie linie w USA to : Spritair, Air Tran, Jet blue. Koszt to zależy - lecisz z bagażem czy bez? Taniej? Jest kolej, są autobusy - do koloru do wyboru, ale nie oczekujmy biletów lotniczych za 1$ bo to nie realne ;)

Dopuszczasz lot mulicity? Wylot np. z Pragi, Berlina?

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Mar 2013 20:46 

Witam,

Wylot najwcześniej 24.07. Powrót może być do 28.08 albo wcześniej.
Tak, 5500 to cena za osobę dorosłą plus dziecko (trochę tańszy bilet).

Dzięki za te linie z USA poszukam tam coś u nich, orientujesz jaka cena jest realna (zdaję sobie sobie sprawę że nie 1$ ale w AA wychodzi za dwójkę 400$, to trochę sporo) i w sumie wolałbym samolot niż inne środki transportu:), bagaż podręczny wystarczy.

Czy multicity? Raczej tylko w obrębie Polski, dalsze lotniska raczej odpadają, chyba że cena by zwalała z nóg ale w wakacje to raczej mało realne.

Pozdrawiam,
Marcin.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Mar 2013 01:23 

niebieski
KLM najtańszy na tej trasie? No way, nie może być.
Ja za jedną osobę dorosłą i dziecko widzę najtaniej 4800 złotych na http://soa.li/21RxLyZ - linie Finnair.

#5 PostWysłany: 16 Mar 2013 01:30 

niebieski
Z tym Buffalo - New York to tak tanio nie jest. Spróbuj na Kayak.com - na kilka dni w sierpniu jest Delta i JetBlue, oba przypadki w sumie wyjdą Wam około 980 złotych, czyli około 300 dolarów. To i tak o sto dolarów mniej niż np.: jazda autobusem Greyhound (dwa dni, cztery przesiadki).

#6 PostWysłany: 16 Mar 2013 12:01 

Dzięki za tego Finnaira, szukałem u nich na stronie ale wychodziło sporo więcej.
I teraz pytanie czy brać to za 4800,00 czy jest szansa upolować coś taniej? Czasu niby jeszcze trochę mam.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości