Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 448 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Dortmund
#141 PostWysłany: 23 Sty 2013 22:22 
Awatar użytkownika

niebieski
BaQ napisał(a):
Mógłby ktoś to potwierdzić lub obalić, bo dość istotna kwestia, a nie jestem przekonany czy support BVB zdąży odpowiedzieć.
I tak gwoli uściślenia. Ja mam bilet wydrukowany w domu (Print at home) i on mnie upoważnia do wejścia na stadion. Nie jest to tylko kwit do odbioru biletu w kasie, może myślimy o czymś innym Maciek78?

Jeśli posiadasz bilet (Print at home) to możesz już z lotniska korzystać z darmowego transportu. Jeśli posiadasz tylko fakturę, a bilet masz odebrać na stadionie to NIE możesz przyjechać z lotniska za free.

Inna kwestia, że raczej mało kto tutaj miał biletu do wydruku w domu, ponieważ opcja ta była(jest?) niedostępna dla kibiców spoza Niemiec. Także albo się to zmieniło albo bilet kupowałeś korzystając z niemieckiej karty i adresu.

A co do terminu ważności to cytat z FAQ z platformy sprzedaży biletów:

Kod:
Für welche öffentlichen Nahverkehrsmittel gilt das Ticket?

Das Ticket für die Heimspiele des BVB ist zugleich Fahrausweis für alle öffentlichen Nahverkehrsmittel des Verkehrsverbundes Rhein-Ruhr (VRR). Das Ticket gilt als Fahrausweis für den jeweiligen Spieltag.
Bitte beachten Sie, dass nur das Ticket als Fahrausweis gilt und nicht die Rechnung.

Czyli ważne cały dzień, wszystkie środki transportu obsługiwane przez VRR, tylko na bilet meczowe, a nie na fakturę.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#142 PostWysłany: 23 Sty 2013 22:32 

Dzięki kiew. Piwko to bym Ci postawił!
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 23 Sty 2013 23:04 

niebieski
kiew napisał(a):
BaQ napisał(a):
Mógłby ktoś to potwierdzić lub obalić, bo dość istotna kwestia, a nie jestem przekonany czy support BVB zdąży odpowiedzieć.
I tak gwoli uściślenia. Ja mam bilet wydrukowany w domu (Print at home) i on mnie upoważnia do wejścia na stadion. Nie jest to tylko kwit do odbioru biletu w kasie, może myślimy o czymś innym Maciek78?

Jeśli posiadasz bilet (Print at home) to możesz już z lotniska korzystać z darmowego transportu. Jeśli posiadasz tylko fakturę, a bilet masz odebrać na stadionie to NIE możesz przyjechać z lotniska za free.

Inna kwestia, że raczej mało kto tutaj miał biletu do wydruku w domu, ponieważ opcja ta była(jest?) niedostępna dla kibiców spoza Niemiec. Także albo się to zmieniło albo bilet kupowałeś korzystając z niemieckiej karty i adresu.

A co do terminu ważności to cytat z FAQ z platformy sprzedaży biletów:

Kod:
Für welche öffentlichen Nahverkehrsmittel gilt das Ticket?

Das Ticket für die Heimspiele des BVB ist zugleich Fahrausweis für alle öffentlichen Nahverkehrsmittel des Verkehrsverbundes Rhein-Ruhr (VRR). Das Ticket gilt als Fahrausweis für den jeweiligen Spieltag.
Bitte beachten Sie, dass nur das Ticket als Fahrausweis gilt und nicht die Rechnung.

Czyli ważne cały dzień, wszystkie środki transportu obsługiwane przez VRR, tylko na bilet meczowe, a nie na fakturę.

Dzięki, teraz mamy pewność. Ja miałem jakiś wydruk, który zamieniałem w kasie stadionu na bilet. I wydruk ten nie pozwalał na jazdę bez biletu.
Skoro masz PaH to chyba powinno być OK

Miłego meczu.
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 23 Sty 2013 23:11 
Awatar użytkownika

niebieski
BaQ napisał(a):
Dzięki kiew. Piwko to bym Ci postawił!

Będę w piątek w Dortmundzie, może będzie okazja ;P

A i zamykając kwestię biletów to dodam jeszcze, że teoretycznie bilet ważny jest tylko w drodze z/na stadion i teoretycznie podróżowanie sobie na nim przez cały dzień w celach np. turystycznych nie jest do końca zgodne z prawem. Nie wiem jak to jednak wygląda w praktyce, choć wydaje mi się, że póki nie jedziemy ewidentnie w inną stronę niż stadion to raczej nikt problemów robić nie będzie.
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 23 Sty 2013 23:39 

W takim razie odezwij się na gg 9857555 dziś i podaj numer kom :) Będzie piwko.
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 24 Sty 2013 12:28 
Awatar użytkownika

Też będę z bratem w Dortmundzie w piątek 25.01. Chcemy wybrać się na mecz. Wracam w sob. do Wrocławia. Wylatujemy o 6.00 z Katowic w piątek:)))

Jak coś można spróbować się zgadać:)
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 30 Sty 2013 17:11 

Mam jeszcze ostatnie pytanie.
Na ile wcześnie odjeżdżacie zwykle z centrum Dortmundu na lotnisko?
Nie mówię tutaj o hardcore, tylko o bezpiecznym zapasie czasu, najbardziej ile sumarycznie jedzie się tym 440 i tramwajem?
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 30 Sty 2013 17:29 

35-45 minut
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 31 Sty 2013 19:13 

Loty: 142
Kilometry: 220 645
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
kevin napisał(a):
Ze swojej strony mogę zachęcić do zwiedzenia stadionu Borussii - ale to już zależy od zainteresowań, niektórzy tam wolą sklepy, ja nie przepadam :)

Polecam również. Wstęp 10E ale jest (a przynajmniej 13.01.2013) była mała niespodzianka w tej cenie. Oprócz biletu na zwiedzanie stadionu dostaje się małą kartę plastikową, dzięki której można dostać jakiś gadżet klubowy.
I byłem dość zdziwiony, gdy do wyboru dostaliśmy parasolkę, czapeczkę lub szalik klubowy. Co ciekawe ten sam szalik w sklepie klubowym (w którym odbiera się gadżety) kosztuje 14.99E ;)

#150 PostWysłany: 09 Lut 2013 01:54 
Awatar użytkownika

Loty: 261
Kilometry: 378 652
Krajów: 45 / 21.0%
Jednodniówka w Dortmundzie zaliczona. Fajne miasto na kilka godzin spacerowania. Potwierdzam transport z lotniska obecnie 2.50 euro. Ze swojej strony polecam kupony do Burger Kinga, na przykład tego pomiędzy dwoma kościołami w centrum. Nie wiem czy ktoś już pisał, jeśli tak to się powtórzę. W galerii Thier tam gdzie jest Primark na parterze obok toalet są szafki na przechowanie rzecze za depozyt 1 euro. Jest to super sprawa, szczególnie zimą bo można robić zakupy w sweterku na luzie zamiast w tym całym zimowym ekwipunku. Jeśli chodzi o Primark to asortyment całkiem ciekawy, nawet w porównaniu do Londynu gdzie niedawno też byłem. Następnym razem zaplanuje też mecz Borussii, może się uda.

#151 PostWysłany: 15 Lut 2013 14:38 

Witam,
w przyszłą sobotę lecę do Dortmundu, na jednodniówkę i mam pytanie: czy dzieci 3 i niecałe 6 lat (kończy w maju) podróżują komunikacją miejską za darmo? Jeżeli tak, to czy na przejazdy dla dwóch osób (z lotniska do centrum i z powrotem) wystarczą TagesTicket po 5,90 euro?
z góry dziękuję za odpowiedź

#152 PostWysłany: 15 Lut 2013 14:57 
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 438 114
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
matioosza napisał(a):
Witam,
w przyszłą sobotę lecę do Dortmundu, na jednodniówkę i mam pytanie: czy dzieci 3 i niecałe 6 lat (kończy w maju) podróżują komunikacją miejską za darmo? Jeżeli tak, to czy na przejazdy dla dwóch osób (z lotniska do centrum i z powrotem) wystarczą TagesTicket po 5,90 euro?
z góry dziękuję za odpowiedź

Tutaj http://www.vrr.de/en/fares-and-tickets/index.html jest napisane, że dzieci poniżej 6 roku życia jeżdżą za darmo
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 15 Lut 2013 15:06 
Awatar użytkownika

matioosza napisał(a):
Jeżeli tak, to czy na przejazdy dla dwóch osób (z lotniska do centrum i z powrotem) wystarczą TagesTicket po 5,90 euro?

W strefie A obowiązują bilety właśnie za 5,9 euro (jednodniowe). Strefa A, cytując stronę vrr.de, obejmuję granice miasta.

"Price level A applies to trips within a tariff zone. In the cities of Dortmund, Düsseldorf, Duisburg, Essen and Wuppertal, each of consists of two tariff zones, tickets of price level A are valid for the entire urban area. Moreover, price level A also applies to trips within two neighbouring cells of adjacent tariff zones with a direct transport connection."

Z tego co wiem i co pokazuje google maps lotnisko leży w granicach miasta, więc należy do strefy A.
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 15 Lut 2013 15:13 

Loty: 295
Kilometry: 404 833
Krajów: 47 / 22.0%
złoty
Na dojazd z lotniska do centrum i z centrum na lotnisko wystarczy bilet na strefę A.

#155 PostWysłany: 15 Lut 2013 17:02 

Loty: 167
Kilometry: 174 841
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Rozumiem, że jak kupie sobie bilet w 440stce za 2,50 to on jest ważny 90minut i mogę sobie przez te 90 minut dowolną ilość razy wsiadać i wysiadać itp?
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 15 Lut 2013 22:45 

Tadziu04 i kevin wielkie dzięki za pomoc :)

#157 PostWysłany: 22 Lut 2013 03:12 

Witam wszystkich,

Nie padł tutaj temat taksówki, ale akurat jedziemy w cztery osoby, może to się korzystnie rozłożyć i można zaoszczędzić na czasie. Czy ktoś miał styczność "podróżowania" właśnie taxi z lotniska do centrum? Jak to cenowo powinno wyglądać?
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 22 Lut 2013 08:55 
Awatar użytkownika

@MrWujek: nie wiem jak taksowka ale grupowy za 13EUR (dla 5os) to chyba najlepsza opcja,,
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 22 Lut 2013 10:25 

niebieski
MrWujek napisał(a):
Witam wszystkich,

Nie padł tutaj temat taksówki, ale akurat jedziemy w cztery osoby, może to się korzystnie rozłożyć i można zaoszczędzić na czasie. Czy ktoś miał styczność "podróżowania" właśnie taxi z lotniska do centrum? Jak to cenowo powinno wyglądać?

http://www.joaoleitao.com/travel/german ... d-airport/
 Profil Relacje PM off
MaciekM lubi ten post.

#160 PostWysłany: 25 Lut 2013 19:54 
Awatar użytkownika

MrWujek napisał(a):
Witam wszystkich,

Co prawda to nie centrum i wiadomość z 2011 ale wówczas za przejazd z Aplerbeck (tam gdzie z ubahn na autobus sie przesiada) na lotnisko placilismy niecale 11E
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 448 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości