Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Mar 2013 16:03 

Tak jak w temacie, czy za przelot w maju to dobra cena ? Czy ew może coś spaśc na przełomie maja/czerwca ? Czy nie czekac i brac póki taka cena (jeszcze na kwiecień był za 49 zł niedawno, teraz 79).
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 11 Mar 2013 16:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Generalnie w chwili obecnej najlepsze ceny mają bilety na drugą połowę kwietnia (ogólnie, patrząc na różne trasy) , choć nikt nie da Ci gwarancji, że cena, którą masz teraz jeszcze nie wzrośnie. Generalnie jak za lot do BVA to trochę sporo, chociaż ceny zmieniają się dość dynamicznie. Na początku lutego lecieliśmy do BVA za 8,30 zł RT (tak, tak dokładnie osiem zł trzydzieści groszy), ale bilety były kupowane ok. ;listopada zeszłego roku, gdy w Wizzair ceny były generalnie niższe (po wprowadzeniu zniżki, w zamian za rozdzielenie bagażu podręcznego na duży i mały).

Jeśli np. masz problemy z dostaniem urlopu i chcesz już organizować sobie pobyt w Paryżu, to ja bym raczej brał te bilety teraz. Jeśli swój urlop możesz przesunąć, to wstrzymałbym się jeszcze trochę. Pamiętaj, że Paryż jest na tyle drogim miastem, że cena tych biletów będzie jednym z niższych kosztów jakie poniesiesz.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 11 Mar 2013 16:17 

jeśli piszesz Paryż to 158 zł + ok. 30 euro autobus bo zapewne chodzi o Paris (Beauvais) (BVA) powinno być jeszcze kilka tańszych ofert z różnych krajowych lotnisk trochę później
 PM off  

#4 PostWysłany: 11 Mar 2013 16:22 

No właśnie dlatego się zastanawiam, bo loty są w czwartek a powroty sobota, także 2 dni urlopu nie ma problemu. Cena z jednej strony duża, patrząc że do Sztokholmu można za 8 zł poleciec, z drugiej wydaje mi się że czym bliżej wakacji, tym ceny będą wyższe. Więc na jakieś last minute wydaje mi się nie ma co liczyc. A też raczej wolę leciec Ryanairem, bo coś spakuje do plecaka, a z małym w Wizzie to słabo.. O transporcie akurat myślałem (na forum znalazłem) polak, który za 20 euro od osoby kasuje i dośc szybko i pod dom.

To tak +/- jak określacie szanse, że ceny spadną, a jak że wzrosną 30/70 ?

EDIT: No i lotniska do Wrocław, albo Katowice
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Mar 2013 16:23 

Bilety w lutym sa najtansze w skali calego roku, szczegolnie jak kupuje sie je jesienia. Ponadto Wizzair zmienil swoja polityke cenowa i znacznie podniosl ceny biletow, wiec 158zl za lot w dwie strony do Paryza, w maju to naprawde dobra cena. Jesli to cena biletow Ryanair, to juz w ogole nie ma sie nad czym zastanawiac, bo w cene wliczony jest duzy bagaz podreczny. Era supertanich biletow juz minela, wiec patrzenie na obecne ceny biletow przez pryzmat swoich podrozy za 4zl mija sie z celem.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Mar 2013 21:35 

Moglby mi ktos podpowiedziec tylko, czy ta cena 158 zl to jest koncowa z tego co widze i czy jest check-in online ?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Mar 2013 21:54 

Tak to cena końcowa. Ja na Twoim miejscu bym jeszcze poczekał...spokojnie coś się trafi. Popatrz na wizz i ryan na te kilka dni z plecakiem dasz rade;)

#8 PostWysłany: 11 Mar 2013 21:58 

NakatePL napisał(a):
Tak to cena końcowa. Ja na Twoim miejscu bym jeszcze poczekał...spokojnie coś się trafi. Popatrz na wizz i ryan na te kilka dni z plecakiem dasz rade;)

Już połowa lotów z maja poszła 2x do góry, także na ten termin jakoś nie ufam że coś stanieje. A wizz ta wielkośc...
Czy płatnośc musi byc dokonana kartą kredytową/debetową, czy najzwyklejszą może byc ? Ja mam jeszcze ciągle karte Izzy z mBanku, Visa Electron. Bo na karcie debetowej mojej dziewczyny nie ma z tyłu nr CCV.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 11 Mar 2013 22:05 

Kartą kredytową. To ich najzwyklejsza taktyka... nie przejmuj się. Jak uważasz, ale uwierz mi z plecakiem dasz rade. A z kim chcesz lecieć?Sam?
Prawdopodobnie ktoś z forum będzie musiał Ci pomoc w zakupie... poczytaj trochę a wszystkiego się dowiesz

#10 PostWysłany: 11 Mar 2013 22:10 

NakatePL napisał(a):
Kartą kredytową. To ich najzwyklejsza taktyka... nie przejmuj się. Jak uważasz, ale uwierz mi z plecakiem dasz rade. A z kim chcesz lecieć?Sam?
Prawdopodobnie ktoś z forum będzie musiał Ci pomoc w zakupie... poczytaj trochę a wszystkiego się dowiesz

Z dziewczyną. Pierwszy taki lot. Tylko czy jeśli ktoś inny zapłaci za mój lot, to nie będą wymagac pokazania tej karty na lotnisku itp ?

EDIT: Mam zamiar leciec z plecakiem, tylko ze jego wymiar to 50 cm ze sztywnym stelażem :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 11 Mar 2013 22:15 

Na tyle dni ze stelażem?? daj spokój. Po co się męczyć. Poczytaj poradnik o kupowaniu biletów na wizzair przy zakupie z konta wizz i karta powinno być taniej. Wszystko się wyjaśni jak przeczytasz lekturę.
Jeśli chodzi o ryan to radzę czekać, natomiast w wizz już widzę kilka biletów w fajnych cenach.
Nie wymagają okazywania karty... ewentualnie w azji mi się zdarzyło bodajże raz, ale tam to inna bajka jest

#12 PostWysłany: 11 Mar 2013 22:40 

Niewiem czemu tak na tego wizza sie uparles. Jedyne ciekawe loty z wizza sa w kwietniu, ale z poznania. Wiec moj dojazd do Poznania wyjdzie tyle samo co lot, z Wrocka. A co do plecaka to mam zamiar kupic jakis pakowny do podrozowania i akurat z twardym stelazem pasuje.

Gdyby ktos mogl pomc z kupnem biletu, prosze o PW
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości