Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 448 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Dortmund
#101 PostWysłany: 01 Sty 2013 21:28 
Awatar użytkownika

Cytuj:
W pobliżu pewnie znajdzie sie jakiś market/spożywczy gdzie można by zaopatrzyć się w jakieś słodycze etc.?

"Spożywczak" jest jeden poziom niżej w tej samej galerii co Primark.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#102 PostWysłany: 01 Sty 2013 21:38 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
apacino napisał(a):
Cytuj:
W pobliżu pewnie znajdzie sie jakiś market/spożywczy gdzie można by zaopatrzyć się w jakieś słodycze etc.?

"Spożywczak" jest jeden poziom niżej w tej samej galerii co Primark.

"REWE":)

#103 PostWysłany: 01 Sty 2013 23:31 

Loty: 142
Kilometry: 220 645
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
Czy mając bilet dzienny za 5.90E lepiej z centrum na stadion jechać U45 czy np. pociągem Regio do Signal Iduna Park?
Czy ze stadionu mogę na dziennym bilecie pojechać do Dortmund-Aplerbeck pociągiem?

#104 PostWysłany: 02 Sty 2013 00:26 

złoty
Odradzam "Shuttle Bus" do stacji kolejowej Holzwickede. Kosztuje on na dzień dzisiejszy €3,00. Dzisiaj przeszedłem ten kawałeczek w 15 minut spacerem. Wysoka cena jak na taką przejażdżkę. Po drodze jest Mc Donald.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Odp: Dortmund
#105 PostWysłany: 02 Sty 2013 00:38 

Dołączam się do pytania czy bilet dzienny obowiązuje na pociąg w granicach Dortmundu?
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 02 Sty 2013 10:19 

Mam pytanie do osób, które były w Primarku w Dortmundzie i np. w Londynie.

Jak wyglądają ceny w Niemczech, czy są duże różnice i jak z dostępnością ciuchów ( czy tak dużo jak w anglii)?

#107 PostWysłany: 02 Sty 2013 12:15 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 3 965
Krajów: 2 / 0.9%
Danielos napisał(a):
Mam pytanie do osób, które były w Primarku w Dortmundzie i np. w Londynie.

Jak wyglądają ceny w Niemczech, czy są duże różnice i jak z dostępnością ciuchów ( czy tak dużo jak w anglii)?

Ceny bardzo porównywalne jednak w Anglii są funty więc na kursie w Niemczech wychodzi trochę taniej, ale ceny naprawdę zbliżone.
W Dortmundzie są 3 pietra więc też jest to duży sklep i naprawdę duży wybór. Bylem w Londynie i tam są dwa Primarki, sklep w Dortmundzie jest porównywalny z nimi.
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 03 Sty 2013 21:58 

niebieski
Może głupie pytanie, ale czy jest jakaś możliwość wejścia na stadion Borussii za darmo, w sensie bez wykupywanie przewodnika. Oczywiście nie chodzi mi o jakieś obszerne zwiedzanie tylko jakieś wejście, żeby zobaczyć murawę? Bo tych terminów zwiedzań jest stosunkowo mało i nie wiem czy akurat w taki dzień tam polecę.

Temat postu: Dortmund
#109 PostWysłany: 03 Sty 2013 22:07 

niebieski
No way :)
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 05 Sty 2013 17:49 

Witam wszystkich.

Z Holzwickede do centrum i na stadion BVB jedzie tylko zug RB59 i teraz pytanie czy obowiązuje tam ten bilet grupowy dla 5 osób???
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 06 Sty 2013 21:33 
Awatar użytkownika

madziulka napisał(a):
Z Holzwickede do centrum i na stadion BVB jedzie tylko zug RB59 i teraz pytanie czy obowiązuje tam ten bilet grupowy dla 5 osób???

Ja planuję jechać "tradycyjnie" 440 -> U47, a na stacji Stadtgarten przesiąść się w U45 i wysiąść na 3 przystanku pod stadionem, a potem z powrotem U45 dojechać do centrum.
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 12 Sty 2013 15:46 

Mam pytanie odnośnie dojazdu. W artykule z fly4free w dojeździe 440+U47 jest napisane, że wysiadamy na 7 przystanku o nazwie ALPERBECK a wedug podanego rozkladu http://www.dortmund-airport.de/fileadmi ... tmund_.pdf jest to góra 4 lub 5 przystanek. to jak to w końcu jest? I czym się różni przystanek aplerbeck an od aplerbeck ab? Z którego jest bliżej na U47?
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 12 Sty 2013 16:04 
Awatar użytkownika

Lutek napisał(a):
Mam pytanie odnośnie dojazdu. W artykule z fly4free w dojeździe 440+U47 jest napisane, że wysiadamy na 7 przystanku o nazwie ALPERBECK a wedug podanego rozkladu http://www.dortmund-airport.de/fileadmi ... tmund_.pdf jest to góra 4 lub 5 przystanek. to jak to w końcu jest? I czym się różni przystanek aplerbeck an od aplerbeck ab? Z którego jest bliżej na U47?

wysiadasz na Aplerbeck, proponowalbym nie liczyc lecz patrzec na jakim wysiadasz po nazwie, nie wiem czym sie roznia, ja wysiadlem na Aplerbeck i bylo do metra moze 50m
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 13 Sty 2013 19:46 
Awatar użytkownika

Jako że w dniu wczorajszym odbyliśmy trasę Łódź - Dortmund - Poznań to się podzielę informacjami.
Kupiliśmy bilet jednodniowy na lotnisku u kierowcy w autobusie nr 440 - Tages Ticket na strefę A za 5,90E, na lotnisku nie ma automatu, natomiast są na większości przystanków U47.
Autobus po drodze ma przystanki na żądanie, jak jechaliśmy po drodze zatrzymał się zdaje się tylko na jednym.
Linią U47 dojechaliśmy do przystanku Markgrafenstrase, gdzie przesiedliśmy się w U45 by dojechać do Westfalenhallen (3 ostatni przystanek). Stąd parę kroków pod stadion BVB. Kilka fotek, zerknięcie przez "szparę" na fragment murawy i trybuny, "przelot" przez fanshop i U45 na Hauptbahnhof - i do Primarka. Jadąc do centrum byliśmy w szoku, bo nigdzie nie było ludzi - okazało się, że wszyscy są w centrum i w Thiergalerie i w Primarku :D
Wizyta w galerii zajęła man jakieś 3 godziny, z czego 2 w Primarku, plus kilka innych sklepów i jakieś szybkie currywurst. Sam Primark ok, co prawda tłumy, również do przymierzalni i kas ale tragedii nie ma. Do przymierzalni nie czekaliśmy a do kas jakieś 10-15 min. - idzie naprawdę sprawnie. Jeśli chodzi o zakupy to ja jestem raczej zadowolony, żona mniej ;)
Ceny rzeczywiście powalają z nóg np. koszulki po 3E, koszule, swetry po 6E a nawet taniej. Ciekawe jak będzie to wyglądało po kilku praniach.
Toaleta w galerii znajduje się na najniższym poziomie i kosztuje 0,50E.
W drogę powrotną wyjechaliśmy U47 z Hauptbahnhof o 17:29 na Aplerbeck był ok 17:54 (wg rozkładu 17:50), czyli o tej samej, o której miał odjeżdżać autobus 440. Na elektronicznej tablicy na przystanku było napisane, że najbliższe 440 jest dopiero za 20 min ale jak się wyłoniliśmy to się okazało, że to "stare" cały czas czeka, szybciutko dobiegliśmy i odjechaliśmy. Na przystanku widzieliśmy ekipę, która nie zdążyła na ten autobus ale bez problemu dała radę przyjechać na lotnisko kolejnym i zdążyć na samolot do Poznania.
Co prawda sobotni rejs z Łodzi był ostatni na tej trasie ale prawie o tej samej godzinie jest wylot we wtorki i soboty z Wrocławia z możliwością powrotu do Poznania (jak komuś Katowice nie po drodze).
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 14 Sty 2013 17:45 

Loty: 167
Kilometry: 174 841
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Mógłby ktoś wyjaśnić w jaki sposób oprócz Taxi mógłbym dostać się ze stacji Dortmund Hbf na lotnisko w niedzielę tak by zdążyć na lot o 8:05? Szukam, sprawdzam i mam masę przesiadek a trochę mnie to nie pokoi, że jak coś by uciekło, tak będę mieć pozamiatane. pozdrawiam

Słyszałem o bezpośrednim autobusie z Hbf na lotnisko, jednak nie wiem skąd on dokładnie odjeżdża i ile kosztuje.. Ale prosiłbym w miarę możliwości też o jakiś inny środek transportu, bo autobus jest tylko jeden o 5:32... jakbym go jakoś przegapił to następny będzie juz za późno.
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 14 Sty 2013 19:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Na stronie tamtejszego publicznego przewoźnika jest narzędzie do planowania podróży, ale wyniki dla niedzieli 20.01.2013 w godzinach porannych są faktycznie nieciekawe.
Metro nie jedzie do Aplerbeck z powodu prac budowlanych.
Jest bezpośredni autobus (7 Euro) o 5:30, potem połączenie z czterema przesiadkami (1 h 19 min. jazdy !!!), następne już ryzykowne.
Chyba rzeczywiście jak nie ten autobus to zostaje taxi.

Załączniki:
rozklad.jpg
rozklad.jpg [ 189.9 KiB | Obejrzany 1155 razy ]

Tylko wtedy, gdy się śmieję...
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 18 Sty 2013 11:27 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Świeże info z wczoraj - bilet 90minutowy kosztuje 2,5EUR natomiast całodniowy 5,9EUR. Kupowany u kierowcy. Cała trasa 440+U47 około 50minut.

#118 PostWysłany: 20 Sty 2013 01:44 
Awatar użytkownika

niebieski
A orientuje się ktoś jak to jest z tymi strefami w Dortmundzie? Może jakaś mapka jest? Bo chciałbym dojechać do Gelsenkirchen S-Bahnem albo RegioBahnem i obawiam się, że bilet całodniowy VRR na strefę A tu nie wystarczy. Ktoś wie jaki bilet powinienem kupić/jaki się najbardziej opłaca?
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 20 Sty 2013 23:00 

tabo89 napisał(a):
Świeże info z wczoraj - bilet 90minutowy kosztuje 2,5EUR natomiast całodniowy 5,9EUR. Kupowany u kierowcy. Cała trasa 440+U47 około 50minut.

To prawda że można kupić bilet grupowy (do 5 os.) za 12euro?
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 20 Sty 2013 23:02 

tak ale aktualna cena 13e
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 448 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości