Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2576 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 129  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 06 Sty 2013 15:06 
Awatar użytkownika

Loty: 47
Kilometry: 58 916
Krajów: 10 / 4.7%
Pacjonek napisał(a):
Maciek25 napisał(a):
Akurat Wizzair może płacic bo on się przeniósl przed klopotami więc wtedy kiedy zamykano pas to oficjalnie już ich w Modlinie nie bylo. Ryan na tym dobrze wyszedl bo ich koszty będzie musiał pokryć ubezpieczyciel budowy.

Wizz Air miał pozostać tylko do 6 stycznia a przedłuży mu się to do 15 stycznia więc na 100% dostanie odszkodowanie za 10 dni, co do wcześniejszych dat na pewno będzie próbował.
Należy im się odszkodowanie za cały okres kiedy lotnisko było zamknięte - to że sami przenieśli się wcześniej na Okęcie nie ma nic do rzeczy.

Wracając do promocji i cen. Często latam na trasie WMI/WAW - CRL. Przed "promocją" na okres styczeń - kwiecień było wiele biletów po 4 i 22zł. Teraz te same terminy mają odpowiednio 24zł i 44zł a nawet 84zł. Podwyżka jest więc widoczna bo ceny wzrosły co najmniej sześciokrotnie...

Zamek nad miastem i klimatyczne uliczki 🌇 Alicante ❤️💛 Loty i hotel za 989 PLN 🥰✨ Zamek nad miastem i klimatyczne uliczki 🌇 Alicante ❤️💛 Loty i hotel za 989 PLN 🥰✨
All inclusive na Costa Brava 🌊☀️🍹 Lato w 4* hotelu już od 2476 PLN All inclusive na Costa Brava 🌊☀️🍹 Lato w 4* hotelu już od 2476 PLN
#262 PostWysłany: 06 Sty 2013 20:47 

Hubik napisał(a):
Pacjonek napisał(a):
Maciek25 napisał(a):
Akurat Wizzair może płacic bo on się przeniósl przed klopotami więc wtedy kiedy zamykano pas to oficjalnie już ich w Modlinie nie bylo. Ryan na tym dobrze wyszedl bo ich koszty będzie musiał pokryć ubezpieczyciel budowy.

Wracając do promocji i cen. Często latam na trasie WMI/WAW - CRL. Przed "promocją" na okres styczeń - kwiecień było wiele biletów po 4 i 22zł. Teraz te same terminy mają odpowiednio 24zł i 44zł a nawet 84zł. Podwyżka jest więc widoczna bo ceny wzrosły co najmniej sześciokrotnie...

Gdzie ty widzisz sześciokrotną podwyżkę cen biletów?
Taryfy poszły w górę o 20zł. Być może na stałe, być może na okres "po promocji", tyle. Gdyby faktycznie ceny wszystkich biletów "wzrosły co najmniej 6 razy" to np. bilet który kosztował tydzień temu 100zł dzisiaj kosztował 600zł a ja tu widzę po prostu wzrost o 20zł.
Ciekawe czy to jest na stałe czy na okres po promocyjny ale jeżeliby by próbwali wyrównać ceny biletów do poziomu Ryanaira byłby to kiepski pomysł zważywszy na mały podręczny.
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 07 Sty 2013 12:07 
Awatar użytkownika

Ceny poszły średnio o jeden-dwa poziomy w górę (np z 4 na 24, z 22 na 44, z 62 na 84 itp.). Zobaczymy jak to będzie wyglądać w przyszłości. Narazie nawet nie poprawili tego, że przy cenie 19pln WDC płaci 24zł! :evil:
http://images36.fotosik.pl/334/1f340a03b4ef3f1c.jpg
Ciekawe kiedy zaskoczą nas kolejną "promocją"?

#264 PostWysłany: 07 Sty 2013 12:32 

niebieski
Pacjonek napisał(a):
więc na 100% dostanie odszkodowanie za 10 dni,

Hubik napisał(a):
Należy im się odszkodowanie za cały okres kiedy lotnisko było zamknięte

Umowa pomiędzy Modlinem a linią ma zapewne ze 100 stron, pewnie z kilkanaście "dziwnych" zapisów a Wy tak szastacie wyrokami?
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 29 Sty 2013 23:28 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
CZAS LECIEĆ!
20% ZNIŻKI

ponad gwarantowaną oszczędność z WIZZ Discount Club!
Tylko dla członków klubu WIZZ Discount Club
Wszystkie loty, wszystkie kierunki
Tylko w przypadku rezerwacji dokonanej w dniu
30 stycznia!
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 29 Sty 2013 23:44 

jak w supermarkecie ciastka przecenione na 4.80 a pod spodem była kartka że przed przeceną kosztowały 3.90.........
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 30 Sty 2013 00:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Prawdę mówiąc myślałem, że poprzednia "promocja" wizzair, przy której ceny znacznie wzrosły wynikała z tego, że przy wprowadzeniu promocji usunięto zniżkę za wprowadzenie małego bagażu podręcznego, ale po tym co teraz widzę (wzroście cen biletów w większości terminów na dzień przed promocją) uświadamiam sobie, że wizzair leci sobie z nami w kulki. Rozumiem, że muszą zarabiać, ale to jest zagrywka najgorszego sortu... :/

Ps. Pamiętam jak kiedyś (pierwsza połowa zeszłego roku) rzeczywiście występowały promocje, w których można było nabyć bilety 20% taniej...

W takim wypadku wypada mieć nadzieje, że wizzair nie będzie nas zbyt często uraczał promocjami.
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 30 Sty 2013 00:33 

jeszcze mi tylko tu brakuje knifu Ryanera tylko dwa bilety w tej cenie.........albo jeden....i wtedy zakup pewny
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 30 Sty 2013 01:17 

Nie mówcie że zawsze tak oszukują bo nie zawsze tak jest, dla przykładu znalazłem np Bergamo za 35 zł z Chopina, sam płaciłem za lot w tym dniu 70 zł. Jednak warto sprawdzać ceny na interesujące kierunki cześciej niż tylko gdy jest 'promocja'.
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 30 Sty 2013 01:21 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
W lotach które obserwuję (poluję) jest rzeczywiście obniżka w granicach 15-20%. Dla mnie jednak nadal za drogo - a że do maja trochę czasu, wezmę na przeczekanie.
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 30 Sty 2013 01:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Maciek_Sosnowiec napisał(a):
Nie mówcie że zawsze tak oszukują bo nie zawsze tak jest, dla przykładu znalazłem np Bergamo za 35 zł z Chopina, sam płaciłem za lot w tym dniu 70 zł. Jednak warto sprawdzać ceny na interesujące kierunki cześciej niż tylko gdy jest 'promocja'.

Teoretycznie może być tak, że jakimś dziwnym trafem wczoraj (29 stycznia) większość biletów nagle podrożała z bardzo prostego powodu - duża ilość zakupów. Być może po części tak było, ale wątpię, aby w każdym przypadku. Choć rzeczywiście część biletów 29 stycznia była w tej samej cenie co np. 28 stycznia, a dziś czyli 30 stycznia są one 20% tańsze. To trzeba przyznać. Choć wg. moich "badań" to ok. 30% biletów, które można kupić o 20% taniej niż 28 stycznia.

Jedno jest pewne wizzair musi zarabiać i szczerze mówiąc o wiele bardziej kibicuje wizzairowi, niż LOTowi, który jest sztucznie utrzymywany m.in. z moich podatków.
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 30 Sty 2013 09:57 

niebieski
Wczoraj wieczorem był interesujacy mnie lot po 4.99, chciałem kupić 20 minut później patrzę, a tu 9.99. Dzisiaj 7.99.

Czyli zniżka jest, ale z podwyżką. No chyba, że wcześniej źle spojrzałem i cały czas było 4.99, ale tego już nie mogę chyba zweryfikować?
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 30 Sty 2013 11:04 

niebieski
bartek. napisał(a):
Wczoraj wieczorem był interesujacy mnie lot po 4.99, chciałem kupić 20 minut później patrzę, a tu 9.99. Dzisiaj 7.99.
Czyli zniżka jest, ale z podwyżką.

Tak jest w większości przypadków.
Zdarzają się rzadkie wyjątki, np. bilet za 15.99 zamiast 19.

Ciekawym jest to, że od wielu lat Wizz oferuje promocje na początku roku, ale nigdy dotąd nie było kolejnej promocji mniej niż miesiąc po pierwszej w roku. Mogłoby to świadczyć o tym, że w wyniku ciągu wprowadzonych opłat dodatkowych i podwyżce cen biletów w ostatnim miesiącu liczba kupujących się zmniejszyła i teraz się starają trikiem marketingowym to jakoś odrobić. Ale czy poprzez takie pseudo-promocje się uda?
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 30 Sty 2013 11:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Ich napisał(a):
Mogłoby to świadczyć o tym, że w wyniku ciągu wprowadzonych opłat dodatkowych i podwyżce cen biletów w ostatnim miesiącu liczba kupujących się zmniejszyła i teraz się starają trikiem marketingowym to jakoś odrobić. Ale czy poprzez takie pseudo-promocje się uda?

Jedna z osób, które pomagały w rezerwacji na tym forum przy pomocy karty Citi stwierdziła podczas ostatniej promocji/podwyżki, że liczba osób zainteresowanych zakupem biletów w tym dniu znacznie się zwiększyła, co sprawia, że samo słowo "promocja" czyni cuda, nawet jeśli ceny zamiast spadać, rosną... Więc chyba czeka nas wysyp "promocji" od wizzair, co mnie cieszy... nie bardzo.
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 30 Sty 2013 22:19 

podejrzana ta promocja - wczoraj popołudniu sprawdzałam interesujący mnie termin lotu do Paryża - kosztował w obie strony dla 2 osób 93euro. Kiedy zobaczyłam że promocja ruszyła, sprawdziłam i kosztował już 111 euro ;]
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 30 Sty 2013 22:20 

W moim przypadku, faktycznie potaniały bilety a interesował mnie Mediolan z Katowic.
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 30 Sty 2013 22:24 
Awatar użytkownika

Podrożeją to dopiero jutro jak wskoczy "promocja" dla wszystkich. Stara śpiewka - jeden dzień dla WDC, drugi dzień dla wszsytkich userów.

#278 PostWysłany: 14 Lut 2013 11:35 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
Zakochaj się w naszych cenach 20% ZNIŻKI
ponad gwarantowaną oszczędność z WIZZ Discount Club!
Tylko dla członków klubu WIZZ Discount Club
Wszystkie loty, wszystkie kierunki
Tylko w przypadku rezerwacji dokonanej w dniu 14 lutego!
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 14 Lut 2013 12:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy 20% obniżka obowiązuje również do nowej rezerwacji ?

#280 PostWysłany: 14 Lut 2013 12:27 

Loty: 49
Kilometry: 151 101
Krajów: 11 / 5.1%
O ile dobrze rozumiem to zniżka dotyczy wyłącznie rezerwacji dokonywanych DZISIAJ i to pod warunkiem, że rezerwacji dokonuje członek Wizz Discount Club ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2576 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 129  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: matek1212, pabien, Paweł J, wero3 oraz 9 gości