Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Lut 2013 00:12 

Dzis dokonałam bookingu na http://www.edreams.com. Na lot linii Turkish airlines. Strona przyjęła moja karte platniczą po czym otrzymałam e-mail takiej treści :
Dear customer,

We regret to inform you that your payment could not be processed, for security reasons, at this moment a bank transfer is required as the only method of payment. Please note that if the transfer is not completed on time, we will not be able to confirm your booking.

Steps to complete your booking:

1. Please make a bank transfer to the following account:

DEUTSCHE BANK

GB15DEUT40508129608900

SWIFT: DEUTGB2LXXX

Account holder : Vacaciones eDreams S.L
Bank details : Winchester House
1 Great Winchester Street
EC2N 2DB London

Description: (Your booking number)

2. Fax proof of transfer to 0034 93 508 85 82 or send scanned document to documents@edreams.com
Attention: Flight Reservations dept.
Description: (Your reservation number)
Comments:

If you have any questions, do not hesitate to contact us on the following phone numbers:

United Kingdom: 09116992020
United States: 1900 9451999
Canada: 1900 7832020 (English)
Australia: 1902 251250
India: 00800 1007937
Rest of the world: 00800 55 88 55 00

Kind regards,

eDreams Team

Tyle, że pieniadze zostaly ściagnięte z mojego konta tyle ze z banku potwierdzenia jeszcze nie mogę ściągnąć. Co począć ? :(
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#2 PostWysłany: 21 Lut 2013 00:20 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
Skontaktować się z pośrednikiem, gdyż to on pobrał środki z konta.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Lut 2013 00:21 

Hmm czyli z kim ? z eDreams ? Tak
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Lut 2013 00:28 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Tak.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Lut 2013 14:07 

Skontaktowalam sie z eDreams - ale wychodzi na to jakby w ogole nie przeczytali tego e-maila ponieważ wyslalai mi drugą taką samą wiadomośc. Na koncie z ktorego placilam biezace saldo nie jest obnizone o kwote jaka mieli pobrac, jednak dostępne środki są mniejsze o sumę jaką mieli pobrać.

Jak długo księgowano Wam pieniadze w eDreams. Czy jest coś jeszcze co moge z tym faktem zrobić ?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Lut 2013 15:03 

Pieniądze zostaly zablokowane na mojej karcie przez eDreams. Nadal każą mi przeslać pieniadze na konto, boje sie jednak ze jesli przeleje to ściągną mi je dwa razy...
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Lut 2013 15:09 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Czasami się zdarza, że środki zostają zablokowane na kilka dni w momencie błędu płatności, a następnie są zwracane na konto. Polecam jednak zakup np http://fly4free.pl/amadeus/, gdzie płacimy w PLN i obsługa jest po polsku.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Lut 2013 16:09 

No teraz bardzo chetnie zakupialabym bilet przez wasza stronkę ... jednak jest za pozno, czy zatem myslisz ze jesli kasa jest zablokowana - a otrzymalam email ze musze wplacic ja na konto, bezpiecznie jest tak zrobić ? a zablkowane srodki zostana oddane ? Dzieki za pomoc !
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Lut 2013 16:13 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Jeśli pośrednik twierdzi, że bilet nie został jednak prawidłowo kupiony i prosi o wpłatę na konto to znaczy, że prawdopodobnie środki zostaną odblokowane wkrótce. To nieopłacona rezerwacja z powodu braku wpłaty wygaśnie. Jednak zaznaczam, że nie wiem jak ta sprawa dokładnie wygląda.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 04 Kwi 2013 07:48 

Hubert- dzięki za informację o tej stronie, dzięki niej zaoszczędziłam wiele nerwów. Próbując kupić bilet na turkishairlines można osiwieć, a przez Amadeusa bezproblemowo i szybko:)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 04 Kwi 2013 11:28 

Odnośnie strony http://fly4free.pl/amadeus/. Ja się bardzo cieszę, że fly4free sprzedaje bilety lub tylko przekierowuje do jakiegoś sprzedawcy za prowizję. Kolejny sposób na utrzymanie strony i forum f4f. A jeszcze bardziej bym się cieszył, gdyby to miało ręce i nogi.
Ta strona wygląda całkowicie jak jakaś próba oszukania potencjalnego klienta i wyłudzenia kasy (lub danych karty). Kto jest sprzedawcą biletów? Jakaś firma? Gdzie jest zarejestrowana, w Polsce, w UE czy poza? Komu podaje się dane karty lub robi przelew? Gdzie są informacje o przetwarzaniu danych osobowych? Każda legalna strona w UE pobierające dane użytkownka coś takiego posiada, brak takich informacji to kolejny dzwonek alarmowy.
Z kim należy się kontaktować w razie konieczności zmian w bilecie? Czy jest jakiś numer telefonu, jakiś email lub adres naziemny? Jeśli kupujący poda dane swojej karty a bilet z jakiegokolwiek powodu nie zostanie wystawiony to co dalej? Jeśli linia lotnicza anuluje lot to co dalej? Czy ktoś zwróci pieniądze? W jakim terminie? Może te informacje kontaktowe później przychodzą w jakimś mailu, ale co zrobić, gdy mail nie przyjdzie? Na tej stronie żadnych danych nie ma.
To są absolutne podstawy bezpieczeństwa transakcji internetowych. Podawanie danych swojej karty na tak enigmatycznej stronie to jest proszenie się o kłopoty. Jak bardzo trzeba być naiwnym, jak bardzo trzeba być frajerem, żeby podawać swoje dane i dane karty na takiej stronie? Równie dobrze to może być strona oszustów a podanie na takiej stronie danych karty to jest, w języku ustawy, umyślne lub wskutek rażącego niedbalstwa naruszenie obowiązków płatnika. Można zapomnieć o pozytywnym rozpatrzeniu ewentualnej reklamacji w banku, bo co można powiedzieć? Że się samodzielnie i bez przymusu podało wszystkie swoje dane i dane karty, łącznie z kodem CVC na jakiejś dziwnej stronie? To tak jakby dać swoją kartę i swoje dane jakiemuś człowiekowi na ulicy i powiedzieć: proszę mi kupić taki bilet i przywieźć do domu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości