Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 21 Gru 2012 15:33 

correos napisał(a):
Zalacznik

Nie zaznaczyles być moze : wyswietl moja rezerwacje

Niestety - zaznaczyłem :(
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#342 PostWysłany: 21 Gru 2012 15:40 

akot napisał(a):
w kominiarce przy bankomacie- spróbuj tak zrobic marianek- i opowiedz nam czy ci sie udało

:lol: :lol: :lol: Dzięki Bogu poczucie humoru Nas nie opuściło - TAK TRZYMAĆ !!!

Pozd.
Łączący się w bólu i leczący się z własnej głupoty i naiwności :shock: :o :lol:
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 21 Gru 2012 15:42 

panprofesor82 napisał(a):
Zakupiłem doładowanie na allegro za około 35zł. Niestety okazało się, że aukcja była trefna mimo, że sprzedawca posiadał tylko i wyłącznie około 1000pozytywnych komentarzy. Po 9 miesiącach dostałem wezwanie na przesłuchanie w przedmiotowej sprawie, specjalnie musiałem wziąć dzień urlopu aby stawić się na komendzie i złożyć zeznania. Minął rok od mojej wizyty na komendzie i mimo, iże wtedy policjant mówił, że złapano sprawcę przekrętu (łączna suma doładowań to było ponad 100 tys zł) do dnia dzisiejszego cisza.

Na podstawie powyższych doświadczeń stwierdzam, że przestępstwa internetowe nie są w zainteresowaniu śledczych w naszym kraju :/

Być może kupowaliśmy u tego samego oszusta z tą różnicą, że ja wystąpiłem o zwrot pieniędzy do allegro i po jakimś czasie go otrzymałem.
Oszukanym na voucherach też radzę wystąpić o zwrot do allegro.
 Profil Relacje PM off  

#344 PostWysłany: 21 Gru 2012 16:10 

Kochani,
Dzisiaj cofneli mi rezerwacje.
Zglaszam po swetach sprawe na policje.
Czy Ryanar przeleje mi z powrotem pieniadze, które zapłaciłem za nią w części swoją kartą Mastercard Prepaid ? Jesli tak to kiedy to moze nastąpić - jesli nie to co z tym fantem mam zrobić ? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia ?
A i jeszcze jedno - czy tą samą kartą mogę dalej w Ryanarze płacić za rezerwacje ?

Płatność na Allegro dokonałem przez Payu kartą kredytową - czy mozecie mi podpowiedzieć, która opcja jest lepsza:
Zgłosić na Allegro o zwrot kasy czy do banku w ramach chargeback ? A może obie opcje jednocześnie - nie wiem czy tak mozna - może sie jakoś wykluczają ?
Pozdr.
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 21 Gru 2012 16:50 

paciory napisał(a):
Kochani,
Czy Ryanar przeleje mi z powrotem pieniadze, które zapłaciłem za nią w części swoją kartą Mastercard Prepaid ? Jesli tak to kiedy to moze nastąpić - jesli nie to co z tym fantem mam zrobić ? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia ?
A i jeszcze jedno - czy tą samą kartą mogę dalej w Ryanarze płacić za rezerwacje ?

zwrot reszty na konto karty mastecard prepaid otrzymasz do 2-dni roboczych, jak już wcześniej pisałem nie ma żadnych problemów z płatnością tą kartą

co do reszty pytań to nie jestem pewien, ale chargeback wydaje mi się lepszy bo powinnaś otrzymać całość wpłaconej sumy, a w allegro są ograniczenia co do max. wysokości zwrotu
 PM off  

#346 PostWysłany: 21 Gru 2012 17:04 

Anonymous napisał(a):
paciory napisał(a):
Kochani,

zwrot reszty na konto karty mastecard prepaid otrzymasz do 2-dni roboczych, jak już wcześniej pisałem nie ma żadnych problemów z płatnością tą kartą

co do reszty pytań to nie jestem pewien, ale chargeback wydaje mi się lepszy bo powinnaś otrzymać całość wpłaconej sumy, a w allegro są ograniczenia co do max. wysokości zwrotu

Dziękuję za informację.
A moze sie orientujesz do jakiej kwoty max. zwracają na allegro ?

