Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Sty 2013 10:22 

Mam wylot dziś o godz. 14:00, więc mam teoretycznie jeszcze 40 minut, a już od wczoraj nie mogę się odprawić, gdyż pokazuje się coś takiego (załącznik).

CO MAM ZROBIĆ?

Załączniki:
lot.jpg
lot.jpg [ 50.4 KiB | Obejrzany 10681 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 27 Sty 2013 11:11 

No nic, czas odprawy minął, jadę wyjaśnić sytuację na lotnisku. Mam nadzieję, że się uda.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Sty 2013 13:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Na przyszłość lepiej nie zostawiać tego na ostatnie parę minut przed tymi czterema godzinami. Cholera wie, czy ich system działa wg. czasu polskiego czy irlandzkiego np. No i ogólnie ich system rezerwacji/odpraw słynie z dziur i nieścisłości.

#4 PostWysłany: 27 Sty 2013 16:12 

Chciałem odprawić się na lotnisku (za 285 zł!) i potem ewentualnie ubiegać się o zwrot pieniędzy za to, ale również na miejscu nie mogłem. Jak się okazało jestem "pasażerem niezdolnym do podróży", bez podania powodu, bez informacji chociażby na mailu, bez niczego. Moja rezerwacja została po prostu anulowana.

Ryanair zwrócił mi teoretycznie pieniądze, ale tylko te, które dopłacałem kartą (4,20 zł, śmiech na sali) - voucher podobno przepada, zresztą nie jest to potwierdzone, bo przez internet mogę sprawdzić historię tylko zeszłego miesiąca, ale nawet jeśli wpłacili mi te 4,20 na konto to ciężko to zauważyć i powinni mnie chyba poinformować, a nie, że dowiaduję się na lotnisku.

A teraz rezerwuję znowu bilet i zamiast zapłacić 160 zł w dwie strony zapłacę 380 + 36 euro za pociąg, bo mam zarezerwowany na wtorek i mi przepadnie (nie mogę przebukować). W ogóle ciekawe czy znowu nie stwierdzą, że jestem pasażerem niezdolnym do podróży. Gdzieś to na pewno zgłoszę, dowiem się tylko jak i gdzie itd.

CHORE
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Sty 2013 16:22 
Awatar użytkownika

niebieski
A skąd voucher? Z allegro?...

#6 PostWysłany: 27 Sty 2013 17:44 

No to sie chyba wyjasniło czemu odprawa online byla niemozliwa :)
Mogles w domu sprawdzic czy rezerwacja jest nadal aktualna, szczególnie po aferze z voucherami.
A swoją drogą to naprawdę NIE WOLNO odprawy zostawiac na ostatni dzień, zwykla złośliwosc rzeczy martwych, komputer sie popsuje, w drukarce zabranie tuszu czy inna głupota i mamy powazny oraz kosztowny problem.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Sty 2013 18:28 

czytajac Twoja pierwsza wiadomosc od razu na mysl przyszly mi te trefne vouchery bo innego powodu sobie nie wyobrazalem... potwierdziles to sam w kolejnych postach - uzyles po prostu pewnie tych voucherow promocyjnych. Zatem nawet jakbys odprawial sie tydzien temu to tez bys nic nie wskoral......
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 27 Sty 2013 22:00 

A o co chodzi z voucherami, bo nie za bardzo rozumiem? To chyba nie zwalnia ryanaira do powiadomienia mnie mailowo o anulowaniu rezerwacji?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 27 Sty 2013 22:05 
Awatar użytkownika

srebrny
damianesc napisał(a):
A o co chodzi z voucherami, bo nie za bardzo rozumiem? To chyba nie zwalnia ryanaira do powiadomienia mnie mailowo o anulowaniu rezerwacji?

Kupiles ten voucher sam czy przy pomocy kogos z allegro?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 27 Sty 2013 22:08 

Z allegro, ten za ok 100 zł wart 160 zł.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 27 Sty 2013 22:10 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
damianesc napisał(a):

No to tu masz cały wątek na ten temat w takim razie: vouchery-wizza-ryan-z-allegro,181,19371

Lektura powinna Ci trochę rozjaśnić temat dlaczego Cię nie wpuszczono.

Vouchery były z kradzionych kart kredytowych.

Ostatnio edytowany przez zbyhu, 27 Sty 2013 22:11, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 27 Sty 2013 22:10 
Awatar użytkownika

srebrny
damianesc napisał(a):

To wieczorna lektura tych 47 stron uswiadomi Ci czemu nie poleciales:
viewtopic.php?f=181&t=19371&hilit=voucher+allegro
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 27 Sty 2013 22:53 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
ponieważ problem wyjaśniony, pozwolę sobie zamknąć ten wątek
ewentualna kontynuacja tematu pod wskazanym linkiem
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości