Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 68 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 22 Sty 2013 15:11 

niebieski
zbyhu napisał(a):
Przenosimy pustą przez security check, a za nim w toalecie napełniamy. Proste.

Gdzie????
:lol:
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#22 PostWysłany: 22 Sty 2013 15:35 
Awatar użytkownika

niebieski
diarem napisał(a):
wiem ze się lata za 4zl w owe destynacje, tez zawsze szukam najtańszej opcji
ale dziwi mnie to nie ze ludzie zawsze szukają sposobu aby przenieść ta wodę a powszechnie wiadomo ze nie można

Wysłane z mojego GT-I9300

Tu: http://www.fly4free.pl/forum/wizzair-proba-oszustwa,18,24065 niektorzy o 1 centa walcza a ty sie 4zl dziwisz ;)
Ja akurat kombinacje z woda rozumiem, sama ciesze sie jak dziecko jak uda sie czasem wieksza butelke przemycic (np moj ulubiony plyn do demakijazu 120ml), bo mnie strasznie te ograniczenia wkurzaja! Bomba z nutelli i pasztetu, postrach lotnisk...
Z reszt mieli ten kretynizm przeciez zniesc zdaje sie w tym roku, macie jakies info na ten temat?

#23 PostWysłany: 22 Sty 2013 15:50 

Magaa napisał(a):
diarem napisał(a):
wiem ze się lata za 4zl w owe destynacje, tez zawsze szukam najtańszej opcji
ale dziwi mnie to nie ze ludzie zawsze szukają sposobu aby przenieść ta wodę a powszechnie wiadomo ze nie można

Tu: http://www.fly4free.pl/forum/wizzair-proba-oszustwa,18,24065 niektorzy o 1 centa walcza a ty sie 4zl dziwisz ;)
Ja akurat kombinacje z woda rozumiem, sama ciesze sie jak dziecko jak uda sie czasem wieksza butelke przemycic (np moj ulubiony plyn do demakijazu 120ml), bo mnie strasznie te ograniczenia wkurzaja! Bomba z nutelli i pasztetu, postrach lotnisk...
Z reszt mieli ten kretynizm przeciez zniesc zdaje sie w tym roku, macie jakies info na ten temat?

na japońskich krajowkach można wchodzić z woda bez problemu :)

Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 22 Sty 2013 16:01 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Mi się udało ostatnio wnieść soczek 250ml w WRO :D
Ktoś może coś wiecej probował ?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 22 Sty 2013 16:02 

Ja ostatnio leciałem z TLV i do końca miałem 2 litrowego Sprite, którego chciałem wyrzucić na końcu kolejki (wcześniej nie mogłem znaleźć kosza). Ku mojemu zdziwieniu mogłem z tym Spirtemm normalnie przejść przez kontrolą i wnieść na pokład
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 22 Sty 2013 16:02 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
W czasach mojego dziecinstwa picie kranowy bylo powszechne. Bez filtra ;)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 22 Sty 2013 16:07 
Awatar użytkownika

mrowka napisał(a):

tyle ze to inna kranowka byla kiedys;)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 22 Sty 2013 16:11 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 419
Kilometry: 597 467
Krajów: 60 / 28.0%
6 flaszek plastikowych po 100 ml i napieram przez security check bez strachu i zbędnych tłumaczeń. Wystarcza na luzach na czas lotu na 2 osoby oraz wyjazd z lotniska i znalezienie sklepu, gdzie mogę kupić wodę w normalnej cenie. Co zaś się tyczy cen, to na lotniskach częściej spotykam się z ceną ponad 10 zł (np 3 euro) za 0,5 wody, niż z ceną 4 zł.

Inna sprawa że lecąc z Łodzi zawsze patriotycznie kupuję coś (kawa, herbata, czekolada) na pokładzie :lol:
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 22 Sty 2013 17:12 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Maciek78 napisał(a):
zbyhu napisał(a):

Gdzie????

Jak to gdzie? Przecież są toalety przed bramkami. A w nich umywalki i krany.

mrowka napisał(a):

Generalnie to picie kranówki u nas chyba za bardzo nie szkodzi. Tylko do jej smaku można mieć trochę zastrzeżeń. Więc jak ktoś nie lubi to jest bardzo fajna alternatywa :)
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 22 Sty 2013 17:35 

według dyrektywy unii do kwietnia tego roku na wszystkich europejskich lotniskach mają być skanery płynów, więc temat będzie nieaktualny :)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 22 Sty 2013 17:38 

niebieski
Maciek78 napisał(a):
zbyhu napisał(a):

Gdzie????

Sikamy do butelki i pijemy.. tzw obieg zamkniety, w kosmosie to tez juz testowali
lol
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 22 Sty 2013 17:40 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Ok. Teraz dowcip do mnie doszedł. Chyba za bardzo zmęczony jestem :D Sorry ;)
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 22 Sty 2013 17:42 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
zolwik_rct napisał(a):
według dyrektywy unii do kwietnia tego roku na wszystkich europejskich lotniskach mają być skanery płynów, więc temat będzie nieaktualny :)

tzn że oni teraz płynów nie widza i nawet jak im się pokaże butelkę to oni w nią nie wierzą? co się zmieni z tymi skanerami?

#34 PostWysłany: 22 Sty 2013 18:55 
Awatar użytkownika

niebieski
zolwik_rct napisał(a):

Widziales to gdzies oficjalnie? Ja na str komisji znalazlam tylko cos takiego:

The European Commission is working towards removing all restrictions on the carriage of liquids in hand luggage with the intention to apply screening as a method for controlling liquids, rather than imposing bans. Starting in January 2014, the Commission recommends that passengers should be able to carry on board all duty free LAGs provided that they are screened. In the light of the experience gained and in close cooperation with its European and international partners, the Commission will then bring forward proposals for subsequent phases to achieve the final objective of screening all LAGs at the earliest possible date. To implement these recommendations, the Commission will bring forward proposals to amend the existing legislation on LAGs in autumn 2012, with the agreement of the Member States and the European Parliament.

Ale jak widac od jesieni 2012 nie bylo updatu... Z tego tekstu i z moich doswiadczen z decyzjami KE wynika ze limity zniosa zupelnie gdzies kolo 2030 :?

#35 PostWysłany: 22 Sty 2013 19:08 

Magaa napisał(a):
zolwik_rct napisał(a):

Widziales to gdzies oficjalnie? Ja na str komisji znalazlam tylko cos takiego:

The European Commission is working towards removing all restrictions on the carriage of liquids in hand luggage with the intention to apply screening as a method for controlling liquids, rather than imposing bans. Starting in January 2014, the Commission recommends that passengers should be able to carry on board all duty free LAGs provided that they are screened. In the light of the experience gained and in close cooperation with its European and international partners, the Commission will then bring forward proposals for subsequent phases to achieve the final objective of screening all LAGs at the earliest possible date. To implement these recommendations, the Commission will bring forward proposals to amend the existing legislation on LAGs in autumn 2012, with the agreement of the Member States and the European Parliament.

Ale jak widac od jesieni 2012 nie bylo updatu... Z tego tekstu i z moich doswiadczen z decyzjami KE wynika ze limity zniosa zupelnie gdzies kolo 2030 :?

Obstawiam ze UE już nie bedzie w 2030..
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 22 Sty 2013 19:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Gdzieś czytałem, że ktoś kiedyś chciał przejść przez kontrolę bezpieczeństwa z dość sporym nożem i miał przy sobie dużą wodę. Zrobiło się małe zamieszanie, nóż zabrali, ale wodę przeoczyli ;)
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 22 Sty 2013 19:48 

niebieski
Dobrze, że nie odwrotnie ;)

W Hiszpanii w Granadzie i w Madrycie napój przechodzi. W Maladze nie. We Włoszech mają fioła, bo ani nie przechodzi woda, ani nawet w mieście nie skorzystasz z neta w Maku bo "security reasons". W Japonii zupełnie leganie na lotach krajowych można przewozić wodę. Ot, tyle w kwestii "bezpieczeństwa", czy może bardziej wyłudzania kasy na droższe napoje po security check.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 22 Sty 2013 20:08 

Zabieram ze soba kubek termiczny (400ml) i mala grzalke.Po przejsciu bramek ide do WC zagotowuje w kubku wode i zaparzam herbate z cytryna.
Na 2h lot akurat.Mniej chodzi o oszczednosc (choc tez ma znaczenia),co o jakosc herbaty na pokladzie samolotu.Nie dosc,ze gora 150ml plynu,to woda nie dogotowana z wstretnym szarym nalotem na wierzchu.Fuj...
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 22 Sty 2013 20:14 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
teliszon napisał(a):
Zabieram ze soba kubek termiczny (400ml) i mala grzalke....

w toaletach w samolotach też chyba są gniazdka, nie?

#40 PostWysłany: 23 Sty 2013 02:19 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Latałem z kilku nie-europejskich destynacji do Polski i nigdy jakoś nie było problemu z wniesieniem na lotnisku napojów (Turcja, Tunezja, Egipt, Jordania). Od 2001 jakoś nikt lecąc spoza USA / EU nie wywalił samolotu w kosmos butelką wody czy innej nitrogliceryny. Wnioski są oczywiste - zakaz wnoszenia płynów to totalna ściema, nabijanie kabzy sklepom i lotniskom. Zdania nie zmienię.

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 68 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości