Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Polskibus Reklamacje
#1 PostWysłany: 19 Lut 2013 17:55 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Czy mieliście taką sytuację:
Kupiłem 2 bilety na stronie internetowej PolskiegoBusa (2 oddzielne zakupy), na żaden zakup nie przyszedł bilet, jednak pieniądze z konta zostały przelane. Po napisaniu e-maila dostałem jeden bilet, a drugiego nie.

Odpisali mi że cytuję:

"W odpowiedzi informujemy, iż z powodu zbyt długiego księgowania płatności między bankami, konkretna rezerwacja została zablokowana, a w wyniku tego e-bilet nie został wygenerowany. W przypadku nie wygenerowania e-biletu nie wywiązaliśmy się z umowy, więc wykonaliśmy zwrot pieniędzy w kwocie 100%.
Pozdrawiamy,
Zespół PolskiBus.com"

Najśmieszniejsze jest to, że oba przelewy mają tą samą datę księgowania, a bilet przysłali tylko jeden. Moim zdaniem nie wywiązali się z umowy, bilet został opłacony, a nie dostałem go. Najlepiej jest odesłać pieniądze. Tyle, że takie postępowanie jest nie fair. Tak się nie robi!!!!

Czy udało się komuś wywalczyć.... kupiony bilet?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 19 Lut 2013 18:04 
Awatar użytkownika

sporo jest osób, które mają taką sytuacje jak Ty, raczej bez szans na bilety
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Lut 2013 18:16 

niebieski
Jednym słowem mają to w... głębokim poważaniu. Ps. Odpowiedź dostałem natychmiast... metodą "copy paste" Czyli ruletka, kupujesz bilet, ale do końca nie wiesz, czy go masz czy nie... to poniżej pasa.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Lut 2013 19:22 

niebieski
Ja od czwartku wymieniam maile z PB i nadal bez rozwiazania. Bilety co prawda dostałam po 3 dniach, ale kwota zapłacona 2 razy( wina systemu w te nieszczęsne walentynki). No i w odpowiedzi zamiast zwrotu jednej zapłaty przysłano mi po raz 3(!) te same e-bilety, z ta samą numeracją. Więc chyba ich nawet nie mogłbym odstąpić. Chyba nie obejdzie się bez telefonu. Ale drogo i czy ktoś ma doświadczenie-czy się długo czeka na rozmowę . No i nie były to bilety po1 zł... E.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Lut 2013 19:32 

niebieski
Teraz już traktują klientów "inaczej" i wszelkie reklamacje mają... A pamiętacie jak ładnie się zachowali pierwszego dnia jak serwery nie wytrzymały natężenia zainteresowania... wszystkim dali bilety w prezencie... ale cóż teraz im dłużej na rynku, tym mniej dbajmy o klienta... słaba dewiza... rozczarowanie...
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Lut 2013 10:57 

Jestem w szoku tym co opisujecie...

#7 PostWysłany: 21 Lut 2013 11:12 
Awatar użytkownika

srebrny
Po wymianie maili i załączeniu potwierdzeń przelewów, otrzymałem nie wygenerowane bilety z 14.02, a dziś na konto w Syncu wpłynął zwrot środków za podwójne księgowania.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Lut 2013 11:16 

niebieski
Właśnie przyszedł 19 mail z PB !!! Ja wysłałam 9. Ósmy dzień korespondencji. I znów przysłano te same bilety.
W momencie, gdy wybrałam ich nr tel. przyszedł mail, że będzie zwrot podwójnej zapłaty. Mam nadzieję, że to koniec moich interwencji. Ale trochę się zraziłam do tej firmy. Pozdrawiam.E.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Lut 2013 14:35 

niebieski
Przynajmniej masz okazję z nimi konwersować. Ja dostałem jednego maila i nikt nie raczy mi odpowiedzieć. Oddali mi kasę i całą resztę mają w poważaniu. Co z tego że mam trasę łączoną i teraz zostałem z biletami na jednym odcinku. Przecież to nie oni jadą a ja. Wydawało mi się do tej pory, że to w końcu godny przewoźnik w PL. Myliłem się widać.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości