Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Gru 2012 23:40 

Witam,
z uwagi na fakt bycia świeżym mięsem na forum proszę o wyrozumiałość w przypadku błędów.

Mam problem z Ryanair.

Dokonałem zakupu biletów do Budapesztu (w dwie strony, dwie osoby). Transakcja została zaakceptowana, pieniądze pobrane z MC Prepaid.
Zauważyłem jednak, że data powrotu nie jest taka jaką chciałem zaznaczyć. Wyjazd miał być na kilka dni, a wyszedł z tego prawie miesiąc.

Chciałem zmienić datę powrotu jednak przestraszyły mnie kwoty które zauważyłem na monitorze :)
1. Początkowo zapłaciłem 172 zł (wyświetlana cena początkowa)
2. Do zapłaty za zmianę pokazało mi 284 zł (nowa cena).

Czy zmieniając datę powrotu z karty pobrane zostanie 284 zł czy różnica między kwotami?

Zakładając, że to będzie kwota wyższa bardziej opłaca się kupić bilety powrotne w interesującym mnie terminie.
Jednak i tu napotykam problem - problem z płatnością.
Cena biletów wyświetla mi się w walucie węgierskiej HUF.
Chcąc dokonać rezerwacji wpisałem wszystkie dane, kliknąłem gdzie trzeba jednak bez skutku.

Za 1 razem wyświetlił się komunikat - brak autoryzacji karty.
Za 2 razem wyświetlił się komunikat - brak możliwości zrealizowania rezerwacji itd.

W jaki sposób dokonać rezerwacji mając kartę BZ WBK MC Prepaid w PLN, gdy ceny biletów wyświetlają się w HUF. Dodam, że po wpisaniu numeru karty nie wyświetla mi się żadna opcja dotycząca przewalutowania.

ps. Przepraszam za długie opowiadanie, ale chciałem jasno nakreślić zaistniały stan faktyczny.
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#2 PostWysłany: 27 Gru 2012 23:45 

Wystarczy w drugim oknie przeglądarki odpalić wyszukiwanie lotu z warszawy do jakiegokolwiek miejsca (oby było w PLN) obowiązkowo przy tym należy wybrać te samą ilość osób czyli 2.

Wtedy po tym wyszukiwaniu (okno z faktycznym zakupem biletu jaki Cię interesuje powinieneś zatrzymać w momencie gdy możesz wybierać terminy) klikasz dalej i nastąpi przewalutowanie na PLN

Ewentualnie możesz próbować dzwonić do nich żeby odkręcili za darmo tę zmianę terminu z uwagi na pomyłkę, ale myślę, że to będzie mało prawdopodobne
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Gru 2012 13:38 

Właśnie zakupiłem bilety w terminie który mnie interesuje za złotówki a nie walutę obcą.

Serdeczne dzięki za wskazówkę.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 04 Sty 2013 00:38 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Probowalem kupic dzisiaj bilet w Ryanair dla 2 osob. Wszystko ok, po autoryzacj transakcji pojawil sie blad - napisano, ze strona aktualnie nie dziala, ale ze jest mozliwosc ze rezerwacja ZOSTALA dokonana. W sumie minela dopiero godzina, ale nie przyszedl zaden mail potwierdzajacy, z konta nie sciagnieto kasy.

Co robic w takim wypadku? Czekac, moze jednak udalo sie dokonac rezerwacji? Rezerwowac jeszcze raz? Z jednej strony zalezy mi na czasie, bo bilety sa w dobrej cenie, z drugiej bedzie to rezerwacja dla 2 osob, wiec troche bedzie kosztowala, a nie potrzebuje w razie czego 2x tych samych biletow na ten sam termin ;)

EDIT: Sprawdzalem status rezerwacji na stronie Ryanair wpisujac adres mailowy, date wylotu i destynacje - pokazuje komunikat, ze nie maja takiej rezerwacji.

Czy moze "pojawic sie" ona po 2 dniach, czy to znaczy, ze rezerwacja po prostu nie przeszla i trzeba zrobic to raz jeszcze?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 04 Sty 2013 11:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Trzeba zrobić jeszcze raz.

#6 PostWysłany: 04 Sty 2013 18:37 
Redaktor F4F

Dzieki, zalatwione :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 05 Sty 2013 22:00 
Awatar użytkownika

ciacho_majonez napisał(a):
Probowalem kupic dzisiaj bilet w Ryanair dla 2 osob. Wszystko ok, po autoryzacj transakcji pojawil sie blad - napisano, ze strona aktualnie nie dziala, ale ze jest mozliwosc ze rezerwacja ZOSTALA dokonana. W sumie minela dopiero godzina, ale nie przyszedl zaden mail potwierdzajacy, z konta nie sciagnieto kasy.

Co robic w takim wypadku? Czekac, moze jednak udalo sie dokonac rezerwacji? Rezerwowac jeszcze raz? Z jednej strony zalezy mi na czasie, bo bilety sa w dobrej cenie, z drugiej bedzie to rezerwacja dla 2 osob, wiec troche bedzie kosztowala, a nie potrzebuje w razie czego 2x tych samych biletow na ten sam termin ;)

EDIT: Sprawdzalem status rezerwacji na stronie Ryanair wpisujac adres mailowy, date wylotu i destynacje - pokazuje komunikat, ze nie maja takiej rezerwacji.

Czy moze "pojawic sie" ona po 2 dniach, czy to znaczy, ze rezerwacja po prostu nie przeszla i trzeba zrobic to raz jeszcze?

Mam dokładnie tę samą sytuację. Ktoś jeszcze potwierdzi, że muszę rezerwować jeszcze raz czy czekać cierpliwie aż coś się zmieni?

#8 PostWysłany: 07 Sty 2013 01:15 

ja rowniez mialem problem tranzakcja zostala odrzucona - brak autoryzacji karyt - z karta wszystko jest ok, limitow nie ma i dalej mam problem z glupim kupieniem najprostszego biletu
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 07 Sty 2013 16:55 

alvess napisał(a):
ja rowniez mialem problem tranzakcja zostala odrzucona - brak autoryzacji karyt - z karta wszystko jest ok, limitow nie ma i dalej mam problem z glupim kupieniem najprostszego biletu

też mi się to przydarzyło ... musiałem powtórzyć wszystko odpoczątku ale potem zadziałało ...
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 11 Sty 2013 13:00 
Redaktor F4F

Ja zarezerwowałem jeszcze raz i wszystko było ok.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 05 Paź 2013 18:43 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 85 890
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Czy ktoś ma dzisiaj problem z płatnością? Ja próbowałam trzema różnymi kartami, na wszystkich są środki i brak blokad, a ryanair odrzuca.

#12 PostWysłany: 05 Paź 2013 18:57 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 85 890
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
W moim przypadku to chyba nie jest ta przyczyna bo raz odznaczyłam, a drugi raz zostawiłam bo nawet mi się nie pokazała taka opcja (Visa Electron). Kosmos.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości