Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Jednodniówka Katowice
#1 PostWysłany: 27 Sty 2013 19:00 

Cześć,pomógłby ktoś w znalezieniu 1 dniówki z Katowic? Wylot rano powrót,po południu wieczorem.
Chodzi o to żeby tanio gdzieś polecieć w 6 osób,termin nie jest ważny i miejsce też nie,jestem zielony w temacie póki co odnalazłem 11 marca wylot do Oslo z Katowic.W sumie Kraków też nie daleko,więc gdybyście coś mieli to proponujcie. Jest wstanie ktoś pomóc?:)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 27 Sty 2013 19:07 

HON fly4free
W czym problem?... w studiowaniu rozkładów lotów? :o
Co do inspiracji, niekoniecznie "jednodniówkowej" http://drungli.com/
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Sty 2013 19:14 

Strona bardzo przydatna,dziękuje poszperam sam trochę :)
Chodziło też o to czy nie znacie jakiś opcji jak np z tym Oslo z Katowic,że przy jednodniówce mam koło 4h żeby "coś" zobaczyć
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Sty 2013 19:28 

niebieski
Primo to nie Oslo tylko Sandefjord (ale całkiem malowniczo tam jest, jako jednodniówkę polecam).
Secundo, a myślałeś żeby wracać do Wrocławia? Ja tak właśnie robiłem w lipcu, wylot z Kato był jakoś ok. 10 rano, powrót do Wrocka ok. 20. Na miejscu mieliśmy sporo czasu, żeby sobie pozwiedzać, obrócić flaszeczkę w lasku i na lajcie wrócić na lotnisko. Wylądowaliśmy w Polsce ok. 22 i równie ciekawa noc spędzona w barze obok wrocławskiego rynku, rano powrót pociągiem za jakieś 20 zł do Katowic (bilety studenckie).

Warto też, spróbować dema Azuona, wbijasz jako miejsce wylotu Kato, Wrocław lub Kraków, ustawiasz preferowany czas trwania wycieczki i powrót na dowolne lotnisko wylotu, jako destynacje Europa i już widzisz gdzie można obrócić jednodniówki.

#5 PostWysłany: 27 Sty 2013 19:31 

kleyo napisał(a):
Primo to nie Oslo tylko Sandefjord (ale całkiem malowniczo tam jest, jako jednodniówkę polecam).
Secundo, a myślałeś żeby wracać do Wrocławia? Ja tak właśnie robiłem w lipcu, wylot z Kato był jakoś ok. 10 rano, powrót do Wrocka ok. 20. Na miejscu mieliśmy sporo czasu, żeby sobie pozwiedzać, obrócić flaszeczkę w lasku i na lajcie wrócić na lotnisko. Wylądowaliśmy w Polsce ok. 22 i równie ciekawa noc spędzona w barze obok wrocławskiego rynku, rano powrót pociągiem za jakieś 20 zł do Katowic (bilety studenckie).

Warto też, spróbować dema Azuona, wbijasz jako miejsce wylotu Kato, Wrocław lub Kraków, ustawiasz preferowany czas trwania wycieczki i powrót na dowolne lotnisko wylotu, jako destynacje Europa i już widzisz gdzie można obrócić jednodniówki.

Cześć - możesz podać jakiś link dla nowej osoby na forum ( z tym Azuonem) - nie bardzo kumam ...

Już wiem - nie trzeba nic - Dzięki :)

Dzięki za info o Wrocku - jest to dobry pomysł

Ostatnio edytowany przez Izunia32, 27 Sty 2013 19:35, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Sty 2013 19:33 

Super,dzięki bardzo przydatna wskazówka,sprawdzę tego Azuona. Nie masz propozycji jeszcze jakiś innych jednodniówek prócz Sandefjord?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Sty 2013 20:21 

niebieski
Dortmund na pewno, bo to planuję w tym roku, tu wychodzi jakaś 9 godzinna wycieczka, wylot i powrót on Pyrzowice.

#8 PostWysłany: 27 Sty 2013 20:29 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Jeżeli chcesz wybrać się z Katowic na jednodniówkę to polecam Dortmund i Londyn.

#9 PostWysłany: 27 Sty 2013 21:27 

A wypatrzył ktoś jakiś termin jakieś jednodniówki i chciałby się podzielić?:)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 27 Sty 2013 22:46 

Na najbliższe dni nic ciekawego nie ma :x
Dopiero 21.02 do Dortmundu jednodniówka za 108 zł z WDC
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 27 Sty 2013 22:56 

kolejna opcja jednodniowki z Katowic to Eindhoven. Lecimy ze znajomymi jakos w polowie lutego. Wylot 11:25, a ladujemy w Katowicach 19:55.

Sandefjord, calkiem fajna opcja, jest kilka godzin na zobaczenie miesciny. Busik z lotniska do stacji kolejowej jest darmowy, jedzie sie chyba 5min, natomiast pociag z Torp do Sandefjord ( 1 stacja ) kosztuje ok 22zl w jedna strone :D no ale ceny typowe dla Norwegii.

#12 PostWysłany: 27 Sty 2013 23:08 
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 438 114
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Możesz zobaczyć jednodniówki do Oslo Torp na początku marca - wychodzą w miarę niskie ceny - oczywiście najtaniej z Wizz Discount Club i płatnością przez konto Wizz. Ale nawet bez niczego 6 marca wychodzi 94zł (przy płatności przelewem)
Warto zauważyć, że jednodniówki do Torp z Katowic są możliwe do końca marca. Potem zmienia się rozkład i powrót jest zaraz po przylocie.

A tak poza tym to chyba tylko Dortmund i Londyn na jednodniówki z/do KTW

EDIT: Faktycznie, w poniedziałki i piątki jest też możliwe Eindhoven :)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 28 Sty 2013 01:08 

Chyba najtaniej wyjdzie 11 marca z Kato do "Oslo",przynajmniej z tego co widzę swoim okiem nowicjusza :) szukam na wizzair,bo niby w sumie byłaby opcja do Krakowa podjechać na lotnisko i uderzyć tam czymś tyle,że tam nie mam pojęcia o jednodniówkach i totalnie nie ogarniam ryanair,powiedzcie mi czy z Krakowa jest też taka opcja jednodniowa?

Edit:
Dzięki bardzo za dotychczasowe rzeczowe komentarze a nie mieszanie mnie z błotem,naprawdę dopiero zaczynam :)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 28 Sty 2013 02:11 

Daj sobie spokój z szukaniem czegokolwiek z Krakowa, bo tylko stracisz czas. Praktycznie brak stamtąd tanich biletów (w porównaniu do cen z Katowic). Czasami może zdarzyć się tylko coś tańszego do Skavsty lub Rygge. Poza tym nie uda Ci się złożyć jednodniówki z Krakowa i do Krakowa z powrotem. Ewentualnie możesz kombinować wylot z Katowic i przylot do Krakowa lub odwrotnie, ale to tylko do Skavsty (do Rygge tylko jeśli zwiedzałbyś Oslo i z Katowic leciał do Torp a potem z Rygge do Krakowa).
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 28 Sty 2013 09:03 

szkoda że tylko jeden dzień bo niekiedy wychodzi taniej wyjazd na dwa ,trzy dni z noclegiem i tu gama...miast szeroka
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość