Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 246 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 25 Lut 2013 00:18 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Właśnie chciałem skorzystać z promocji "2 noce w cenie 1" i bez problemu mogę znaleźć hotel ze zniżką w interesującym mnie terminie weekendowym dla 1 lub 2, ale lecę z zoną i dzieckiem i po wybraniu 2 osób dorosłych i 1 dziecka pojawia się komunikat "Your E-Cert could not be applied to any hotel(s) below."
E-Cert to kod "RSGP1P1". Jednak przy wybranych hotelach nadal pokazuje, że zniżka działa.
Czy ten komunikat nic nie znaczy, a zniżka i tak działa? Czy może jednak komunikat jest prawidłowy, a jest błąd na stronie, że pokazuje ceny ze zniżką? Nie chcę potem dopłacać :)
 Profil Relacje PM off  

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#42 PostWysłany: 25 Lut 2013 01:07 

HON fly4free
|...o...| napisał(a):
Cale hotelowe programy lojalnosciowe wlasnie padaja w zwiazku z takim rozdawaniem czlonkostwa przez jakies kody i karty kredytowe. To co sie stalo w ostatnim tygodniu z programami Hilton , Mariott, Starwood nie naklania klientow do uczestnictwa w zadnym z programow tylko wykupowania tam gdzie taniej w danym momencie. Z lojalnoscia wobec sieci hoteli juz dawno nie maja nic wspolnego.

Tak na prawdę programy programom nierówne. W jednych wysoki status daje bardzo wymierne korzyści i przywileje (np. HH -> upgrade (nierzadko o kilka kategorii w górę), wstęp do executive lounge, darmowe śniadanie dla 2 osób, bardzo często różnego rodzaj prezenty typu butelka wina itp.), inne nie daja praktycznie nic poza ex. bonusem przy naliczeniu punktów za pobyt, klasyczny przykład to program Accor.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 01 Mar 2013 09:42 
Awatar użytkownika

srebrny
do zdobycia 1000 pkt na FB https://www.facebook.com/clubcarlson/app_457009351020168
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 01 Mar 2013 12:05 

Loty: 577
Kilometry: 1 264 611
Krajów: 133 / 62.2%
złoty
a co daje te 1000 pkt?

#45 PostWysłany: 01 Mar 2013 12:42 

Czy ktoś wie jak wygląda sytuacja jeśli rezerwacje robi się przez pośrednika, czy przywileje typu późny check-out działają? Może ktoś ma praktyczną wiedzę na ten temat?
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 01 Mar 2013 12:45 

niebieski
Skorzystałem w zeszły weekend z tego statusy w Park Inn w Budapeszcie, Pani w recepcji przyjęła tę informację do wiadomości, ale nie otrzymałem żadnego przywileju.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 01 Mar 2013 14:59 

drozd napisał(a):
Czy ktoś wie jak wygląda sytuacja jeśli rezerwacje robi się przez pośrednika, czy przywileje typu późny check-out działają? Może ktoś ma praktyczną wiedzę na ten temat?

Przywileje działają o ile przy checkine się pokaze kartę i dopisza numer klubowy do systemu, wyjątkiem jest 2000pkt za rezerwacje online. To tylko przy rezerwacji bez pośrednika.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 01 Mar 2013 15:16 

Dzięki za odpowiedzi. Wygląda na to, że na coś się ta karta w takim razie może przydać :)
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 01 Mar 2013 17:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Można wygrać 50 tys. punktów:
champagneliving.net/good-things-happen-in-3s-giveaway
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 01 Mar 2013 17:37 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Cytuj:
This giveaway is open to US residents, 18 and over
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 01 Mar 2013 17:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie doczytałem :)
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 12 Mar 2013 12:57 

Loty: 186
Kilometry: 274 419
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
skorzystałem z promocji do statusu gold czyli druga noc gratis i zarezerwoawałem Raddisona w Bodo , mam ten status na papierku , nawet nie dostałem na maila jpg'a z nr karty i nazwiskiem by wydrukować - co zrobić , liczyć ze status karty jest już w systemie (rezerwacja przez stronę) ?? rezerwacja ważna do 18-00 z dnia przyjazdu , więc chyba nie będą robić problemu??
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 18 Mar 2013 10:11 

HON fly4free
Jeśli rezerwacja jest zrobiona przez system sieci, nie ma potrzeby nic drukować i potem machać pani w recepcji pomietą karteczką z napisem "gold"...
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 18 Mar 2013 10:41 
Awatar użytkownika

Loty: 737
Kilometry: 827 605
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
marek2011 napisał(a):
Jeśli rezerwacja jest zrobiona przez system sieci, nie ma potrzeby nic drukować i potem machać pani w recepcji pomietą karteczką z napisem "gold"...

<3

standardowo w rezerwacjach dokonywanych przez system, w którym użytkownik jest zalogowany, dane dotyczące karty lojalnościowej wraz ze statusem tej karty zaczytują się automatycznie.

#55 PostWysłany: 18 Mar 2013 11:11 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Anonymous napisał(a):
Czy ktoś już nocował z promocji 4 za 2 lub 2 za 1 na świeżo wyrobionym statusie?

Ja nocowałem podczas minionego weekendu 15.03-17.03 w hotelu Radisson Blu we Wrocławiu.
Oczywiście korzystałem z karty Club Carlson (wyrobionej sposobem singapurskim) i promocji 2 za 1.
Poniżej kilka uwag i spostrzeżeń dla wszystkich obawiających się i reszty zainteresowanych.

Za nocleg dla dwóch osób/dwie noce zapłaciłem 240 PLN + jeden była darmowy. Po przyjeździe, w recepcji uprzejma Pani, po podaniu przeze mnie nazwiska, miała już dla mnie przygotowaną kartę pobytu. Zapytałem czy potrzebuje okazania karty Club C. (takie były chyba warunki promocji), odpowiedziała że nie potrzebuje, ponieważ widzi w systemie mój numer (czyli dla wszystkich którzy nie wydrukowali sobie karty przy aplikowaniu o nią, a obawiających się przy meldowaniu, karty nie trzeba okazywać).

Rezerwacja miałem na pokój typu standard bez śniadań. I tu zaczęły się niespodzianki "in plus":>
Co prawda czytałem, że dzięki statusowi Gold Eite otrzymuje się podniesienie standardu, ale ja jak nie dotknę to nie uwierzę:>
Pani poinformowała mnie o darmowym up-gradzie w postaci śniadań (informuję, że śniadanie w tym hotelu kosztuje 70 PLN/osobę/dzień).
Co nas niezmiernie ucieszyło, ale to jeszcze nie koniec niespodzianek. Pytałem się również czy potrzebny jest dowód osobisty.
Pani uparcie twierdziła, że ja w ich hotelu już byłem i dowodu nie potrzebuje, ja szedłem natomiast w zaparte że w hotelu tym nigdy nie byłem (bo nie byłem).
W końcu stwierdziła, że faktycznie nie byłem i dowód sprawdziła.

Preautoryzowała moją kartę na kwotę 240 + 30% na nieprzewidziane wydatki i wydała klucze magnetyczne.
Udaliśmy się szukać swojego pokoju, na korytarzu pokoje Standard czyli taki jaki book-owałem i pokoje typu Business Class nie dla nas:>
W końcu odnaleźliśmy swój pokój i tu wspomniana kolejna niespodzianka, otrzymaliśmy dzięki temu upgrade-owi pokój typu Business Class a jednak dla nas:>.
Radość od "ucha do ucha". Na marginesie dodam, że za taką przyjemność bez karty i tej promocji trzeba byłoby w naszym przypadku zapłacić 700-800 PLN.

Trochę miałem obaw przy wymeldowywaniu się i płatności za pobyt oraz całej tej zabawie bądź co bądź z "lewą" kartą Club Carlson i bezpłatnymi upgrade-ami, ale wszystko było w porządku zapłaciłem 240 PLN, czyli kwotę na jaką rezerwowałem hotel. Jednym słowem rewelacja!!!

PS Każdy hotel ma swoje warunki (jest o tym stosowna informacja w potwierdzeniu rezerwacji), także w Waszym hotelu może to zgoła wyglądać inaczej, jednakże sama karta CC w hotelu RADISSON BLU WROCŁAW zadziałała:>
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 18 Mar 2013 11:28 
Awatar użytkownika

Loty: 274
Kilometry: 524 827
Krajów: 84 / 39.3%
srebrny
Pochwal się, jak wyglądał ten pokój Business Class :twisted:

#57 PostWysłany: 18 Mar 2013 13:01 

Loty: 4
Kilometry: 14 401
Krajów: 3 / 1.4%
A co jeśli zamówie 4 pokoje 2 osobowe na dany termin w promocji 2 za 1 ? Wystarczy 1 karta ze statusem Gold Elite ?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 18 Mar 2013 13:52 

platynowy
Somsiad napisał(a):
A co jeśli zamówie 4 pokoje 2 osobowe na dany termin w promocji 2 za 1 ? Wystarczy 1 karta ze statusem Gold Elite ?

Pozdrawiam

z tego co sie orientuje możesz na 1 kartę zabookowac max dwa pokoje
i w jednym z tych pokoi musisz być właściciel karty

tu jest to opisane:

http://www.clubcarlson.com/2for1
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 18 Mar 2013 14:05 

platynowy
DAD napisał(a):
Pochwal się, jak wyglądał ten pokój Business Class :twisted:

zdjęcia w sumie sobie nie zrobiłem, aż tak mnie ten pokój nie urzekł:> żeby cykać foty
a za stroną Radisson Blu wyposażenie wygląda tak
niby kanały pay tv były bezpłatne, ale jak zobaczyłem cenę 57 PLN za film,
to wolałem się nie przekonywać czy faktycznie są za free:>

Image
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 18 Mar 2013 19:56 

Skoro są ciekawi na forum to poniżej przykładowy upgrade dla statusu Concierge (min. 75 noclegów lub 30 pobytów na rok w hotelach Radisson):

-apartament Wrocław (>90m2)
ImageImageImageImage

-apartament Praga, z prywatnym tarasem >100m2 z ładnym widokiem
ImageImageImageImage

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 246 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość