Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Gru 2012 15:27 

czy ktoś z Warszawy wybiera się do Budapesztu w grudniu lub styczniu i mógłby zakupić dla mnie bilet 24 h grupowy komunikacji miejskiej? Zdaje się, że na lotnisku nie ma tego typu biletów i trzeba kupić bilet pojedynczy na autobus, a następnie w metrze zakupić bilet grupowy, a to wiadomo dodatkowe koszty.
Gdyby ktoś się znalazł to przekazałbym pieniądze na ten bilet, później bym osobiście w Warszawie odebrał, a w zamian za fatygę mogę zaoferować voucher do restauracji w Warszawie.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 21 Gru 2012 16:07 

Zbanowany
niebieski
Hej,
lece do BUD 8-10 Styczen, kontakt na priv.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Gru 2012 17:07 

Komornik napisał(a):
Hej,
lece do BUD 8-10 Styczen, kontakt na priv.

odezwałem się na priv
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Sty 2013 02:43 

Ponawiam temat. Czy ktoś z Warszawy wybiera się jeszcze w styczniu do Budapesztu i mógłby zakupić dla mnie bilet grupowy, w zamian voucher
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Sty 2013 08:52 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 213 043
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
To ja się podłącze :)
Gdyby ktoś wybierał się przed 10 lutego do Budapesztu to miałbym prośbę o zakup dwóch 3-dniówek.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Sty 2013 13:26 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 514 566
Krajów: 44 / 20.6%
a na lotnisku w Budapeszcie nie można kupić biletów 3-dniowych lub grupowych? Może w jakimś automacie?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 25 Sty 2013 11:22 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 115 619
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Continenttrotter napisał(a):
a na lotnisku w Budapeszcie nie można kupić biletów 3-dniowych lub grupowych? Może w jakimś automacie?

Rożnie piszą. Podobno jakiś jest. Podobno na piętrze jest też jakaś poczta, gdzie są. Ja się pobieżnie rozejrzałem i nie zauważyłem (na piętro nie wchodziłem). W kiosku relay na lotnisku tylko jednorazowe i bloczki 10 szt. Dobowych i grupowych brak.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Sty 2013 11:35 

niebieski
Stary, ale ta oszczednosc to jakies 5 zlotych, mysle, ze voucher do knajpy jest wart duzo wiecej. takie troche zawracane gitary, ktos musi bilet kupic (najmniejszy problem), a potem musicie sie spotkac, zeby go przekazac. Minimum 30 min roboty od kazdej z osob. Kiapska oplacalnosc przedsiewziecia :p
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 29 Sty 2013 01:43 

Bilety jednorazowe są bardzo tanie, mm za dobowy płaciłam chyba jakoś 1650 HUF.

Dobrą alternatywą jest autostop :) Mi 31 grudnia udało się pokonać 250 km Wiedeń-Budapeszt w 3 h, a jak wiemy sylwester nie jest sprzyjającą datą na stopa :D

Chyba rzeczywiście wyjdzie taniej samemu na miejscu, niż komuś zabierać czas.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 29 Sty 2013 02:40 

mkdabr napisał(a):
Stary, ale ta oszczednosc to jakies 5 zlotych, mysle, ze voucher do knajpy jest wart duzo wiecej. takie troche zawracane gitary, ktos musi bilet kupic (najmniejszy problem), a potem musicie sie spotkac, zeby go przekazac. Minimum 30 min roboty od kazdej z osob. Kiapska oplacalnosc przedsiewziecia :p

5 złotych powiadasz? policzmy: bilet grupowy dla 5 osób kosztuje 3300 HUF - ok. 50 zł. Kupno 5 pojedynczych biletów na lotnisku aby dojechać do stacji metro to 5 x 350 HUF - ok. 26 zł.
Biorąc pod uwagę, że nie wiadomo czy na pierwszej stacji metra można zakupić bilet grupowy (mogą tam być tylko automaty np., a bilet grupowy można nabyć w centralnej stacji - tego nie wiem) oszczędność wynosi przynajmniej 1750 HUF (26 zł). Jeśli na stacji metra trzeba będzie zakupić dalsze bilety aby dojechać do centralnej stacji metra to pojawi się kolejny koszt w postaci 1750 HUF. Dopiero po dotarciu do punktu gdzie takowy bilet można kupić trzeba wybulić 3300 HUF na całodobowy grupowy.
Voucher do restauracji na kwotę 50 zł dostałem za darmo więc nie ponoszę kosztów - dla mnie sprawa opłacalna. Jeśli dla kogoś poświęcenie kilku minut w zamian za voucher to też opłacalna sprawa to oboje na tym skorzystamy, a po bilet sam mogę podjechać odebrać w pasującym dla tej osoby terminie.
Do 3 lutego sprawa aktualna.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 29 Sty 2013 03:47 

Lokersan, napisz do mnie na maila smkm [malpka] gmx [kropa] de, nie mogę wysyłać PW.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości