Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Lut 2013 10:30 
Awatar użytkownika

Loty: 526
Kilometry: 759 458
Krajów: 75 / 35.1%
HON fly4free
To kolejny pomysł na relatywnie tani dolot do stolicy Algierskiej Republiki Ludowo-Demokratycznej - Algieru.
Wcześniej opisywałem połączenie jetairfly z Brukseli - Charleroi do Oranu i Algieru i Alitalią z Barcelony przez Rzym do Algieru.
Tym razem,korzystając z siatki połączeń Ryanair,dolecimy z Warszawy do Marsylii np. 07-21.04 za 275 PL RT,a później z Marsylii (MRS) do Algieru (ALG) tego samego dnia (Air France - 570 PLN RT). Powrót 20.04 z Algieru do Marsylii i tam mały stopover,pół dnia na zwiedzanie i o 7.00 21 kwietnia powrót do Warszawy.
Nie daję linków,bo filtr antyspamowy nie lubi niektórych słów,ale szukamy na sk......er.pl i na stronie Ryanair.
Takie ceny Air France są od marca do maja,ale na stronie FR nie ma lotów do Marsylii np. w marcu;jak się pojawią będzie można pokombinować z innymi datami i może uda się nawet dolecieć tam taniej.
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Reunion, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Japonia, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 17 Lut 2013 11:27 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Fajna sprawa tylko gdzieś czytałem ze sa problemy z wizami do Algierii .
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Lut 2013 12:26 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Gdzieś to ja pisałem :) Masz zaproszenie od mieszkańca Algierii,np. za pośrednictwem couchsurfing.org,jedziesz do ambasady Algierii w Warszawie (60 EUR,ubezpieczenie,zdjęcie,wniosek),dwa tygodnie i wiza jest wklejona w paszporcie.Da się zrobić,dla chcącego - nic trudnego :)
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Reunion, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Japonia, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Lut 2013 15:31 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
Krajów: 52 / 24.3%
Właśnie od czwartku jestem szczęśliwą posiadaczką wizy do Algierii. Za radą nelson1974 poprosiłam kogoś z CS, w ambasadzie odbyło się wszystko bez problemów i po 12 dniach dowiedziałam się że wiza jest gotowa (być może była wcześnie, ale nie dzwoniłam żeby to sprawdzić). Poprawka do opisu nelsona, za wizę zapłaciłam w złotówkach, konkretnie 240zł.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Lut 2013 16:00 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
a zaproszenie z Algieru wyglada tak samo jak z Bialorus? (Ze wystarczy imie nazwisko i adres, cy dostajemy jakis rodzaj zaproszenia na poczte?) bo oferta kuszaca :D
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Lut 2013 16:46 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
Krajów: 52 / 24.3%
Zeus napisał(a):
a zaproszenie z Algieru wyglada tak samo jak z Bialorus? (Ze wystarczy imie nazwisko i adres, cy dostajemy jakis rodzaj zaproszenia na poczte?) bo oferta kuszaca :D

Nie wiem jak wygląda zaproszenie na białoruś bo nigdy nie byłam. Jednak mogę napisać jak wygląda moje zaproszenie do Algierii: Podane jest moje imię i nazwisko, data i miejsce urodzenia, narodowość, nr paszportu oraz daty jego wystawienia i ważności. Ponadto personalia i adres osoby zapraszającej ze strony algierskiej wraz z datą przyjazdu. Oprócz tego kilka urzędowych stempli. Przez telefon pani z ambasady powiedziała, że musi być oryginał zaproszenia, jednak ja zaniosłam wydrukowany skan i nikt nie miał żadnych zastrzeżeń.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Lut 2013 18:57 
Awatar użytkownika

HON fly4free
To fajnie,że udało się tobie tak szybko załatwić wizę :) Bardzo się cieszę! Polecam Algierię każdemu - brak masowej turystyki,kraj zróżnicowany pod względem ukształtowania terenu i atrakcji : natura,rzymskie miasta,Sahara,a ludzie naprawdę wyjątkowi.
Image
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Mar 2013 21:28 

Pomogę w załatwieniu imiennego zaproszenia w celu uzyskania wizy algierskiej. Tylko wyjazdy prywatne, do 30 dni. Kontakt na prv.
P.S. Przekroczenie granicy marokańsko - algierskiej jest niemożliwe, od 1994 roku jest zakmnięta. Jest połączenie lotnicze Casablanca - Algier, ale ceny są zaporowe, taniej i lepiej Air France.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Mar 2013 21:34 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zgadza się - granica algiersko - marokańska jest zamknięta od 1994 roku,ale jest promyk nadziei,że zostanie ponownie otwarta :
http://www.psz.pl/blogi/41265-Wielkie-p ... aj-granice
Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości