Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 15 Gru 2012 21:44 
Awatar użytkownika

niebieski
mucha napisał(a):
jacek69 napisał(a):
Ja wlasnie odbylem lot do Sin(w jedna strone). Przebieglo pomyslnie,nawet dostalem wszystkie karty pokladowe juz w Rzymie,wiec moze dostane mile za powrot;)
Pani z airfrance, byla zdziwiona moim 5h pobytem w Sin i z kolezanka sie tym podzielila.
Fantastyczna sprawa z Alitalia,oby jeszcze Caracas w lutym wypalil.
Pozdrowienia z KL:)

Jak ja leciałem z ekipą to załoga też nam nie wierzyła, dopiero jak pokazaliśmy karty pokładowe i nieco opowiedzieliśmy o naszej "pasji" to uwierzyli :) Ogólnie był to mój 1 lot z Air France i jestem zachwycony tą linią, szkoda że ich ceny nie należą do najniższych.

ta, jak steward w AZ na pytanie "how long were you in Japan?" usłyszał, że "one day" (w sumie niecały :)) to zaśmiał się i poszedł dalej myśląc że robimy sobie z niego jaja :) No ale takie uroki tego sportu :)
 Profil Relacje PM off  

#82 PostWysłany: 15 Gru 2012 21:49 

Loty: 98
Kilometry: 142 443
Krajów: 22 / 10.2%
|...o...| napisał(a):
upssss.... wlasnie dostalem emaila z ebookers ze AZ1638 Venedig Bari nie bedzie latal i maja anulowac bilet caly na trasie ....
cos zaczynaja kombinowac.

Nie wiem czy to zależy od pośrednika, czy od linii lotniczej. Ja bilet kupowałem na lataj.pl, bo na ebookers nie akceptowało mojej karty.
W drodze powrotnej miałem lecieć z Paryża do Bolonii i potem do Bari. W związku z jakimiś zmianami w rozkładzie lotów i zbyt krótkim czasem na przesiadkę, zmienili mi lot na Paryż-Rzym-Bari.
Ktoś z lataj.pl zadzwonił z informacją o w/w zmianie oraz z pytaniem czy nie mam nic przeciwko i się zgadzam czy też mają szukać innych opcji.

Myślę, że jeżeli nie jest możliwa przesiadka w Wenecji, to Alitalia powinna zmienic np. na Rzym i ebookers powinien interweniować.
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 22 Gru 2012 15:44 

niebieski
jacek69 napisał(a):
Lot z Paryza do Sin rewelacyjny, samolot rowniez, czyms takim jeszcze w zyciu nie lecialem, a przy tym mialem caly rzad miejsc dla siebie, wiec podroz minela lepiej, niz w biznes klasie. Do tego stuardesy i stewardzi mili i na kazde zawolanie gotowi umilic podroz.

A co w samolocie takiego fajnego było, że taka rewelacja?

jacek69 napisał(a):
Ale lot Rzym-Paryz, to jakby inna linia obslugiwala, cos w okolicach Ryana:)

A to też AirFrance był?

Swoją drogą leciałem WAW-JFK i WAW-PEK naszym LOTem w tym roku i na trasie do JFK (okolice maja) była tragedia. Niemiła obsługa, czułem się tak jak sobie to wyobrażałem, że tak powiem. Natomiast na trasie do Pekinu i z powrotem rewelacja. Wszyscy uśmiechnięci, co chwile przychodzą pytać czy coś pomóc itd itd. Nie wiem czy te szkolenia na EliteFleet czy po prostu na Chiny jest nastawienie inne niż na polaków w juesej. Ale to był milszy lot niż nawet np. Lufthansą na longhaulu.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 23 Gru 2012 17:19 

złoty
jacek69 napisał(a):
Po prostu wszystko bylo wzorowe, bez najmniejszych zarzutow. Zawsze chcialbym podroz odbywac w ten sposob. Chyba nie musze punktowac, sam czasem czujesz sie wspaniale, a czesto sfrustrowany postepowaniem zalogi, stanem samolotu, czy innymi czynnikami wplywajacymi na komfort podrozy.

Również mogę to potwierdzić, moje loty CDG-SIN-CDG były wręcz idealne, załoga o wiele bardziej uprzejma niż w LO, LH, BA, o liniach amerykańskich nie wspominając. Był to mój pierwszy raz w Air France i bardzo miło się zaskoczyłem.

#85 PostWysłany: 23 Gru 2012 17:33 
Awatar użytkownika

niebieski
mucha napisał(a):
jacek69 napisał(a):
Po prostu wszystko bylo wzorowe, bez najmniejszych zarzutow. Zawsze chcialbym podroz odbywac w ten sposob. Chyba nie musze punktowac, sam czasem czujesz sie wspaniale, a czesto sfrustrowany postepowaniem zalogi, stanem samolotu, czy innymi czynnikami wplywajacymi na komfort podrozy.

Również mogę to potwierdzić, moje loty CDG-SIN-CDG były wręcz idealne, załoga o wiele bardziej uprzejma niż w LO, LH, BA, o liniach amerykańskich nie wspominając. Był to mój pierwszy raz w Air France i bardzo miło się zaskoczyłem.

w sumie ja miałem to samo w Alitalii. Oba loty do NRT zaskoczyły mnie uśmiechniętym cabin crew + świetnymi posiłkami (niepotrzebnie brałem cokolwiek swojego) oraz dostępem do wina/piwa w zasadzie bez ograniczeń. Mogliby jeszcze nie upadać :)
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 23 Gru 2012 18:38 

niebieski
Ja longhauli dużo w życiu nie zrobiłem, 3 loty LO i jeden LH. I poza jednym WAW-JFK, to pozostałe 3 były w sumie bardzo fajne i też powiedziałbym, że wręcz idealne.

W przyszłym roku 2xLH, 2xDelta, 2xAirEuropa na tą chwilę - będzie porównanie ;) ale AirFrance mnie ciekawi...
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 24 Gru 2012 23:30 

niebieski
Stewardessy nie to? :D
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 14 Sty 2013 19:18 

niebieski
Z tego co wiem, ich call center jest w Krakowie. A na czym polegały Twoje problemy z nimi?
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 15 Sty 2013 08:27 

Dołączę się do tematu czy jeśli zmienili mi godziny wylotu mogę zrobić chargeback (płacone UK credit card) ? Przelot z tej samej błędnej taryfy tyle że do Bangkoku.

#90 PostWysłany: 15 Sty 2013 10:47 

niebieski
Aliensk napisał(a):
Dołączę się do tematu czy jeśli zmienili mi godziny wylotu mogę zrobić chargeback .

Dlaczego chcesz od razu uskuteczniać chargeback?
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 15 Sty 2013 18:10 

Maciek78 napisał(a):
Aliensk napisał(a):
Dołączę się do tematu czy jeśli zmienili mi godziny wylotu mogę zrobić chargeback .

Przyznam że mi się dużo plany zmieniły i tak będzie najwygodniej jeżeli by się dało, a może zmiana dat? Ciekawi mnie czy mogę coś z tym zrobić z tego tytułu że zmienili godziny.

#92 PostWysłany: 16 Sty 2013 04:08 

mi Alitalia skasowala ostatni odcinek podróży z Wenecji do Bari. To bylo podstawa do tego zeby wycofali caly bilet. Ebookers stwierdzil ze nie moga nic zrobic kiedy domagalem sie zmiany lotu na inny badz skrocenia podrozy. Nie byli chamscy ale nie udalo mi sie z nimi dogadac mimo ze kontaktowalem sie z niemieckim call center i rozmawialem po niemiecku. Uparcie szli ze moga mi oddac pieniadze za bilet wraz ze wszystkimi fee. Mam dosyc Alitalii dlatego zgodzilem sie na wykasowanie biletow i zwrot pieniedzy. Otrzymalem je od ebookers po 3 dniach (widocznie sie im spieszylo). Jest duzo innych ciekawych okazji zakupu biletu w ciekawe miejsca na swiecie nei mam ochoty najmniejszej zeby walczyc z upadajaca Alitalia o te bilety. Dodam tlyko ze kontaktowalem sie takze bezposrednio z linia ale oczywiscie odeslali mnie do ebookers.... zmienianie godzin odlotow lub kasowanie rejsow kiedy ma sie juz dokupione doloty oraz hotele to mala przyjemnosc, wiem ze cena biletu rekompensuje niedogodnosci ale bez przesady.
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 16 Sty 2013 10:43 

niebieski
Aliensk napisał(a):
Maciek78 napisał(a):
Aliensk napisał(a):

Przyznam że mi się dużo plany zmieniły i tak będzie najwygodniej jeżeli by się dało, a może zmiana dat? Ciekawi mnie czy mogę coś z tym zrobić z tego tytułu że zmienili godziny.

Przy większej zmianie możesz po prostu zrezygnować i dostać zwrot pieniędzy. Chargeback na pewno nie będzie tu zastosowany bo nie ma podstaw.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 16 Sty 2013 11:28 
Awatar użytkownika

peter200 napisał(a):
mi Alitalia skasowala ostatni odcinek podróży z Wenecji do Bari. To bylo podstawa do tego zeby wycofali caly bilet. Ebookers stwierdzil ze nie moga nic zrobic kiedy domagalem sie zmiany lotu na inny badz skrocenia podrozy. Nie byli chamscy ale nie udalo mi sie z nimi dogadac mimo ze kontaktowalem sie z niemieckim call center i rozmawialem po niemiecku. Uparcie szli ze moga mi oddac pieniadze za bilet wraz ze wszystkimi fee. Mam dosyc Alitalii dlatego zgodzilem sie na wykasowanie biletow i zwrot pieniedzy. Otrzymalem je od ebookers po 3 dniach (widocznie sie im spieszylo). Jest duzo innych ciekawych okazji zakupu biletu w ciekawe miejsca na swiecie nei mam ochoty najmniejszej zeby walczyc z upadajaca Alitalia o te bilety. Dodam tlyko ze kontaktowalem sie takze bezposrednio z linia ale oczywiscie odeslali mnie do ebookers.... zmienianie godzin odlotow lub kasowanie rejsow kiedy ma sie juz dokupione doloty oraz hotele to mala przyjemnosc, wiem ze cena biletu rekompensuje niedogodnosci ale bez przesady.

u mnie identyczna sytuacja :/

tez dałam spokój po całych tygodniach kłócenia się z nimi.. niech się wypchają.
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 16 Sty 2013 12:59 

Loty: 225
Kilometry: 284 723
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Poprostu znalezli sposob zeby anulowac te bilety

#96 PostWysłany: 16 Sty 2013 15:29 

Loty: 98
Kilometry: 142 443
Krajów: 22 / 10.2%
Ja widocznie miałem szczęście, bo jakiś czas przed likwidacją trasy Bolonia-Bari zmienił się rozkład lotów, przez co w Bolonii miałbym zbyt mało czasu na przesiadkę i automatycznie podmieniło loty na Paryż-Rzym-Bari ;) Bookowałem na lataj.pl
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 16 Sty 2013 15:44 

Loty zostały przesunięte od godziny po kilka minut, nie wiem jak zabrać się za kontakt z ebookers.de nie znam języka Niemieckiego w ogóle. Dzięki wielkie za odpowiedz w sprawie Chargeback wydawało mi się że to może być dobra podstawa gdyż kupiłem lot na daną godzinę, tak łatwiej by było mi odzyskać kasę niż głowić się teraz jak to rozegrać. Może mi ktoś poradzić jak się z nimi skontaktować czy może mają jakiś CS w języku Angielskim?

#98 PostWysłany: 16 Sty 2013 16:04 

niebieski
Ale wiecie, że to były bilety z w jedną stronę z MXP do BRI, a w SIN była tylko przesiadka? Dokładnie takie bilety kupowaliśmy i cena też była właśnie za nie. Gdybyście poprosili o przebookowanie biletu na trasie MXP-BRI pewnie nie byłoby problemu. Niech się wypowiedzą mądrzejsi, ale wydaje mi się, że przewoźnik ma przetransportować pasażera z punktu A do B, a nie z punktu A do B, przez punkt C.
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 16 Sty 2013 16:26 

niebieski
|...o...| napisał(a):
blasto: JA nie wiem CO Ty kupowales ale ja kupowalem bilet wielodcinkowy z wyszczegolnionymi punktami ABCDE tak jak JA to chcialem a nie system Alitali.
Wiec nie wprowadzaj w blad ludzi. To nie byl bilet z punktu A do B z miedzyladowaniem narzuconym przez linie lotnicze tylko podroz WIELOODCINKOWA [gabelflug, multicity jakkolwiek chcesz sobie to nazwac].

Absolutnie nie wprowadzam nikogo w błąd. Kupując bilet akceptujesz m.in. warunki konkretnej taryfy (mimo, że zapewne ich nie widziałeś). A w tych warunkach była właśnie informacja o której mówię. To był bilet w jedną stronę na trasie MXP-BRI z przesiadką w Singapurze.
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 16 Sty 2013 16:42 

niebieski
jacek69 napisał(a):
blasto napisał(a):
|...o...| napisał(a):
blasto: JA nie wiem CO Ty kupowales ale ja kupowalem bilet wielodcinkowy z wyszczegolnionymi punktami ABCDE tak jak JA to chcialem a nie system Alitali.
Wiec nie wprowadzaj w blad ludzi. To nie byl bilet z punktu A do B z miedzyladowaniem narzuconym przez linie lotnicze tylko podroz WIELOODCINKOWA [gabelflug, multicity jakkolwiek chcesz sobie to nazwac].

Absolutnie nie wprowadzam nikogo w błąd. Kupując bilet akceptujesz m.in. warunki konkretnej taryfy (mimo, że zapewne ich nie widziałeś). A w tych warunkach była właśnie informacja o której mówię. To był bilet w jedną stronę na trasie MXP-BRI z przesiadką w Singapurze.

ja mialem bilet w dwie strony, a ich szyfru nie znam i nawet sad przyznalby mi racje, bo umowa musi byc jasna i nie miec ukrytych zapisow w momencie podpisywania.
Ale dzis juz niewazne,bo lot szczesliwie sie odbyl i nawet jak chcial przewoznik,wylacznie w jedna strone, z tym ze przedwczesnie skonczonym w Sin:)

O jakich ukrytych zapisach mówisz? One są jawne. Kupując bilet akceptujesz warunki taryfy, a że ich nie czytasz lub nie wiesz jak je znaleźć/zinterpretować to już Twój problem. Spróbuj sobie zabookować bilet np. WAW-KRK na tripsta.pl. Na samym dole, tuż nad przyciskiem "rezerwacja", masz tekst: "Przeczytałem i akceptuję Warunki korzystania z serwisu tripsta.pl oraz Warunki przelotu regulowane przez: linia lotnicza LOT Polish Airlines". Jeśli kupujesz to znaczy, że przeczytałeś i akceptujesz. A jeśli nie czytałeś, to Twój problem i pretensje możesz mieć tylko do siebie.

Ostatnio edytowany przez blasto, 16 Sty 2013 17:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: QbaqBA oraz 8 gości