Pozdrawiam Wszystkich i życzę Spokojnych Swiąt BN oraz wielu fajnych okazji mimo wszystko przy zachowaniu czujności i aby każdemu w porę się lampka zapaliła :D (mi się widocznie musiała żaróweczka przepalić :idea: ;)
 Profil Relacje PM off  

#347 PostWysłany: 21 Gru 2012 17:15 

Cytuj:
Dziękuję za informację.
A moze sie orientujesz do jakiej kwoty max. zwracają na allegro ?

http://www.google.pl

a potem

http://uslugi.allegro.pl/pok/

dobrze, że napisałem, że nie jestem pewien gdyż na przestrzeni lat trochę się zmieniło co do wysokości zwrotu na szczęście na plus (resztę doczytasz na stronach podanych wyżej)

mod: proszę o stosowanie 'cytowania' wypowiedzi, by było widać, że ten kawałek zdania to nie Twoja wypowiedź. To już kolejny Twój post, który edytowałam, by to poprawić, proszę stosować w przyszłości cytowanie.
 PM off  

#348 PostWysłany: 21 Gru 2012 22:25 

Witam serdecznie,
Mądry Polak po szkodzie. Przestudiowałem sporą część tematu i wychodzi niestety że też dałem się wyrolować na pokaźną sumkę... Faktycznie można powiedzieć, że czysta głupota z mojej strony (chylę głowę), tym bardziej że zamawiałem też bilety dla kumpla (i teraz będę musiał nie tylko oddać mu kasę, ale powiedzieć, że nici z podróży), jednak kilkuletnie dobre doświadczenie z allegro niejako uśpiło krytycznie moją czujność. Wydawało mi się, że dość szybko ukrócają nielegalną działalność.

Niestety za vouchery płaciłem przelewem (więc zwrotu z allegro kosztów nie będzie). Czy poza zgłoszeniem sprawy na policję warto podjąć jeszcze jakieś działania? Czy papiery z policji zanieść do banku?

Wiem, że jestem głęboko w d***e, ale przyznam że zamiast tekstów "dobrze Wam tak", bądź naśmiewania się z ludzkiej naiwności zdecydowanie lepiej działają konkretne porady i za takie bardzo dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

#349 PostWysłany: 22 Gru 2012 02:02 

akot napisał(a):
czy tobie w główce się nie poprzewracało- zapłaciłem za bilety swoją kasą zarobiona nie kradzioną, to ryan pozwolił na taką sytuację. Facet działał kilka miesięcy- i co ryan nie wiedział, że ktoś sprzedaje jego vouchery za 60% ceny. Kto w ryanie pracuje.Ryan prowokuje złodziei kart. Przez takie firmy jak ryan są kradzione karty kredytowe. System ryana powinien zapobiegać takim sytuacjom.Z całego serca życzę im jak najwięcej mgieł w modlinie.

straszne glupoty piszesz...karty, bony i vouchery maja prawie wszystkie wielkie sieci handlowe( od butow zaczynajac na muzyce konczac) czy to oznacza, ze firmy te prowokuja zlodziejstwo?
to Ty je prowokujesz kupujac towar za razaco niska cene...
pretensje miej wylacznie do siebie, w mysl zasady: chytry dwa razy traci...
a na Ryanaira nie licz, bo oni zawsze maja wszystkich gdzies, niezaleznie od tego czy placisz za bilet swoimi pieniedzmi czy kradzionymi voucherami...ta firma juz tak ma i tyle...nic nie poradzisz...
 Profil Relacje PM off  

#350 PostWysłany: 22 Gru 2012 04:22 

Zgadzam sie w 100% z Arafatem.
Udajecie teraz wielce poszkodowanych, chcecie oskarzac i obwiniac wokol wszystkich tylko nie siebie, ale jak od pierwszych dni tej "promocji" wiele rozwaznych osob tutaj ostrzegalo i wprost mowilo, ze to musza byc kradzione karty to nikt nie widzial lub tez nie chcial sluchac.
Patrzycie tylko na czubek wlasnego nosa i juz myslicie jak odzyskac pieniadze....
Natomiast nikt nie pomysli o osobach, ktorym te karty skradziono i ktorych fundusze czesciowo mialy pokrywac Wasze wycieczki, gdyby sprawa nie wyszla do dzis to dalej szczesliwi byscie "wozili tylki" i w glowie sobie mysleli: "ale ja cwany i sprytny, latam prawie ze za free", mimo iz juz od przynajmniej 2 tygodni pojawilo sie tutaj wystarczajaco duzo argumentow mowiacych, iz te karty sa kradzione....
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 22 Gru 2012 10:25 

niebieski
Co ty człowieku mówisz? A jak kupisz bilet za 1 euro albo za 1 zł to masz wrażenie ,że za tanio zapłaciłeś. Za jaka minimalną kwotę kupujesz bilet ,żeby nie było za tanio? Oświeć nas.Ja zapłaciłem znacznie więcej mimo użycia tych kuponów. Weźcie pod uwagę, że ktoś mógł świadomie płacić tymi kartami za te bony a potem zgłosić kradzież. Coś strasznie długo trwało weryfikowanie płatności. Ja miałem chęć dokupić w ubiegłą środę jeszcze kilka tych kuponów. Indolencja policji narażała mnie na kolejne oszustwo.
 Profil Relacje PM off  

#352 PostWysłany: 22 Gru 2012 10:37 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
akot napisał(a):
Coś strasznie długo trwało weryfikowanie płatności.

w Ryanair tak jest , kasa schodzi dopiero po ok. tygodniu jeśli chodzi o płatność kartą kredytową
Romuald nie mam do nikogo pretensji , a tylko do siebie , jednakże to nie tak zę chytry dwa razy traci , w moim przypadku chciałem obniżyć koszt biletów ( i tak drogich ) na Gran Canarie

#353 PostWysłany: 22 Gru 2012 11:31 

niebieski
Ten gostek jest starym użytkownikiem allegro od
Użytkownik od: 17.09.2004, 18:19:02
nawet jak pozmieniał dane w ostatnim czasie to jego stare dane są u admina allegro.

To czasy kiedy rejestracja na allegro była dość dobrze zabezpieczona. Nie wierzę ,że już wtedy planował przekręt z biletami/ponad 8 lat temu/ i zarejestrował lewiznę.
Co więcej po starych wejściach do serwisu można bez problemu znaleźć jakiś punkt zaczepienia do odnalezienia go. Oczywiście będąc prokuratorem bo nam nikt danych nie udostępni.
 Profil Relacje PM off  

#354 PostWysłany: 22 Gru 2012 12:17 

niebieski
Można bardzo długo "korzystać" z cudzej karty bez wiedzy jej właściciela. Standartowa oferta dotycząca rozliczania kart kredytowych wygląda w ten sposób (daty przykładowe żeby lepiej zobrazować):

1. Płacimy kartą od 01.01 do 31.01.
2.Wyciąg za ten okres otrzymujemy ok. 10.02.
3.Termin zapłaty należności to 20.02.

Znakomita większość posiadaczy kart nie ślęczy codziennie przy komputerze analizując operacje na karcie. Często nawet nie przegląda wyciągów miesięcznych. Po prostu spłaca należność.
W takiej sytuacji praktycznie przez 1,5 miesiąca można"korzystać" z cudzej karty bez wiedzy właściciela.
Do tego dojdzie jeszcze kilka dni opóźnienia obciążeń. Więc można dociągnąć do 2 miesięcy.
Niektóre banki oferują jeszcze lepsze warunki. Sam miałem kartę MC z B.Handlowego z rozliczeniem po 3 miesiącach. Więc praktycznie okradać taką kartę można 4 m-ce.
Bardzo często też posiadacze kart składają zlecenie automatycznej spłaty całości kwoty lub minimalnej wymaganej.
Wyobraźcie sobie taką sytuację że nie korzystacie z karty w ogóle. Żyjecie ze świadomością że nic nie wydajecie więc nawet nie zaglądacie w wyciągi. Macie zlecenie spłaty kwoty minimalnej. I tak przez parę miesięcy. Złodziej ma wtedy nawet pół roku na wyczyszczenie konta.

Tak na marginesie mam pewne zastrzeżenia odnośnie kart Wizz City MC. Załadam oddzielny wątek żeby się podzielić swoimi zastrzeżeniami.
link: viewtopic.php?f=18&t=22574

Ostatnio edytowany przez szumny, 22 Gru 2012 12:36, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#355 PostWysłany: 22 Gru 2012 12:23 

Na miejscu wszystkich którzy kupili vouchery zacząłbym się martwić o inny problem niż odzyskanie pieniędzy.
Wasze bilety zostały przecież opłacone kradzionymi kartami kredytowymi.
Z tego powodu możecie mieć problemy prawne.
Pan oszust podzielił się przecież z Wami swoim zyskiem (zniżka za voucher).
Za to wynagrodzenie wzięliście na siebie ryzyko transakcji kradzioną kartą.
Tak może widzieć to prokuratura i to nie tylko nasza krajowa.

#356 PostWysłany: 22 Gru 2012 12:53 

first napisał(a):
Na miejscu wszystkich którzy kupili vouchery zacząłbym się martwić o inny problem niż odzyskanie pieniędzy.

Juz nie strasz ludzi bez potrzeby.
To że ktos cos kupił od złodzieja nie czyni jeszcze z niego pasera i żadna normalna prokuratura tak na to nie spojrzy. Wszyscy co kupili beda po prostu poszkodowanymi/świadkami.
 Profil Relacje PM off  

#357 PostWysłany: 22 Gru 2012 12:59 

niebieski
first napisał(a):

Firście: Trochę straszysz na wyrost. Prokurator stawiając zarzut musi podać paragraf KK. Oczywiście znam powiedzenie: "Dajcie mi człowieka a ja paragraf znajdę". Prokurator może zechcieć postawić nawet zarzut udziału w zorganizowanej grupie przestępczej ale tu sprawa wygląda nieco inaczej.

Mazbi nie ukradł voucherów więc nie może tu być mowy o paserstwie. Mazbi ukradł piniądze za które nabył te vouchery. Oczywiście głupi prokurator będzie dowodził że każdy z kupujących jest owym
Mazbim ale w świetle lektury chociażby tego wątku uświadomi sobie swoją głupotę.

Jeśli porównać vouchery do innych przedmiotów ruchomych, np. do samochodu, to:
Doszło do zakupu samochodu od sprzedającego który nie ukradł go a jedynie kupił za ukradzione pieniądze. A to duża różnica.

#358 PostWysłany: 22 Gru 2012 14:53 

first napisał(a):

Pozwoliłem sobie przestudiować twoje posty i po ich analizie stwierdzam, jeśli by brać za pewnik twoją nie boję się nazwać po imieniu jako "głupią interpretację prawną" to ty wraz z z bodajże 1000 innym osób wziąłeś udział w wyłudzeniu jakiś podobno 2,5 mln euro od Ailtalii kupując bilety do Tokio-Narity za 65/95 euro.

Wszystkim wrobionym w vouchery proponuję wejść jeszcze raz na stronę
http://uslugi.allegro.pl/pok/
tu wszystko jasno i czytelnie jest opisane jak postępować.
A ten temat niech umrze śmiercią naturalną, gdyż jak już ktoś napisał „mleko się rozlało” wiemy, że doszło do oszustwa a zwierzając się tu jesteście w przeważającej większości postów atakowani i pouczani (niech zabierze głos osoba, która nigdy nie popełniła błędu)

Ps. First odpowiedz, która światła uczelnia prawnicza wykształciła tak biegłego w stosowaniu prawa absolwenta
 PM off  

#359 PostWysłany: 22 Gru 2012 15:51 

szumny napisał(a):
first napisał(a):

Firście: Trochę straszysz na wyrost. Prokurator stawiając zarzut musi podać paragraf KK. Oczywiście znam powiedzenie: "Dajcie mi człowieka a ja paragraf znajdę". Prokurator może zechcieć postawić nawet zarzut udziału w zorganizowanej grupie przestępczej ale tu sprawa wygląda nieco inaczej.

Mazbi nie ukradł voucherów więc nie może tu być mowy o paserstwie. Mazbi ukradł piniądze za które nabył te vouchery. Oczywiście głupi prokurator będzie dowodził że każdy z kupujących jest owym
Mazbim ale w świetle lektury chociażby tego wątku uświadomi sobie swoją głupotę.

Jeśli porównać vouchery do innych przedmiotów ruchomych, np. do samochodu, to:
Doszło do zakupu samochodu od sprzedającego który nie ukradł go a jedynie kupił za ukradzione pieniądze. A to duża różnica.

Z tego co mówisz, nawet logicznie, można wysnuć wniosek, że powinny pomyśleć osoby, którym kupowano bilety kartą tj. np. tego portugalczyka, a sumy były wtedy chyba niemałe.

Nie mówię tego, żeby straszyć, czy coś, ale mając świadomość zawsze można się lepiej przygotować do ewentualnych nieprzyjemności.

akot napisał(a):
Co ty człowieku mówisz? A jak kupisz bilet za 1 euro albo za 1 zł to masz wrażenie ,że za tanio zapłaciłeś. Za jaka minimalną kwotę kupujesz bilet ,żeby nie było za tanio? Oświeć nas.Ja zapłaciłem znacznie więcej mimo użycia tych kuponów. Weźcie pod uwagę, że ktoś mógł świadomie płacić tymi kartami za te bony a potem zgłosić kradzież. Coś strasznie długo trwało weryfikowanie płatności. Ja miałem chęć dokupić w ubiegłą środę jeszcze kilka tych kuponów. Indolencja policji narażała mnie na kolejne oszustwo.

Jak kupisz od złodzieja telefon na ulicy to też będziesz tłumaczył, że w salonie to były za złotówkę? Człowieku chyba sam przed sobą próbujesz się chyba usprawiedliwiać. Policja Cię naraża, Ryanair Cię naraża, Allegro Cię naraża. Litości.
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 22 Gru 2012 16:11 

niebieski
Większość jak robiła zakupy tych voucherów na allegro/tak jak ja/ nie wiedziała,że te forum istnieje. Ja nigdy np. jeszcze nie latałem tanimi liniami ponieważ one lecąc z bagażami wcale nie są tanie. Był to pierwszy mój kontakt z tego rodzaju rezerwacjami. Kupując te vouchery na allegro kupowałem te vouchery od człowieka zweryfikowanego przez portal allegro a nie od złodzieja lub z ręki od cinkciarza pod stadionem. Nigdy z góry nie zakładam ,ze ktoś jest złodziejem. I za to nie ma opcji ,ze można mnie ukarać. jestem poszkodowany!!!!!!! przez oszusta. Nie mam pojęcia jak było płacone za vouchery. I nikt z was tego nie wie. Domysły!!!! Jak policja stwierdzi gdzie jest problem wtedy Was poinformuje.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości