Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Sty 2013 23:58 

Witam, planuje właśnie podróż do południowej Azji(Tajlandia Kambodża Malezja), prosiłbym o parę rad odnośnie planu podróży, noclegów wartych polecenia,
1 marca
Start:
1. dzień
lotnisko Bangkok nocleg?
2. dzień
Zwiedzanie Bangkoku
3. dzień
Wyjazd Rano Angkor nocleg?
4. dzień
zwiedzanie Angakor wieczorem przejazd autobusem do Phnom Penh
nocleg?
5. dzień
zwiedzanie Phnom Penh godzinna 17 wylot Kuala Lumpur
6-8 dzień
Kuala Lumpur 1-2 dni, 1 dzień Cameron Highlands,
9 -11 dzień
jakieś ciekawe miejsca w północnej części Malezji
12.-19 dzień
Wyspy w okolicach Krabi a może na wschodnim wybrzeżu półwyspu
20. dzień
21. dzień
22. dzień
Ayuthaya
23. dzień
pływające miasto w okolicach bangkoku
24. dzień
Bangkok powrót do warszawy

Mam pytanie odnośnie wysepek do wypoczynku w Tajlandii - tanie, bez dyskotek, z pięknymi plażami i widokami

Ostatnio edytowany przez dontravel, 21 Sty 2013 00:09, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
#2 PostWysłany: 21 Sty 2013 00:01 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 18.4%
srebrny
Obetnij jeden dzień z KL i dodaj do Bangkoku
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Sty 2013 00:09 

niebieski
Cameron Highlands - jedno z najbardziej przereklamowanych miejsc jakie widziałem. W weekendy korki są ogromne, a truskawki mamy w Polsce. Rosnąca herbatka wygląda fajnie, ale bez przesady. Z KL wybierz się do Singapuru i na Sumatrę do Tangkahanu. Widzę, że czas masz. Nie będziesz żałować. W Angkor masz trochę mało czasu - warto zobaczyć też floating village i spędzić choć trochę czasu w Siem Reap.

Ostatnio edytowany przez blasto, 21 Sty 2013 00:15, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Sty 2013 00:13 

co lepiej zobaczyć Phnom Penh czy Chiang Mai?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Sty 2013 00:17 

niebieski
Mateusz napisał(a):
Jak planujesz dostać sie do Siem Reap z Bangkoku?

Wiadomo, że jak Bangkok Airways miało monopol na tej trasie, było drogo. Teraz jest też Angkor Air, ale ceny i tak nie powalają. Można lecieć przez KUL lub jechać autokarem/pociągiem do granicy. Ja polecam autobus - sprawnie i bezproblemowo.

Ostatnio edytowany przez blasto 21 Sty 2013 00:23, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Sty 2013 00:18 

Mateusz napisał(a):

Bus albo pociąg do granicy z Kambodżą a potem taxi albo bus do Siem Reap. Tak na jakimś blogu przeczytałem + do tego wiza przez internet.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Sty 2013 00:21 

blasto napisał(a):
Mateusz napisał(a):

Wiadomo, że jak Bangkok Airways miało monopol na tej trasie, było drogo. Teraz jest też Angkok Air, ale ceny i tak nie powalają. Można lecieć przez KUL lub jechać autokarem/pociągiem do granicy. Ja polecam autobus - sprawnie i bezproblemowo.

porównywałem ceny lotów z transportem lądowym i Loty są niestety znacznie droższe.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Sty 2013 00:58 

niebieski
dontravel napisał(a):
porównywałem ceny lotów z transportem lądowym i Loty są niestety znacznie droższe.

Autobus do granicy to mniej niż 300 THB w jedną stronę, a taxi z granicy do Siem Reap to 30 USD. Tuk-tuk z dworca autobusowego do granicy to 80 THB.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Sty 2013 01:20 

niebieski
dontravel napisał(a):

Chiang Mai zdecydowanie.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Sty 2013 16:30 

Mam pytanie odnośnie wysepek do wypoczynku w Tajlandii - tanie, z dobrym jedzeniem, z pięknymi plażami i widokami może być też północ Malezji nie koniecznie oblegane przez turystów.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 21 Sty 2013 23:14 

a co powiedziecie o wyspach Kao Chang, Ko Mak, Ko Kut? które lepiej wybrać te czy phi phi Kho tao itd...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 21 Sty 2013 23:30 

czapla napisał(a):
dontravel napisał(a):

Chiang Mai zdecydowanie.

A jak dla mnie to PP zdecydowanie :) co kto lubi :)
Co do wysp, byłam na Ko Chang pod koniec lutego 2011 i pogoda była taka sobie. Wręcz zimno jak na tamtejsze warunki - ale może miałam pecha. Co do reszty wysp w Thai to sie nie wypowiadam bo nie byłam. Ze swojej strony mogę polecić Koh Russei w Kambodży. Zupełnie inny klimat niż na Ko chang z resztą wysepka dużo mniejsza. Żadnych dyskotek, brak sklepów, bungalowy na plaży z cieknącym dachem podczas burzy, i bar w którym można było coś zjeść i pogadać z różnymi dziwnymi ludźmi popijając Mekong Bucket :)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 22 Sty 2013 01:19 

a co polecacie zwiedzić w malezji?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość