Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: VANCOUVER
#21 PostWysłany: 06 Mar 2013 20:49 

Hej,

w takim razie czekam na pomoc... Próbuję teraz znaleźć coś sensownego na lot wewnątrz Kanady (dzięki Lotowi przelot do Toronto za mniej niż 2000PLN), ale nie mogę nic znaleźć! Tylko kwoty rzędu 300-350 dolarów kanadyjskich. Czy jest jakaś tania (jakiś kanadyjski ryanair z odpowiednimi cenami) linia obsługująca loty wewnątrz Kanady? Ale naprawdę tania ;-)
Zależy mi polecieć w sierpniu/ wrześniu gdyż chcę się załapać na ładną pogodę, planuję maszerować po górach :-) W październiku już robi się zimniej, ale jakby była jakaś naprawdę porządna okazja to bym się przeprosiła z ofertą.
Z góry dziękuję za pomoc,
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#22 PostWysłany: 12 Mar 2013 18:43 

Hej też wybieram się do Vancouver na 3-4 tygodnie w terminie ok 11.07. - 08.08.2013.

Bardzo chętnie poleciałbym przez Montreal tak żeby spędzić tam jeden dzień. Powrót już bezpośrednio do Polski.
Wyloty najchętniej gdzieś z Polski albo na trasie Polskiego Busa :)

Podpowiecie gdzie szukać jakiejś opcji ok 3 tys.?

Pozdrawiam serdecznie

Tomek
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 13 Mar 2013 02:08 

Dobrze trafiłeś - właśnie zaczynam szukać ;)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 13 Mar 2013 16:39 

@blackhills - hmm, niestety, albo rybki albo akwarium ;) - poniżej 3500 zł, z Montrealem w tle to nie wchodzi w grę - już tłumaczę dlaczego :
a) Przesiadka w Montrealu może trwać góra 5h - dłuższy stop oznacza, że albo kupujesz oddzielne bilety do Montrealu i wewnątrz Kanady lub kombinujesz ze spóźnieniem się na lot, ale nie wiem jak zachowa się linia bo mogą stwierdzić, że przesiadka była dostatecznie długa, samolot z Europy przyleciał na czas - byłeś wzywany itp - tu muszą zabrać głos inni.
b) Lot wewnątrz Kanady to droga impreza. Brak tam odpowiedników Ryanair.
c) Możesz spróbować z LOTowską promocją do Toronto i przejechać się do Montrealu, a potem do Vancouver, ale to nie będzie poniżej 3 tysięcy.
d) Okres to szczyt sezonu - ciężko znaleźć przystępną cenę do Vancouver, a co dopiero w takiej kombinacji.

Pytanie - czy posiadasz Wizę do USA? Tłumaczę - przy przekraczaniu granicy powietrznej płaci się więcej niż przy lądowej, z Seattle w 4h za 20$ możesz dostać się do Vancouver coś na kształt PB.

Dotychczas nie znalazłem nic poniżej 3600 zł - może wejdzie w grę zmiana sztywnych dat?

@jadesobie - LOTowska opcja to dobre rozwiązanie, ale poniżej 1000 zł nie widzę nic do Vancouver wewnątrz Kanady - jedyne sensowne opcje wewnątrz Kanady : Air Canada, Westjet - ale nic w granicach 100-800 zł w tym okresie. Szukamy dalej na jednym bilecie z pominięciem USA? Może pomyślcie o opcji z USA, jako zapasówce? Polecam wątek na forum o wizach ;)

Czekam na wskazówki

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 18 Mar 2013 12:05 

Dzięki Svenskakac za cenne podpowiedzi :)
Nie wiedziałem, że przerwa nie może być dłuższa niż 5 godzin :) to sporo zmienia :)
Może skupmy się na dotarciu do Vancouver, a Montreal zostawmy w spokoju.

Mogę zmienić daty wyjazdu i powrotu jeśli wpłynął znacząco na cenę, wchodzi w grę zakres koniec czerwca - koniec września, z tym że na miejscu chciałbym być minimum trzy tygodnie.

Nie mam wizy do USA, ale chcę ją wyrobić więc możemy szukać z założeniem, że jest. Opcja z podróżą busem z Seattle jak najbardziej wchodzi w grę :)

Pozdrawiam serdecznie

tomek
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 19 Mar 2013 18:43 

Wiesz 5h to orientacyjna przesiadka .... ale max to 12h, tyle, że mi wyskakują średnio 2-5h. W każdym razie ciężko podpiąć pod to Montreal.
Zmienia i to sporo : Lot do Vancouver to około 1056$ ( 3300 zł) we wrześniu, i tyle samo w czerwcu. Lipiec już ponad 3600 zł. Lot do Seattle ( średnio 1-2 przesiadki, najczęściej: LHR, ORD, JFK) - około 950$ (2800 zł) z dojazdem do Vancouver w czerwcu i wrześniu. Mogę sprawdzić inne miasta w Europie jeśli chcesz.
Rozważ wizę bo wiza jest na 10 lat + bilet kombinowany wychodzi prawie 500 zł taniej.

Również pozdrawiam!

Michał
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 28 Mar 2013 17:11 

Hej, dzięki Michał za info,

rozpocznę dziś działania w stronę wizy amerykańskiej.

Będę pisał w razie pytań

Pozdrowienia
tomek
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 30 Mar 2013 16:53 

Nie ma za co ;)
Pewnie - pisz

Pozdrawiam
Michał
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 02 Kwi 2013 12:02 

blackhills napisał(a):
Hej też wybieram się do Vancouver na 3-4 tygodnie w terminie ok 11.07. - 08.08.2013.

Bardzo chętnie poleciałbym przez Montreal tak żeby spędzić tam jeden dzień. Powrót już bezpośrednio do Polski.
Wyloty najchętniej gdzieś z Polski albo na trasie Polskiego Busa :)

Podpowiecie gdzie szukać jakiejś opcji ok 3 tys.?

Pozdrawiam serdecznie

Tomek

Ja niedawno rezerwowałem z Warszawy do Moncton (wschodnie wybrzeże) w wysokim terminie (bo Twoje terminy lipiec/sierpień to zdecydowanie wysoki sezon). Wiem że to zupełnie drugi koniec kraju, ale to 3 loty w jedną stronę; podejrzewam że do Vancouver również będą 2/3 loty. W ramach podpowiedzi powiem, że najtaniej udało mi się zarezerwować lot przez British Airways. Cena: ok. 3100. WAW-Londyn-Toronto-Moncton.
Próbowałem tez znaleźć połączenia LOTem WAW-Toronto. Koszt ok 2200, ale lot w Kanadzie ok. 300 CAD, więc na jedno wyszło.
BTW w zeszłym roku leciałem w tych terminach, w których Ty chcesz lecieć i zapłaciłem 4900!
Loty wewnątrz Kanady są drogie (głównie Air Canada, choć nie tylko).
Generalnie, Kanada jest droga, nawet w porównaniu do Stanów. Dużo taniej można polecieć do USA (np. Miami, NY, LA).
Powodzenia :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości