Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Sty 2013 18:58 

Witam wszystkich,
namiętnie szukam taniego lotu (poniżej 2000 zł/os. w dwie strony) z Warszawy do Bostonu dla 2 osób.
Najbardziej interesujący mnie termin to 30.05-13.06.
Jeżeli ktoś z was wie gdzie to znaleźć będę dozgonnie wdzięczny!
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 31 Sty 2013 19:15 

Witam!

Czy wchodzi w grę przejazd z NYC do Bostonu autobusem ( można znaleźć oferty za 1$!)?
Bilet OW czy RT?
Liczba dopuszczalnych przesiadek?
Wylot z innych miast w Europie jeśli cena będzie dużo niższa?
Z iloma bagażami podróżujecie ( pytam w kontekście tanich dolotów do miast w Europie)?

Pozdrawiam! ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 31 Sty 2013 19:39 

Tak, przejazd autobusem wchodzi w grę. I nawet znalazłem takie połączenie za 1850zł/os + 1$ autobus!
Przesiadki do dwóch.
Ale wolałbym lecieć do Bostonu bo autobus to jednak 4h.
Na początku stycznia widziałem Lufthansę za 1900zł/os RT, ale nie miałem jeszcze wizy i wolałem nie ryzykować, a teraz żałuję.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Sty 2013 19:50 

Ok - wiem co i jak :)

Hmm - wydaje mi się, że nic poniżej tej oferty, którą znalazłeś nie znajdziesz. Może spróbujcie z tym busem? A gdyby jeszcze ..... hmm, a opcja multicity? Chcecie z tym spróbować? Nie wyskakuje mi nic poniżej 2100 zł na trasie WAW-BOS
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 31 Sty 2013 22:01 

Dobrze dziś znalazłem to :

a) Maksymalny czas pobytu
b) kupujemy przez pośrednika - na stronie Air Canada, ten sam lot wychodzi 600 zł drożej :)

Załącznik:
Bez tytułut.jpg
Bez tytułut.jpg [ 164.83 KiB | Obejrzany 519 razy ]

Rozważcie tę opcję jeśli zależy wam na locie do Bostonu, ale II przesiadki itp. - wyjdzie na to samo co jazda busem :) Moim zdaniem, warto przejechać się metrem na przystanek busa, wsiąść, zasnąć i przejechać do Bostonu, niż turlać się po lotniskach w Montrealu i Frankfurcie - no, ale to wasza decyzja, wy będziecie podróżować ;)

edit :
Załącznik:
Bez tytułutj.jpg
Bez tytułutj.jpg [ 50.9 KiB | Obejrzany 508 razy ]

Załącznik:
Bez tytułutj.jpg
Bez tytułutj.jpg [ 126.53 KiB | Obejrzany 508 razy ]

Szukamy dalej? :)

Ostatnio edytowany przez Svenskakac 31 Sty 2013 22:38, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 31 Sty 2013 22:14 

Wielkie dzięki.
No właśnie też się zastanawiam, czy lepiej jest się tułać po lotniskach, czy wsiąść do autobusu i pójść spać.
A czy jest na co liczyć, że jeszcze mogą być jakieś promocję do US? Mogę poczekać, ale nie wiem czy to coś da.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 31 Sty 2013 22:46 

Hmm - czy możesz liczyć? Pewnie! Popatrz opcję z Voucherami np. na Lufę czy inne linie - przejrzyj czy ktoś je ma lub cuś ;) Zapisz się na newsletter USA - ja taki mam bo planowałem lecieć na coast to coast w tym roku, ale inne plany ;) Dzięki temu nie przegapisz ofert - no i newslettery linii lotniczych ;)

Ale moim zdaniem bierz mocno pod uwagę opcję z busem ( megabus o ile się nie mylę, tak?). Wsiadasz, zasypiasz i nic cię nie obchodzi :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 31 Sty 2013 23:37 

niebieski
Z tym wsiadasz i śpisz to bym nie był taki pewny - jak jechałem z kumplem greyhoundem to na każdym dworcu musieliśmy wysiadać, zabierać bagaże i jeszcze raz robić check in :lol: Do tej pory nie mogę zrozumieć jaki był cel tych operacji :roll: Ale dzięki temu trafiliśmy na grupę amiszów na dworcu w Cleveland. Tego że byliśmy jedynymi białymi na cały autobus też chyba nie muszę dodawać.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 31 Sty 2013 23:46 

@dlugi_szmul - dzięki - tego nie wiedziałem! Może megabus ma inną politykę? Tak czy siak warto do nich napisać w tej sprawie. No, nieźle :lol: Ale wspomnienia na całe życie, tak? :D W każdym razie rozpytajcie się co i jak - jak nie to dalej szukamy. Eeee tam z czarnymi - koloryt w życiu pożądany :lol: Gratów trzeba pilnować wszędzie :) A z tego co wiem, megabus z NYC do Bostonu jedzie direct. No, ale dzięki za spostrzeżenia - ja sam obieram opcje na przyszły rok na USA i między SF i LA będę jechał Megabusem, a ten staje w drodze chyba z 3 razy - teraz będę o tym pamiętał :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 31 Sty 2013 23:58 

Svenskakac napisał(a):
Hmm - czy możesz liczyć? Pewnie! Popatrz opcję z Voucherami np. na Lufę czy inne linie - przejrzyj czy ktoś je ma lub cuś ;) Zapisz się na newsletter USA - ja taki mam bo planowałem lecieć na coast to coast w tym roku, ale inne plany ;) Dzięki temu nie przegapisz ofert - no i newslettery linii lotniczych ;)

Ale moim zdaniem bierz mocno pod uwagę opcję z busem ( megabus o ile się nie mylę, tak?). Wsiadasz, zasypiasz i nic cię nie obchodzi :)

No to chyba poczekam. Trochę przeraził mnie te koloryt w autobusie.
Zastanawiam się tylko czy Lufa lub ktoś inny zrobi taką promocję jak w styczniu. To było coś!
A czy oprócz JetBlue jest jeszcze jakaś tania linia w US, która lata do Bostonu?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 01 Lut 2013 00:01 

niebieski
To było jakieś 7 lat temu więc wszystko może być inaczej...
Cała ta wyprawa to jedno wielkie wspomnienie - napiszę tylko że kupiliśmy bilety do NY zamiast do Czikago bo były bodajże 200 zł tańsze :lol: Brat kumpla z którym leciałem powiedział "przyjadę po was nie ma sprawy", a my chyba nie do końca sobie zdawaliśmy sprawę z tego że to kawałek drogi. Do tego były to jeszcze czasy "przednawigacyjne" i przyjechali z trasa wydrukowaną z google maps, sam wjazd na most brookliński zajął nam chyba ze 4 godziny. A później było już tylko weselej :lol:

Kiedyś się tam jeszcze wybiorę ale na motorze :twisted:

Ps. A jak obawiasz się takiego kolorytu to wiedz że w Bostonie biali stanowią mniejszość 8-)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 01 Lut 2013 00:10 

Tak - pewnie coś się tam pozmieniało

No panie! Podróż życia! :lol: :D Podróż z Chicago do NYC to maskara - rodzina jeździ tą trasą raz do roku do znajomych i wiem, że czasowo i odległością to koszmar!

Ja planuję lato 2014, wschód, centrum z postojem na festiwal muzyczny w Chciago ( może skoczę do Nowego Orleanu), chwila w Vegas, upragniona Cali, Seattle i może Alaska ( znajomy pracuje na kutrze i jak wpada do PL to nigdy nie mogę przestać gapić się na jego zdjęcia - cudowna przyroda!)

Piękny plan - życzę powodzenia ;)

Co ty - właśnie to będzie fajne! I tak za parę lat biali będą stanowić mniejszość w USA ;)

Pozdr!
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 01 Lut 2013 00:13 
Awatar użytkownika

srebrny
dlugi_szmul napisał(a):
Ps. A jak obawiasz się takiego kolorytu to wiedz że w Bostonie biali stanowią mniejszość 8-)

Moze to moje wrazenie, ale nie zauwazylem tego. Schodzilem to miasto wzdluz i wszerz i bylo bezpiecznie :)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 01 Lut 2013 00:20 

m3lm4k napisał(a):
dlugi_szmul napisał(a):

Moze to moje wrazenie, ale nie zauwazylem tego. Schodzilem to miasto wzdluz i wszerz i bylo bezpiecznie :)

Choć nie byłem - też mi się tak wydaje, to raczej miasto ukierunkowane akademicko ;)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 01 Lut 2013 01:03 

chlodzin napisał(a):
Svenskakac napisał(a):

No to chyba poczekam. Trochę przeraził mnie te koloryt w autobusie.
Zastanawiam się tylko czy Lufa lub ktoś inny zrobi taką promocję jak w styczniu. To było coś!
A czy oprócz JetBlue jest jeszcze jakaś tania linia w US, która lata do Bostonu?

Eee tam - strach ma wielkie oczy - przecież jedziesz do mozaiki kulturowej ;) Nie ma co się przejmować, że ktoś was obrobi - mnie obrobili w pustym autobusie w PL, nawet nie wiem kiedy :D

Masz takie opcje: Jetblue - bilet za około 170$ z bagażem 20 kg RT ( to można już kupić opcję do Bostonu bo wyjdzie podobnie), Spiritair - nie lata do Bostonu, Airtran - nie lata do Bostonu. Zostaje: Amtrak za 98$ RT z bagażem/os ( czas około 4h) inna lina autobusowa, lub samochód - innej taniej opcji brak
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 01 Lut 2013 14:52 

niebieski
U nas to wyglądało tak:
Lot do NY - przejazd d Cikago, tam 3 miesiące pracy, później przejazd kupną hondą civic bez klimatyzacji do LA, powrót do Cikago "truckiem" i jazda greyhoundem do NY, przelot do WWA z przesiadką w Paryżu (oczywiście nie zdążyliśmy na nasz samolot.
Bezpiecznie jak wszędzie - są dzielnicę na których dziwnie się czujesz. Natomiast tylko w dwóch przypadkach zostaliśmy okradzeni - jeden koleś nie wypłacił nam dniówki i na ostatniej imprezie przed wyjazdem jakiś huj wziął sobie moją cyfrówkę na której była większość zdjęć z wycieczki do kalafiorni i z powrotem. To że to byli nasi krajanie to chyba oczywistość :/
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 12 Lut 2013 14:52 

Dziś znalazłem na expedia.com lot łączony
WAW-BOS - 28.05.
BOS-TXL - 11.06. (dalej może być autobus)
cena łączna 2067,00 PLN

Szukam dalej!
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 21 Lut 2013 08:56 

No i nie doszukałem się ciekawych biletów (tak bywa :( ), więc kupiłem bilety do NYC Lufthansą. Cena normalna ok. 1840zł ale przynajmniej przylot do NYC jest super bo ok. 15:00.

Mam natomiast pytanie, czy ktoś orientuje się kiedy pojawia się nowy rozkład jazdy MEGABUS, bo w tej chwili dostępny jest tylko kwiecień? Czy to jest tak jak w przypadku naszego PolskiegoBusa, że ni stąd, ni zowąd?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość